Yolcu360 Blog
yurt-disinda-calismak-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Yurt Dışında Çalışma İmkanları

Yurt Dışında Çalışma İmkanları

Yurt dışında çalışma imkanları son zamanlarda gündemde olan bir konu. Yurt dışında hangi iş alanları var? Çalışma koşulları nelerdir? Aklınıza takılan tüm soruları sizler için araştırdık. 

Yurt Dışında İş İmkanı

Yurt dışında çalışmak pek çoğumuzun hayali. Fakat her ülkenin iş imkanları, sunduğu koşullar birbirinden farklı. Dünya çapında bilinen ve en çok rağbet gören yurt dışı çalışma imkanlarını sizler için listeledik. 

Work and Travel

Work and Travel, yurt dışı çalışma imkanları arasında adını en sık duyduğumuzdur. Öğrenciler tarafından tercih edilme oranı daha da yüksektir. Eğer siz de hem para kazanmak hem de farklı kültürler tanımak isterseniz bu şekilde yurt dışına çıkmayı düşünebilirsiniz.

ABD’nin pek çok eyaletini görme imkanı bulmanızın yanı sıra değişik iş bölümlerini de deneyimle şansı yakalarsınız. Halihazırda sahip olduğunuz işiniz için size bir deneyim kazandırmasa da hayata karşı bakışınızı değiştirecektir.  Özellikle cankurtaranlık, garsonlu, oda servisi, operatörlük gibi iş bölümleri Work and Travel sürecinde çok fazla tercih edilir.

Work and Travel, üniversite öğrencilerinin yaz aylarını değerlendirmek amacıyla başvurduğu bir programdır. Bir taraftan gezip bir taraftan para kazanmak oldukça cazip öyle değil mi? Birkaç ay gibi bir sürede çalışıp, ABD’de yaşama fırsatını kim istemez ki. Ayrıca bu program, yabancı dilinizi geliştirmenize de epey katkısı olacaktır.

Tek yapmanız gereken Work and Travel için kendinize en uygun mesleği seçmek. Seçim yaparken İngilizce seviyenizi dikkate almayı sakın unutmayın. Programa bireysel başvurunun yanı sıra birkaç arkadaş aynı anda da başvuru yapabilirsiniz. Fakat başvurunuzun birlikte kabul ve ret edilme durumunu belirtmeden geçmeyelim. 

WWOOF(Working Opportunities on Organic Farms)

Çoğumuzun hayalidir. Emekli olunca şöyle küçük de olsa kendimize ait bir bahçemizin olması. Gönlümüze göre ekip biçmek; organik ürünler yetiştirmek. WWOOF(Working Opportunities on Organic Farms) da bu hayali gerçekleştirmek için kolları sıvıyor. 

Programın amacı organik hayata ilgi duyan insanları bir araya getirmek. Dünyanın hemen hemen her yerinde bulunan organik çiftliklerde çalışma imkanına sahip oluyorsunuz. Tarım, doğal hayat, çiftçilik tam bana göre diyorsanız WOOFF mutlaka araştırmalısınız. 

Programa başvuru sırasında çalışmak istediğiniz yeri, çalışma saatlerinizi seçmeniz yeterli. Gideceğiniz yerde size yemek ve konaklama imkanlarından yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca çalışmalarınızın karşılığında belirli miktarda ücret kazanma hakkına da sahipsiniz. Kalan boş vakitlerinizi kendinize ayırabilir; yaşadığınız şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. 

En İyi 10 Online İngilizce Kursu yazımızı okumak için tıklayın.

Workaway

Yurt dışında gönüllü olarak çalışmak ister misiniz? Cevabınız “Evet!” ise sizi Workaway programına davet ediyoruz. Dünyanın en popüler yurt dışı çalışma programlarından olan Workaway bütçenize uygun deneyim kazanma imkanı sunuyor.

Çiftlikler, yoga kampları, yetimhaneler, aquaparklar gibi pek çok alanda gönüllü çalışma şansı yakalayabilirsiniz. Yurt dışında çalışma vizesi aldıktan sonra oldukça kolay. Hem farklı kültürleri tanır hem de dilinizi geliştirme imkanı yakalarsınız. Özellikle yaz tatillerini değerlendirmek isteyen üniversite öğrencileri Workaway programına mutlaka göz atmalılar. Ücretsiz konaklama ve yeme-içme karşılığında farklı kültürlerle temas kurmak muazzam bir deneyim. 

Intrepid Travel

Gezgin bir ruha sahipseniz Intrepid Travel tam size göre. Seyahat üzerine çalışma imkanı sunan bu program sizi dünyayı keşfetmeye çağırıyor. 

Tur rehberliği başta olmak üzere tekne tur rehberliği, eski şehirlerde yürüyüş rehberliği gibi pek çok alanda çalışma alanı sunuyor. 

Bir taraftan çalışırken bir taraftan da dünyayı keşfetme şansı yakalıyorsunuz. Intrepid Travel dünyanın hemen hemen her yerinden katılımcılarını bekliyor. Eğer tur rehberliği yapmak istemezseniz ofis tarzı maşa başı işlerde de görev alabilirsiniz. 

Greenforce

Doğayı seviyoruz. Kuşlar, böcekler, kediler vs. hepsi bir arada ise doğanın bir anlamı vardır. Greenforce programı da geleceği düşünen; çevreciler için tasarlandı. 20 yılı aşkın süredir de doğanın korunmasına katkı sağlıyor.

Su altı gizemli yaşamdan, vahşi doğaya; nesli tükenmekte olan pandalardan, kirli atıkların yok edilmesine kadar pek çok çevre konusuyla yakından ilgilidir. Greenforce’un bünyesinde 1 ile 1 yıl arası değişkenlik gösteren çeşitli programlar mevcuttur. Afrika’dan, Amerika’ya dünyanın her yerinde doğanın korunması için çalışmalar yapar. Ücretsiz gönüllü programlarına katılabilirsiniz. Ya da dilerseniz belirli bir miktar ücret ödeyip farklı lokasyonlarda bambaşka aktivitelere katılma şansı yakalayabilirsiniz. 

AGH(Avrupa Gönüllülük Hizmeti)

Açılımı Avrupa Gönüllülük Hizmeti olan AGH, gençlere yurt dışında gönüllü olarak çalışabilme imkanı sunuyor. Göçmenlerle ve mültecilerle dayanışma, yaşlı ve çocuklar için çeşitli çalışmaların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını destekleme de faaliyetleri arasında yer alıyor. Uluslararası bir program olan AGH, 17 ile 30 yaş arası herkesi kapsıyor. Seyahat, yeme-içme ve konaklama masraflarının karşılandığı bir uygulamadır. Aynı zamanda gönüllülerin sigortaları da yapılmaktadır. 

Avrupa Gönüllülük Hizmeti, 1 ie 12 aylık süreci kapsar. Dolayısıyla bu projeye ortak olmak istiyorsanız gerçekten görevinizi içtenlikle ve coşkuyla yerine getirmelisiniz. 

AU Pair

Çocuklarla iletişim kurmayı, onlarla oyun oynamayı kısacası çocukla çocuk olmayı seviyorsanız AU Pair, yurt dışında çalışma imkanları arasında sizin için en uygunu. Bu program sayesinde Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde yaşama fırsatı yakalayabilirsiniz. Yurt dışında çalışma vizesi alıp gönül rahatlığıyla işe başlayabilirsiniz.

Aileler çocuklarının bakımı ve eğitiminden sorumlu CV’si yeterli çalışanlar arıyor. Konaklama, yeme-içme ve birtakım kişisel masraflarınız bizzat aile tarafından karşılanıyor; onlarla yaşıyorsunuz. Çalıştığınız süre boyunca ufak da olsa cep harçlığı alıyorsunuz. 

3 ay ile 2 yıl arasında değişen AU Pair sürecinde, hem yabancı ülkeleri tanıma fırsatı hem de para kazanma imkanı mevcut. Bunun yanı sıra program, dilinizi geliştirmek için de mükemmel bir fırsat. 

Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahatlerinizde Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle