Yolcu360 Blog
work-and-travel-nedir-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Work And Travel Nedir? WAT Yapmak İsteyenlere Öneriler

Work And Travel Nedir? WAT Yapmak İsteyenlere Öneriler

Work and Travel nedir? WAT yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Kimler bu değişim programından yararlanabilir? Tüm sorularınızı cevaplıyoruz. 

work-and-travel-nedir-2.jpgWork and Travel Nedir?

Daha önce Work and Travel yapmayı hiç düşündünüz mü? Ya da bu fırsatı deneyimleme şansına sahip olanlardan mısınız? Gelin Work and Travel’ı yakından tanıyalım.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından gerçekleştirilen bu değişim programı, dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciyi bir araya getiriyor. Amaç öğrencilerin yaz tatilleri boyunca hem çalışıp hem de güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Yeni kültürler, farklı bakış açıları ve eğlenceli deneyimler yaşama imkanı bulan öğrenciler aynı zamanda İngilizcelerini de geliştirebiliyor. 

Yurt dışına çıkmanın belki de en kolay yolu olan WAT, her üniversite öğrencisinin mutlaka deneyimlemesi gereken bir fırsat. Boşa geçen yaz tatilinde unutulmaz anlara imza atmak, ABD’yi tanımak ve yabancı dilini geliştirmek isteyenler için biçilmiş kaftan.

Yurt Dışında Çalışma İmkanları hakkındaki yazımız için tıklayın.

 

work-and-travel-nedir-1.jpg

Neden Work And Travel?

Aslında Work and Travel’ı tercih etmenin birden fazla sebebi var:

  • WAT sayesinde İngilizcenizi geliştirme ve günlük hayata uyarlama şansına sahipsiniz. Amerika’da yaşadığınız 4 aylık sürede bol bol pratik yapma imkanı bulacaksınız. Dolayısıyla kendinize olan güvenin arttığını göreceksiniz. Türkiye’ye döndüğünüzde kendinizi artık her ortamda kusursuz bir şekilde İngilizce olarak ifade edebileceksiniz. 
  • Başta Amerikan kültürü olmak üzere pek çok kültürle tanışacaksınız. Onların tarihi, gelenekleri ve yaşam tarzları hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Aynı zamanda ait olduğunuz kültürün değerlerini, örf ve adetlerini tanıtma imkanı da yakalayacaksınız. 
  • Her ne kadar bir arada; gruplar halinde gerçekleşen değişim programı da olsa WAT’ta tek başınasınız. Bu süreçte sorumluluk alabilmeli, etkili düşünmeli ve kendi kararlarınızın arkasında durabilmelisiniz. Work and Travel size birey olmanın hazzını yoğun bir şekilde yaşatacaktır. 
  • Work and Travel’ı ileriye dönük bir yatırım olarak görebilirsiniz. Burada edindiğiniz deneyimleri, yaşadığınız tecrübeleri, çalıştığınız Amerikan şirketlerini/markalarını ilerde CV’nize ekleme şansına sahipsiniz. Bu sayede gelecekteki rakiplerinizden 1-0 önde olacaksınız. 
  • Amerika’da yaşadığınız süre boyunca eğitim, burs ve çalışma imkanlarını araştırabilirsiniz. Eğer kendinize uygun gördüğünüz, aklınıza yatan bir seçenekle karşılaşırsanız okullar ile ya da işverenler ile yüz yüze iletişime geçme imkanına sahipsiniz. 

Work and Travel Nasıl Yapılır?

work-and-travel-nedir.jpg

Üniversite öğrencisiyseniz ve WAT’tan yararlanmak istiyorsanız aklınıza gelen ilk soru: Work and Travel nasıl yapılır? olmalı. Bakalım sizler şartları sağlıyor musunuz? İşte cevabı:

  • Öncelikle üniversitenin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinde öğrenim görüyor olmalısınız. 
  • İngilizce konuşma seviyeniz en az orta düzeyde olmalı. Eğer İngilizce konuşma düzeyinizden emin değilseniz ücretsiz mülakatlar aracılığı ile seviyenizi öğrenebilirsiniz. 
  • Ders not ortalamanız 4’lük sisteme göre 2’nin altında olmamalı. Eğer 2’nin altına ne kadar çok inerseniz Work and Travel için vize alma şansınız da bir o kadar azalır. 
  • WAT başvurusu kabul gören kişilere geçici olarak ABD çalışma vizesi veriliyor. 
  • Üniversiteden mezun olanlar bu programa katılamıyor. Bu yüzden WAT başvuru sırasında aranan ilk ve en önemli şart herhangi bir üniversitenin örgün programında tam zamanlı okuyor olmak. 

Work and Travel değişim programı sayesinde üniversite öğrencileri yaz tatillerinde hem çalışıyor hem de Amerikan kültürünü bizzat tanıma şansına sahip oluyor. Eğer siz de halen üniversitede öğrenim görüyorsanız bir an önce Work and Travel programının avantajlarından yararlanmalısınız. Yaz tatilinizi değerlendirmenin en eğlenceli yolu WAT’tan geçiyor. Bunun yanı sıra geleceğinize daha şimdiden yatırım yapmış oluyorsunuz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle