Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yuvacık Barajı gezi rehberi / İzmit Kocaeli

Yuvacık Barajı gezi rehberi / İzmit Kocaeli

Yuvacık Barajı özellikle İstanbulluların hafta sonları için seçtiği kaçamak noktaları arasındadır.

Yuvacık Barajı : Kampçıların yeni gözdesi

İzmit Kocaeli‘in Başiskele ilçesinin Yuvacık Yakacık Mahallesi’nden izlenilebilecek en güzel manzara, yuvacık(Kirazdere) Barajı’nın manzarasıdır. Yuvacık barajı’ na aynı zamanda Kirazdere Barajı da denilmektedir. İki dağ arasında kanyonu andıran görüntüsü akan suyun oluşturduğu kıvrımlar harika bir manzara oluşturmaktadır. Daima çok soğuk bir iklimi vardır. Genellikle yağışlıdır. Barajın yapımı 18 şubat 1999 yılında tamamlanmıştır. Çoğu İzmitli barajı bilmesine rağmen Yuvacık Yakacık mahallesinden barajın manzarasının ne kadar muhteşem olduğunu bilmez.

Seyir tepesini olduğu yerde çay bahçeleri mevcuttur. Tepeye çıkmak için Google Maps ‘e Marangoz Bahçe Cafe yazıp yolu takip edebilirsiniz. Havanın güneşli olduğu bir günü tercih etmenizi öneririm. Masa ve sandalyeler dışarıda olduğu için ıslanabilirsiniz. Bir haftasonu kahvaltı yapmak, çay içmek, yemek yemek veya sadece manzarayı izlemek için Yakacık’a mutlaka bir kez uğramanızı tavsiye ederiz. Konaklamak için otel butik otel bulunmamaktadır. Fakat kamp yapabilirsiniz, gece çok serin olacağı için yanınıza en az -20 uyku tulumu almanızı öneririm.

Yuvacık Barajı nerede ve nasıl gidilir?

Yuvacık (Kirazdere) barajının en tepesine tek ulaşım şekli arabadır. Herhangi bir toplu taşıma aracı gitmemektedir. Bu yüzden en iyisi Yolcu360‘tan araç kiralama hizmeti almak olacaktır. Bulunduğunuz yere en yakın Yolcu360 araç kiralama seçeneklerine ya da Kocaeli İzmit araç kiralama seçeneklerine göz atarak kendinize en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Bu noktada konaklama için alternatif bir çözüm istiyorsanız aşağıdaki araca bir göz atmanızı tavsiye ederim 😉 Kampçılar için ideal:

Kampçılar için Yolcu360'ın tavsiyesi

Karavan yoksa Yuvacık Barajı ‘nda nerede konaklanır?

Kocaeli merkezden eski Bağdat yolu olarak bilinen yoldan Gölcük ‘e doğru devam edin. Sonra Yalova yönüne doğru giden yoldan Yakacık istikametine dönün hoca Ahmet Yesevi Caddesine girin Pasinler Caddesi ve sonrasında Hacı Mecit bulvarında doğru ilerleyin, Hamdi Taşdemir Caddesine girin, en son olarak Çınardere Caddesi’ ne doğru ilerleyin burada Marangoz Bahçe Kafe tabelasını göreceksiniz tabelayı takip edin Marangoz Bahçe Kafe Kocaeli merkez arası 27km’ dir. Açık adresi :Yuvacık Yakacık Mahallesi Sinem Sokak No:16 Başiskele Kocaeli

Yorum ekle