Yolcu360 Blog
Araba kullanmak
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Acemilere Tavsiyeler: Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Acemilere Tavsiyeler: Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Trafikte acemi sürücü, usta şoför gibi sınıflandırmalar hiç hoş değil; ancak bir gerçek var ki bazılarımız araç kullanmaya yeni başlamış olabiliriz ya da sıklıkla araç kullanmıyor olabiliriz. Bu da dikkat ve bazı motor becerilerin her gün saatlerce araba kullanan sürücülere göre zayıf olmasına neden olabilir. Peki, araba kullanmaya yeni başlayan ve biraz korkanlara nelere tavsiye edilebilir. Belki, stresi biraz olsun azaltabiliriz; ne dersiniz? Tavsiyelerimize bir bakın bizce:

Acemilere Tavsiyeler: Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Büyük dikkat ve özen isteyen araba kullanma eylemi için de elbette püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenler kılavuzu bulunuyor. Yazılı olarak belirlenmiş olmasa da daha iyi ve rahat bir sürüş için dikkate almanız gereken pek çok püf noktası mevcut.

Yoğun Gün ve Saatlerde Yola Çıkmayın!

Şehir içinde ve özellikle bayram öncesi / sonrası dönemlerde şehirlerarası yollarda trafiğin yoğun olacağını düşünerek yola çıkmamak en önemli nokta. İşin hayati risklerini bir kenara bırakarak düşünseniz bile o yorgunluğa değmeyeceğine emin olabilirsiniz.

Şağ Şerit Sorunları Azaltır

Belli bir hızda seyredeceğiniz için sağ şeritte kalmak her zaman daha güvenlidir. Sol şerit üzerinden yapılan sollama hareketleri ve hız güvenliği ciddi derecede azaltan etkenlerden. Ancak gerekli olan durumlarda sol şeridi tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Toplu Taşıma Araçları ve Ticari Taksiler

Toplu taşıma araçlarının ve ticari taksilerin yoğun kullanıldığı yerlerde daha dikkatli olmanızı öneriyoruz. Zira, yolcu indirme – bindirme işlemi için ani duruş yapabilme potansiyeline sahipler. Önünüzde aniden durabileceğini düşündüğünüz toplu taşıma araçları ve ticari taksilere mümkün olduğunca dikkat etmenizi tavsiye diyoruz.

Trafikte Sakin Kalmak Önemli

Siz hata yapmasanız bile etrafınızda hata yapabilecek pek çok sürücü olduğunu unutmayın. Bununla birlikte trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürekli yapılan dur kalklar, hız azaltıp hız yükseltmeler rutin bir hale geldiği an sürücülerin sinirini bozarak dikkatlerinin dağılması konusunda etkili olabiliyor. Bu yüzden sakin kalmanız çok önemli.

Otomatik Vites Araçları Tercih Edebilirsiniz

Bahsettiğimiz dur kalk ve hızlanma – yavaşlama eylemlerinin sürücüyü sinirlendirerek dikkat dağıtması dışında yorgunluk yaratması durumu da bulunuyor. Yoğun trafik içerisinde sürekli olarak gaz veya frene basıp vites değiştireceğinizi unutmayın. Bu da bir süre sonra yorgunluk ve gerginlik yaratabiliyor. Otomatik vitesli araçlar ile sorunu en aza indirmeniz mümkün.

Hava Filtreniz Temiz Olsun

Araç içi hava filtrenizi düzenli olarak kontrol etmeyi ve gerekli durumlarda temizlemeyi / temizletmeyi veya değiştirmeyi ihmal etmeyin. Zira, yoğun trafik içerisinde kaldığınız durumlarda aracınızın içerisindeki havanın kalitesi de büyük önem taşımaya başlıyor. Havalandırma ve klimadan gelecek olan temiz ve arınmış havanın sizi rahatlatarak yorgunluk ve stresinizin azalmasını sağlayacağını, dikkatinizi toplamanıza yardımcı olabileceğini unutmamanız gerekiyor. Havanız temiz olduğu müddetçe bahsettiğimiz sorunların en aza indiğini kendiniz de göreceksiniz.

 

Yorum ekle