Yolcu360 Blog
Side Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya Side / Side Sahili / Side Otelleri

Antalya Side / Side Sahili / Side Otelleri

Türkiye’de denize girmek isteyeceğiniz muhteşem sahilleri arasında Antalya Side sahilleri de yer almakta. Zaten yaz aylarının vazgeçilmez tatil rotalarından biri olan Antalya için bu yıl Side sahiline gitmeye ne dersiniz? Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Antalya’ya doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Araç kiralama ile hem Antalya’nın en güzel sahillerinden biri olan Side‘de denize girer hem de Antalya gezilecek yerleri konforlu bir şekilde keşfedebilirsiniz. Antalya’nın en güzel sahilleri arasında bulunan Side için Side antik kentiSide otelleri ve Side’ye nasıl gidilir bilgilerinin de yer aldığı gezi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Side nerede? 

Türkiye’nin en güzel sahilleri arasında yer alan Side, Antalya’nın serin sularıyla meşhur ilçesi Manavgat’ta bulunmakta. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, 1 saat 2 dakika içerisinde Mersin – Antalya Yolu/D400 üzerinden Side’ye varabilirsiniz. Doğal kum plajı, mavi bayraklı sahili, Side Antik kenti, ülkemizin en değerli tarihi mirasları arasında. Peki, Side Antik kenti hakkında neler biliyoruz?

Antalya Side antik kenti hakkında

Antalya – Alanya karayolunun Manavgat sapağından kıyıya doğru sapınca bir kaç km sonra Side’ye geliyorsunuz. Antik tarih araştırmacıları, Side’ye pek bir önem verir. Kyme ülkesinin bir kolonisi olarak kurulan Side, zengin bir kent olarak biliniyor. “Side” sözcüğünün anlamı ise “nar”.

Antalya Side, ticaret ve liman kenti olarak tanınmakta.  Yarımada üzerine kurulmuş olan Antalya Side antik kenti diğer Pamfilya kentlerinde olduğu gibi şehrin ana kapısından başlayan bir anıtsal cadde mevcut. Kuzeydoğusunda büyük kapı ile başlayan ana cadde,  düz bir çizgi şeklinde yarımada boyunca devam eder. Antalya Side antik kenti içerisinde bulunan tapınakların yakınında yer alan büyük bir meydan ile cadde sonuna ulaşılır. Kentin diğer büyük caddesi de büyük kapı ile başlar. Ancak bu cadde kentin güneyine doğru ilerler.

  • Side antik kenti ziyaret saatleri yaz dönemi:08:30-19:30
  • Side antik kenti ziyaret saatleri kış dönemi: 08:30-17:30
  • Side antik kenti tatil günleri: Her gün açık.
  • Side antik kenti nerede? Selimiye Mahallesi, Çağla Sk., 07330 Manavgat. Antalya Side araç kiralama olanaklarından yararlanarak, Antalya Side antik kenti rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Antalya gezilecek yerler

Antalya - Alanya Korakesion Sahili

  • Korsan KoyuKorsan Koyu, tertemiz ve turkuaz renginde denizi ile yaz tatili için eşsiz bir fırsat. Dalgasız ve dümdüz denizi ile denize girmek için ideal. Koyun adı ise antik çağda bu bölgenin korsan kralı Zeniketes’in eline geçmesinden gelmekte.
  • Damlataş Mağarası: Antalya’nın Alanya ilçesi içerisinde yer almakta. Damlataş mağarası astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği düşünüldüğü için her yıl binlerce turisti ağırlamakta. Mağara uzun bir zaman önce deniz sularının kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Yağmur yağdığı zaman mağaranın tavanından kireçli su aktığı için Damlataş Mağarası olarak tanınmış. Mağaraya rahat bir ulaşım için Alanya araç kiralama olanaklarını değerlendirebilirsiniz.
  • Aspendos Antik Kenti: 2000 yıllık büyük bir geçmişe sahip Aspendos. Aspendos antik kenti, M. Ö. 10. yüzyılda Akalılar tarafından kurulmuş. Antik kent içerisinde tiyatro, agora, hamam, stadyum ve sarnıçlar bulunmakta.
  • Antalya Akvaryum için de bir gününüzü boş bırakmanızı öneririz. Su altının ilginç dünyasını burada detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Neden mi? Çünkü burası Dünya’nın en büyük akvaryum yapıları arasında.

Antalya Side otelleri

Antalya Side için birçok konaklama imkanı mevcut. Side pansiyon, Side apart otel ve Side otelleri arasından sizin için en uygun olanı rahatlıkla seçebilirsiniz.

  • Narcia Resort Side
  • Side Prenses Hotel
  • Side Sun Hotel
  • Kaya Side
  • Side Kumköy Otelleri
  • Sueno Otel Side
  • Side Alegria Hotel

Antalya’ya nasıl gidilir? 

İstanbul Antalya kaç km? İki şehir arası mesafe 694,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, D650 üzerinden 8 saat 56 dakika’da Antalya’ya varılabilir. Özellikle Antalya turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Antalya kaç km? Ankara ve Antalya arasındaki mesafe 482,4 kilometre. Ankara’dan Antalya için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D695 üzerinden 6 saat 27 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

 

Yorum ekle