Yolcu360 Blog
2021 mazda 6 yandan görünüm
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Mazda 6 İncelemesi: Sedan Dünyasının İncisi

2021 Mazda 6 İncelemesi: Sedan Dünyasının İncisi

2021 Mazda 6 modelini mercek altına alıyoruz. 2021 Mazda 6 incelemesi ile merak ettiğiniz konular hakkında bilgi almak için okumaya devam edebilirsiniz.

Sedanlar arasında şık tasarımı ve teknolojik yapısıyla bildiğimiz Mazda 6, yenilenen modeli ile karşımızda. 2021 Mazda 6 özelliklerini incelediğimizde birçok farklı özellik gözümüze çarpıyor. 

2021 Mazda 6 fiyatı da Mazda severler tarafından merak edilen konular arasında. Şık ve modern bir sedan anlayışıyla gelen yeni Mazda 6 modelinin özellikleri neler? Şimdi başlıyoruz. 

2021 mazda 6 arkadan görünüm2021 Mazda 6 Özellikleri ve Fiyatı

Mazda’yı her zaman sağlamlığı ve performansıyla biliyoruz. 2021 yılında yeni ve şık görünümlü sedan otomobili ile bu anlayıştan taviz vermiyor. Hareketli bir ruhu yansıtan dış tasarım, performans odaklı yakıt tüketimi ve daha fazlası… Yüksek üretim kalitesi ve kusursuz Japon işçiliği, günümüzün en büyük sedan modellerinden birini ortaya çıkardı. 

2021 model Mazda 6 özelliklerini incelediğimizde, 2021 yılının teknolojisine yakışır şekilde donatılmış bir Mazda 6 görüyoruz. Ayrıca kullanıcıları memnun edecek birçok özelliğe kavuşmuş bir Mazda sedan modeli ile karşılaşıyoruz. 

Bu arada, yeni 2021 Mazda 3 modeli hakkında da konuşmuştuk. Merak edenler o yazımıza geçiş yapabilir.

yeni mazda 6 iç tasarımYeni Mazda 6 2021 İç Tasarımı

İç tasarımı ile sade fakat lüks bir yerde bulunma hissini tam anlamıyla yaşıyorsunuz. Öncelikle Japon minimalizmi yaşıyor sonrasında ayrıntılardaki güzellikleri fark ediyorsunuz. Trafik işaretlerini kaçırmamak için aracı trafik işaretlerini algılama özelliği ile donatmış olan Mazda, sürücülerini yol üzerinde dikkat edilecekler konusunda uyarıyor. 

Hem yol hem de aracın kendisi ile ilgili bilgileri kullanıcıya sunan Yeni Mazda 6 daha parlak ve daha net grafikleri ile hem aracın ekranında hem de aracın HUD kısmında verilen bilgilerin kaçırılmamasını sağlıyor.

2021 mazda 6Deri, ahşap ve süet malzemeler, modelin mottosu “Sofistike Şıklığın Zirvesi” tanımına tam olarak uyuyor. Bej deri koltuklar hem çok şık hem de çok konforlu. Apple Carplay gibi son teknoloji araç içi uygulamalarla sürüş keyfi daha pratik. Dahası, Yeni Mazda6 sayfasında sizi bekliyor. 

2021 Mazda 6 Motor Özellikleri

Motor özelliklerini incelediğimizde gözümüzde 2 litre hacminde 4 silindirli bir motor bloğu çarpıyor. 2021 Mazda 6 gücü ise 165 beygir. 2.0 SKYACTİV-G 165 motor bloğu ile önden çekişli olarak satışa sunulan Yeni Mazda 6 motor özellikleri ile kullanıcıyı memnun edecek şekilde tasarlanmış gibi görünüyor. 

Maksimum gücünü 6000 devirde veren Mazda 6, 121 kW seviyesindeki gücünün yanı sıra verdiği maksimum tork değeri ile de ilgi çekiyor. Aracın motor bloğu 4000 devirde 213 Nm seviyesinde bir tork değerine ulaşabiliyor. Bu tork değeri ile oldukça çevik bir araç haline gelen Yeni Mazda 6 motor özellikleri yönünden Mazda severleri sevindirecek gibi duruyor. 

6 ileri otomatik vites ile tamamlanmış bir şanzımana sahip olan 2021 Mazda 6 sürüş konforunu ön planda tutan bir şanzıman yapısına sahip olması ile öne çıkıyor. Kolay kullanım için önden çekişli bir güç aktarımına sahip olan araç, 6 165 beygirlik gücünü ve 213 Nm’lik torkunu ön tekerleklerinden yola iletiyor.

Yeni Mazda 6 Güvenlik Özellikleri

Günümüzde otomobiller birçok farklı güvenlik donanımına sahip. Çünkü hem sürüşü daha kolay ve pratik yapmak hem de sürücüyü ve yolcuları daha güvende tutmak, aracı öne çıkarıyor. 

2021 model Mazda 6 özellikleri incelendiğinde de birçok farklı elektronik sistem göze çarpıyor. Ön ve arka park sensörleri gibi standartlaşmış elektronik donanımların yanı sıra Şerit Takip Sistemi gibi daha yeni ve teknolojik donanımlar da Mazda 6 modelinde bulunan özellikler arasında yer alıyor. Şerit takip sistemi ile özellikle uzun yolculuklar sırasında sürücünün yorgunluğu büyük oranda azaltılmış oluyor. Bunun yanı sıra Sürücü Dikkat Uyarısı (DAA) sistemini de bünyesinde barındıran araç ile sürücünün dikkatini her zaman yol üzerinde tuttuğundan emin oluyor. 

Kör noktalardaki araçlar ya da yayalara karşı koruma sağlayan kör nokta uyarı sistemi ile yeni Mazda 6 çok güvenli. Bu özellik sayesinde kör noktalar artık daha görünür. 

Yeni Mazda 6 Fiyatları Ne Kadar? 

Yeni model Mazda 6 fiyatlarına gelelim. Sağlam ve güvenilirlik biraz masraflı diyebiliriz. Modelin fiyatı donanımlarına göre değişiyor.

Yeni Mazda 6 Fiyat Listesi

2.0 SKYACTİV-G 165 Power Sense Mazda 6 337.990 TL

Mazda severler tarafından merakla beklenilen Yeni Mazda 6 teknik özellikleri ve fiyatı büyük önem taşıyor. Motor özelliklerini incelediğimizde yüksek tork seviyesine sahip bir otomobili gözümüze çarpıyor. Yeni modelde güvenlik sistemleri de son teknoloji. 

Mazda 6 Alınır mı?

Sonuç olarak, Japon işçiliğine güvenenler ve büyük bir Sedan model araç almak isteyenler cevabımız, evet. 

Mazda 6 Hangi Segment? 

Yeni Mazda 6 modeli D segmenti bir araç. 

Mazda 6 Yeni Kasa Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek? 

Yeni 2021 Mazda6 şu an satışta. Detaylı bilgi ve güncel fiyat bilgisi için Mazda resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz. 

Yorum ekle