Yolcu360 Blog
Patara sahili hakkında bilgi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kaş – Patara Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kaş – Patara Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi devam ediyor. Ülkemizin denize girmek için en güzel yerlerinin çoğu Antalya civarında konumlanıyor. Antalya’nın Kaş ilçesi de bölgenin en ferah tatil seçenekleri arasında. Kaş, berrak denizi, cam gibi sularda dalış yapma, tekne turuna çıkma olanağı sunması ile önemli. Kaş sahilinde Patara bölgesi de çok özel. Peki, Patara sahili nasıl?

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Kaş – Patara Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri arayışında yolumuz yine Antalya’dan geçiyor. Antalya sahili, mavi bayraklı plajları ve antik değere sahip sahilleri ile ünlü. Buradaki bazı otellerin de Avrupa’nın en büyük bir golf sahası, en iyi açık hava tenis sahası gibi imkanları sunuyor olmaları da ülkemiz açısından değerli detaylar. Otelleri, sadece tüketen ve çevreyi darp eden kurumlar olarak da görmemeli. İşini doğru yapan konaklama şirketlerinin tam tersine bölgeye değer katabildiğinin en güzel örneği, tenis ve golf oyuncularının Antalya sahillerini tercih etmeleridir.

Antalya’nın Sahilleri

Antalya sahilleri denilince Side, Aspendos ve Patara gibi muhteşem antik kalıntılarla birlikte denize girme keyfi hemen akıllara gelir. Böyle antik değeri olan alanlardan denize girmenin keyfi bir başkadır. Keyifli bir kazı alanı keşfinin ardından kumsala havlunuzu serip denizin keyfini çıkarmak, özgürlüğün hafifliği değil mi?

Diğer yandan Antalya sahilleri mavi bayraklıdır. Bu, uluslararası alanda temizlikleri ile belgelendikleri anlamına geliyor. İşte burada Akdenizin güneşini selamlamak için bir güzel neden daha..

Gaziantep’te Ne Yenir yazı dizisine de bakın!

Antalya Kaş Patara Antik Sahili Hakkında

Tepeden bakınca koyu mavi denize bakan düz ve kahverengi bir alanın ortadan geçen Eşen Çayı ile ikiye bölünmüş hali bile çok etkileyici görünüyor. Çayın, denize döküldüğü bölge balıkçılar için bir cennet.  Ayrıca tüm kıyıda doğal plaj var.

Patara, Eşen Çayı’nın kenarında kurulmuş olan antik Ksanthos kentine ait bir liman. Alan kırmızı killi metaryellerle kaplanmış. Bu da alanın tarım açısından çok kıymetli olmasını sağlamış. Patara, önemli bir liman kenti olarak Büyük iskender’in Atina Genaraline armağan ettiği bir kent. Ayrıca burada inşa edilmiş bir deniz feneri de var. Görkemli deniz feneri, Anadolu’da böyle erken tarihli tek örnek.

Patara kazısı hala devam ediyor ancak kent büyük ölçüde açığa çıkmış durumda. Patara Antik kentinden denize girmek bambaşka bir deneyim. Bu eşsiz deneyimi bu ülkenin evlatları olarak yaşayın…

 

Yorum ekle