Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Nissan Micra: Japon Kalitesi Görevde!

2021 Nissan Micra: Japon Kalitesi Görevde!

Zengin model içeriklerini bünyesinde barındıran ve bundan dolayı da ülkemizde oldukça oldukça beğeni toplayan Japonya merkezli otomotiv şirketi Nissan, Micra modelini 2021 yılı için yeniledi. Farklı donanım paketleri ile ünlü Japon şirket tarafından satışa sunulan Micra; 2021 yılında daha teknolojik, daha güvenli ve daha güçlü. 

En çok tercih edilen otomobillerden biri olan Micra’yı merak edenler ise 2021 Nissan Micra özellikleri hakkında internette araştırma yapmaya başladı. Araç inceleme içeriğimizde sizler için Micra’nın özelliklerini detaylı bir şekilde araştırdık. Şimdi içeriğimiz başlıyor!

Nissan Micra 2021 Hakkında

İlk olarak, Nissan Micra, Japon otomotiv üreticisi Nissan’ın 1982 yılından bu yana ürettiği küçük sınıf bir otomobildir. Model, Asya ülkelerinde Nissan March adıyla satılmaktadır. Daha sonrasında verebileceğimiz bilgi ise Nissan firmasının 88 yıllık tarihinde ürettiği en popüler modellerden biri olması. Bununla birlikte Nissan Micra, markanın performans odaklı modellerinden ziyade şehir içinde ulaşımı kolaylaştırmak için tasarlanan bir otomobil olarak satışa sunuluyor.

Japon pazarında 1970 ve 1986 yılları arasında satılan Nissan Cherry’nin yerini alan Micra’yı, 39 yıldır yeni versiyonları ile birlikte yollara çıkmaya devam ediyor. Ayrıca 34 farklı Avrupa ülkesinde satılan Nissan Micra’nın 2021 yılında yenilenen tasarım detaylarını ve teknik bilgilerini inceleyelim.

2021 Nissan Micra Dış Tasarım Özellikleri

5 kapılı hatchback pratikliğini günlük hayata taşıyan 2021 model Nissan Micra, bununla birlikte dış tasarımında dinamik ve sportif çizgilere sahip. Bunun yanı sıra ön kısımda bulunan Nissan V-Motion ızgara, LED gündüz farları ile tamamlanıyor. Ayrıca modelin akıcı tavan tasarımı, arka kısımda bulunan ‘boomerang stop lambaları’ ile buluşuyor. 

16 inç alüminyum jantlar, gizli kapı kolları, ısıtmalı katlanabilir yan aynalar, gövde rengi kapı kolları ve ayrıca arka spoyleri; Nissan Micra’nın dış tasarımı detaylarını tamamlıyor. Bunun yanı sıra mini otomobil, her zaman olduğu gibi kullanıcılara, 10 adet geniş renk yelpazesi sunuyor.

2021 Nissan Micra İç Tasarım Özellikleri

Nissan Micra, iç mekanında daha keyifli ve konforlu bir yol deneyimi sunuyor. Birinci sınıf yumuşak dolgulu malzemelerin kullanılmış olduğu yaşam alanı üst düzey rahatlık sunuyor. Bununla birlikte iç mekanda renkli, çift dikişli döşemeler ve ergonomik koltuklar bulunuyor. 

Nissan Micra’nın iç mekanı; akustik ön cam, kalın izolasyon malzemeleri ve ayrıca geniş kapı lastikleri kullanılarak tasarlandığı için kullanıcısına sessiz bir sürüş sağlıyor. Kokpit kısmındaki 7 inç Multi Touch dokunmatik ekranlı, akıllı telefonlarla entegre olabilen Nissan’ın yeni nesil Connect teknolojisi; ayrıca Apple CarPlay özelliğine sahip. 

2021 nissan micra multimedia ekranUSB uyumlu ekran ile kullanıcılar, telefonları şarj olurken dilediği müziği de dinleyebiliyor. Bunun yanı sıra Bluetooth özelliği sayesinde de kablosuz bir şekilde müzik dinlenebiliyor ya da eller direksiyondayken arama yapılıp telefona cevap verilebiliyor. 

Yüksek çözünürlüklü 5 inç renkli TFT ekran, gösterge panelinin tam ortasında yer alıyor. Böylece navigasyon, sürüş yardımı, yakıt ekonomisi, müzik veya iletişim ekranları gibi bilgilerin kolayca okunabilmesine imkan tanıyor. 

Nissan Micra’da bulunan Bose Personal müzik sistemi ile hoparlörler, sürücü koltuk başlığına yerleştirilmiş şekilde sunuluyor. Bunun yanı sıra müzik sistemi, oldukça kaliteli olup bu boyutta bir otomobilde duyulmamış yenilikçi bir ses sistemine ve geniş bir ses düzeyine sahip.

Nissan Qashwai incelemesi için tıklayın!

2021 Nissan Micra Güvenlik Donanımları

Nissan Micra güvenlik donanımları arasında bulunan ABS sistemi, lastik basınç uyarı sistemi, sürücü ve yolcu hava yastığı, ön yolcu ve sürücü hava yastığı, ISOFIX, hıza duyarlı hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi ve immobilizer gibi özellikler; modelin tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.

Bunun dışında Micra’da opsiyonel olarak sunulan birtakım güvenlik donanımı da mevcut.

  • Akıllı şerit takip asistanı, aracın şeritten istemsiz uzaklaştığını fark ettiğinde sürücüyü uyarıyor. Ayrıca aracı şerite döndürmek için hafif bir titreşim ile direksiyona müdahale ediyor.
  • Akıllı çarpışma önleme sistemi; sürücüyü ve yol durumunu sürekli gözlemliyor ve yolun üzerinde herhangi bir nesneye ya da araca çarpma riski tespit ettiği zaman, sürücüsünü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Eğer sürücü bu uyarıya cevap vermezse otomatik olarak sert fren yapıyor ve yavaşlıyor.
  • Trafik işareti tanıma sistemi, sürüş sırasında yoldaki trafik işaretlerini tanıyarak sürücüsünü hız limitleri konusunda bilgilendiriyor.
  • Akıllı otomatik uzun far asistanı; karanlık yollarda uzun farların otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor. Böylece sistem, başka bir araç algıladığı zaman otomatik olarak kısa farlara geri dönüyor.
  • Kör nokta uyarı sistemi, sürücünün görüş alanının dışında kalan araçları görmesini sağlıyor.
  • Akıllı çevre görüş sistemi; geniş açılı kameraları ile Micra’ya 360 derecelik sanal kuşbakışı görüntüsü sağlıyor. Bu sayede sürücü, park alanı ve manevralar için geniş bir görüş açısına sahip oluyor.

Opel Corsa, Renault Clio ve VW Polo karşılaştırması için tıklayın.

2021 Nissan Micra Teknik Özellikleri

Nissan Micra’nın boyutları, bagaj hacmi ve motor özelliklerini sizler için içeriğimizde derledik. Şimdi bir göz atalım.

2021 nissan micra bagaj hacmiNissan Micra Boyutları ve Bagaj Hacmi 

  • Uzunluk: 3.999 mm
  • Genişlik: 1.743 mm
  • Yükseklik: 1.455 mm
  • Dingil Mesafesi: 2.525 mm
  • Bagaj Kapasitesi (Arka Koltuklar Yatırılmadan): 300 lt
  • Bagaj Kapasitesi (Arka Koltuklar Yatırılarak): 956 lt
  • Azami Yüklü Ağırlık: 1.555 kg

Nissan Micra Motor Özellikleri

2021 model yılı Nissan Micra bir adet motora sahip. Dahası, IG-T 92 PS motor, CVT şanzıman ile birlikte sunuluyor. Şimdi Nissan Micra motor özellikleri ile ilgili bilgileri inceleyelim.

  • Motor: 1.0 IG-T
  • Benzinli motor
  • Motor Hacmi: 999 cc 
  • Silindir Sayısı: 3
  • Azami Güç: 92 Ps
  • Azami Tork: 144 Nm
  • Vites Kutusu: Otomatik CVT
  • Yakıt Tüketimi (Ortalama): 4,6 lt
  • Azami Hız: 171 km/h
  • 0-100 km/sa İvmelenme: 14.0 sn

2021 nissan micra blue2021 Nissan Micra Fiyat Listesi

2021 Nissan Micra fiyat listesine göz atalım. Öncelikle Nissan Micra 2021, yaklaşık 204 binden başlayan fiyatlarla sunuluyor. Ayrıca güncel Nissan Micra fiyat listesi 2021 yılı için Nissan internet sitesine göz atabilirsiniz.

  • 1.0 IG-T 92 Düz Vites Visia: 204.400 TL

1.0 IG-T 92 CVT fiyat listesi

  •  Visia:  217.600 TL
  • Tekna: 279.600 TL
  • Platinum: 306.800 TL
  • Platinum Premium: 323.300 TL

Özetle içeriğimizde 2021 model yılı Nissan Micra’nın dış tasarım ve iç tasarım özelliklerine; ayrıca güvenlik donanımlarına değindik.

Opsiyonel olarak sunulan oldukça geniş bir güvenlik donanımına sahip olan Micra, ayrıca küçük boyutları ve yenilenen teknolojik özellikleriyle 2021 yılında da çevremizde fazlasıyla göreceğimiz bir model olacak gibi duruyor.

Güncel modeller arasından dilediğinizi seçip kolayca araç kiralama yapmak için tıklayın.

 

Yorum ekle