Yolcu360 Blog
ford araba modelleri, ford fiesta kırmızı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Ford Fiesta İncelemesi: Ekonomik Kalite!

2021 Ford Fiesta İncelemesi: Ekonomik Kalite!

2021 Ford Fiesta incelemesi ile küçük sınıfın çok tutulan bu modelinin yenilenen özelliklerine bakıyoruz. Konuyu bir bütün halinde ele alarak, yeni Fiesta hakkında merak edilenleri yanıtlıyoruz. Şimdi Ford Fiesta 2021 özellikleri ve fiyat listesi hakkında bilgi almak için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Başlıyoruz: 2021 Ford Fiesta İncelemesi

Ford Fiesta’nın yenilenen versiyonu, eski nesillerine kıyasla farklılık gösteren yenilenen tasarımıyla ve hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleriyle satışa sunuldu. Üretimi Almanya’da gerçekleşen ve 1976 yılından beri Ford Motor Company tarafından üretimine devam edilen 2021 Ford Fiesta teknik özellikler açısından birçok yeniliğe sahip. Bununla birlikte modelin ekonomik fiyatı, araç almayı düşünenleri cezbediyor. 

Ford Motor Company Hakkında

Henry Ford tarafından Michigan, ABD’de 1903 tarihinde kuruldu. Günümüzde merkezi Dearborn, Michigan’da bulunuyor. Ayrıca Michigan’da dünyada ilk otomobil üretimine adım atan otomotiv sektörü liderlerinden biri olan Ford Motor Company, 6 kıtada ve 200 adet pazarda araç üretiyor ve dağıtıyor. Bununla birlikte Ford, oldukça yüksek sayıda üretime geçerken bununla birlikte endüstrinin de genel anlamda gelişmesine büyük bir katkıda bulunuyor. 

Henry Ford kimdir? 

Ford Fiesta Hakkında

Ford Motor Company’nin 1976 yılından beri üretimine devam ettiği Fiesta modeli, önden çekişli B segmentine ait bir otomobil. Avrupa, Brezilya, Arjantin, Meksika, Venezuela, Çin, Hindistan, Tayland ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde üretiliyor. Ayrıca Türkiye’de bulunan Ford Otosan fabrikaları da üretime katkıda bulunuyor. 

B segment Ford Fiesta 2021, hatchback kasa araçlar içinde en fazla tercih edilen modellerden biri. Öncelikle yol tutuşuyla; benzinli ve dizel motor seçenekleriyle, ayrıca ekonomik fiyatlarıyla öne çıkıyor. Bununla birlikte ülkemizde çok satanlar listesinde yer alan Ford Fiesta’yı, 2021 yılında sokaklarda sıkça göreceğiz, diyebiliriz.

2021 Ford Fiesta Dış Görünüş / Fiesta Tasarım Özellikleri

12 farklı geniş renk yelpaze seçeneği ile satışa sunulmuş olan Ford Fiesta, önceki nesillerine kıyasla daha uzun ve daha geniş bir tasarıma sahip. Bununla birlikte dış tasarım detaylarını incelediğimizde Fiesta’nın, imza niteliğinde olan kendine özgü tasarımını, her zamanki gibi korumaya çalıştığını görüyoruz. 

Lakin aracın ön kısmında bulunan büyük havalandırmalı ızgaralar, büyük farlar, tamponun köşelerine konumlandırılmış sis farları ve farklı tasarıma sahip tampon; modelin tarzını biraz olsun değiştirmiş gibi duruyor. Bununla birlikte Fiesta; tüketicilerine, geniş kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. 

Metalik, mat, iki renkli veya diğer özel gövde renkleri, dış aksesuarlar, farklı jant tasarımları ve boyutları gibi geniş kişiselleştirme olanakları sayesinde kullanıcılar, Fiesta’larını istediği görünüme kavuşturabiliyor.

2021 Ford Bronco incelemesi için tıklayın. 

ford fiesta koltuklar 2021 Fiesta İç Mekan Tasarım Detayları

Ford Fiesta’nın yaşam alanı, modernlik ve konforu birlikte sunarak tüm ihtiyaçlara zorlanmadan cevap verebiliyor. Bunun yanı sıra iç mekana baktığımızda modelin koltuklarının ‘‘Trend Siyah’’ renginde kumaş döşemelerle dizayn edildiğini görüyoruz. Fiesta’nın direksiyonundaki ısıtma sistemi, soğuk kış koşullarında ilave sıcaklık sağlamak amacıyla bir tuşla devreye alınabiliyor. 

Açılabilir panoramik cam tavan, daha fazla doğal ışığın aracın içine girmesini sağlayarak kullanıcısına aydınlık ve ferah bir iç mekan sunuyor. Bunun yanı sıra merkezde bulunan 8 inçlik dokunmatik ekran ile sunulan SYNC Araç İçi Bilgi ve Eğlence Sistemi, telefon entegrasyonu özelliği sayesinde kullanıcısının her zaman bağlantıda kalmasını sağlıyor. 

2021 ford fiesta interior ic mekan

Ayrıca Apple CarPlay’e de bağlanarak, AppLink ile Spotify gibi en sevilen akıllı telefon uygulamalarından bazıları kullanılabiliyor. Bununla birlikte Fiesta için özel olarak hazırlanan 675 watt’lık B&O Ses Sistemi; 10 hoparlörü ile alçak frekans ve bas seslerinin araçta daha iyi hissedilmesini sağlıyor. 

Fiesta ayrıca arka koltuktaki yolcular için önceki nesillerine kıyasla daha fazla alan bırakıyor. Dahası, model birinci ve ikinci sıra diz mesafesi ile segmentindeki araçlara kıyasla oldukça iddialı.

2021 Opel Astra HB Fiyat ve Özellikleri

2021 Fiesta Güvenlik Donanımları

Ford Fiesta güvenlik donanımı detaylarını maddeler halinde inceleyelim.

  • Çarpışma Önleme Sistemi, olası önden çarpışmaları algılıyor. Bunun için ön görüş kamerası ve radar teknolojisini kullanıyor. Böylelikle sistem, kullanıcısının cevap vermemesi durumunda sesli ve görsel uyarı veriyor. Bununla birlikte fren sistemini de hazırlıyor ve otomatik olarak fren yapıyor.
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi, kör noktaya giren başka bir araç algıladığında sürücüyü uyarıyor. Bunun için sürücü ve yolcu tarafındaki yan aynalara entegreli küçük uyarı ışıklarını kullanıyor.
  • Şerit Takip Sistemi; şerit çizgilerinin görünür olduğu yollarda 65 km/s’in üzerindeki hızlarda devreye giriyor. Böylece sürücü istediği zaman sistemi devre dışı bırakabiliyor. Böylece sstem, aracın ilerlediği şeritte kalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca sinyal vermeden şeritten ayrılma algılandığında direksiyona tork uygulayarak titreşimlerle sürücüyü uyarıyor.
  • Kapı kenar koruması, kapının dikkatsiz bir şekilde açılmasından kaynaklanabilecek çizilmelere karşı koruma sağlıyor.
  • Trafik Levhası Tanıma özelliği, trafik kuralları dahilinde sollama yasağı veya hız sınırı gibi trafik levhalarını ön kamera ile tanımlıyor. Bunun yanı sıra bu levhaların otomobilin yol bilgisayarı ekranında gösterilmesini sağlıyor.
  • Otomatik yanan uzun farlar, karşıdan gelen araçları algılıyor. Bunun yanı sıra farları otomatik olarak kısaya çeviriyor. Bununla birlikte doğru zaman ve doğru yerde otomatik ayarlanan uzun farlar sayesinde daha güvenli bir yolculuk yapılıyor. 

 

2021 Fiesta Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

İncelediğimiz model, 2021 model Ford Fiesta. Şimdi bu modelin teknik özelliklerini detaylı bir şekilde inceleyelim. 

2021 Fiesta Motor Özellikleri

  • Motor tipi: 1.0L 100 PS
  • Motor hacmi: 998 cc
  • Yakıt türü: Benzinli
  • Maksimum güç (PS/dd): 100/4500-6500
  • Maksimum tork (Nm/dd): 170/1500-4000
  • Şanzıman: 6 ileri otomatik

2021 Fiesta Performans

  • Yakıt tüketimi (lt/100km): Ortalama 5,6-5,7
  • CO2 emisyonu (g/km): 127
  • Emisyon seviyesi: Eu 6.2
  • Maximum hız (km/sa): 180
  • 0-100 km/h: 12,2 saniye

2021 Fiesta Boyutlar ve Bagaj Hacmi

  • Uzunluk: 4.040 mm
  • Genişlik: 1735 mm
  • Dingil mesafesi: 2.493 mm
  • Yükseklik: 1.476 mm
  • Bagaj Hacmi: 292 litre

2021 Ford Fiesta Fiyat Listesi

2021 Style 1.0L EcoBoost 100PS 6 ileri otomatik şanzımanlı benzinli Ford Fiesta güncel fiyat listesini inceleyelim. Bunun yanı sıra güncel fiyat bilgisi için Ford resmi internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.  

Araç Model Yakıt Vites Motor gücü Tavsiye edilen anahtar teslim fiyat
Ford Fiesta 2021 Style 1.0L EcoBoost 100PS Benzin  Manuel 100 hp 203.550 TL

Özetle içeriğimizde sizler için Amerikan otomobil markası Ford’un 2021 Fiesta modelinin iç dış özelliklerini, teknik özelliklerini ve güncel fiyat listesini detaylandırdık. Önceki nesillerine göre kendisini geliştirmiş olan Fiesta; yeni dış tasarımıyla, konforlu iç mekanıyla ve güvenlik donanımları ile oldukça yenilikçi görünüyor.

Kiralık Ford Fiesta mı Arıyorsunuz? 

Son model kiralık Ford Fiesta fiyatları için Yolcu360’a şimdi göz atın. 

Yorum ekle