Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Yurtdışına Giderken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler / Yolculuk Tavsiyeleri

Yurtdışına Giderken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler / Yolculuk Tavsiyeleri

Yurtdışına giderken dikkat etmeniz gereken şeyler listesini Yolcu360 ailesi olarak sizin için çok güzel bir haberle birlikte hazırladık.

Yolcu360 artık tüm dünyada hizmetinizde!

Yolcu360 ailesi olarak Türkiye’deki başarılı operasyonlarımızdan güç alarak, sizlere yurt dışında da güvenilir, kolay ve uygun araç kiralama hizmetini sağlamak için ilk adımlarımızı attık. Avrupa’da belirli noktalarda başlayan hizmetimizle artık yurt dışı seyahatlerinizde uçaktan indiğiniz anda aracınız ayağınıza gelecek. Ya da tatil yapmakta olduğunuz şehirde istediğiniz an, Türk Lirası üzerinden araç kiralayabileceksiniz. Örnek olarak El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama fiyatları ‘na hemen göz atabilirsiniz…

Yurtdışına giderken dikkat etmeniz gereken şeyler

Yurt dışına giderken dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında alışkanlığınızı kazanırsanız, daha rahat bir gezi geçirmenize kolaylık sağlayabilirler. Havalimanına geldiğimizde bazen sancılı durumlar ile karşılaşabilir ya da daha sonrasında sinirimizi bozacak hadiseler oluşabilir. Onun için öncesinde tedbirini alarak seyahatinizin olumlu başlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bunun için bazı önemsiz maddeler gözükse de aslında sizin zamanınızı çalacak unsurlar olabilir. İyi bir gezi için tedbir her zaman dikkate alınmalı aslında. Bunun da ölçeği sizde. Yolcu360 yola çıkmadan önce araç kiralayabilmeniz için tüm kolaylıkları sağlıyor, size kalan şeyler ise şunlar…

  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu: 

Olmasaydı da olurdu diyeceğim noktalardan biri ama elimiz mahkum. 15 TL olan harç pulunu almadan polis noktasına gitmemenizi hatırlatırım. Kalabalık zamana denk geldiğinizde polis memuru ile pul için karşı karşıya gelmek can sıkıcı durumlar yaratabilir, dikkat edin derim.

  • Bagajda Kırılacak Eşya İçin Dikkat Edin: 

Kırılacak eşyalarınızı sakın ola bagaja vermeyin. Muhtemelen sağlam olarak sizlere ulaşmayacaktır. Neden mi böyle umutsuz vaka gibi konuşuyorum. Uçağa bagajları veren arkadaşların bagajlarını vicdansızca atışlarını görünce pek bir iyimser olamadım onlar için.

  • Uçağa Girişte Yasak Listesi: 

Kabin çantanızda olması gereken listesine baktığınızda aslında bunun normal olduğunu anlamak gerekiyor. Kesici aletler, silah, kimyasal sıvılar, piknik tüpleri, çakmak gibi ürünlerin uçağa alınması yasaktır. Dışarıdan getireceğiniz sıvı ürünlerinde havalimanına sokulmasına müsade edilmemekte.

Ucuz yurt dışı tatili için öneriler yazısına tıklayınız.

Yolculuk Tavsiyeleri

  • Havalimanlarında Döviz Büroları: 

Yurtdışında bir çok havalimanında döviz ofislerinde döviz bozdurduğunuzda komisyon alınmıyorken maalesef. İstanbul’da iki havalimanında da döviz bozdururken paradan komisyon aldılar çok can sıkıcı bir durum. Eğer aciliyetiniz yoksa havalimanlarında döviz bozdurmayın derim.

  • Yurtdışında Para – Kredi Kartı Kullanımı: 

Yurt dışı gezilerimde genellikle kredi kartı kullanıyorum. Tabi kredi kartlarının da geçmediği yerlerde oldu. Gittiğim ülke de paramı yerel para birimine çeviririm. Bunun için yeteri kadar dövizi havalimanında bozdururum. En önemlisi paramı bir kaç yere bölerek parasız kalmamak için savaş göstermiş olurum.

  • Pasaportunuzun Başına Bir Şey Gelirse: 

Olur da pasaportunuzun başına bir şey gelirse ki gelmemesi için dikkatli davranın. Aman diyeyim giriş yaptıktan sonra bir tek konaklayacağınız yerde sizden pasaport istenecek sonrasında saklayın derim emniyetli bir yere. Eğer pasaportunuzun başına bir şey gelirse konsolosluğa gidin ve ülkeden çıkış yapmanız için verilecek kağıdı almayı unutmayın derim. Yolunuz açık, gezileriniz keyifli olsun..

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle