Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Yaz Kampında Serin Tutacak Öneriler

Yaz Kampında Serin Tutacak Öneriler

Yaz aylarında kamp yapmak, kış aylarına göre insanlara genel olarak daha çekici gelir. Buz gibi havada üşümez siniz bir kere… Sıcacık havada denize girip çıkabilir, doğada yeşile doyabilir, akşam saatlerinde arkadaşlarınızla üşümeden keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, gece mehtabı seyredebilirsiniz. Ancak unutulan bir nokta var! Maalesef yaz kampınız bazı ayrıntılara dikkat etmezseniz tam bir eziyete dönüşebilir. Kamp konusunda tecrübeliyseniz eğer daha konforlu kamplar yapabilirsiniz. Çok fazla tecrübeniz yoksa sizi nerede ne tarz sıkıntılar bekleyebilir bunları tam olarak bilmediğiniz için bazı aksaklıklar yaşayabilirsiniz.

Çadırı Muhakkak Gölgeye Kurun

İşte en önemli soru. “Yaz kamplarında çadırı nereye kurduğumuz neden bu kadar önemli?” diye sorabilirsiniz ancak bir kere yanlış yere çadır kurarsanız neden bu kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Çadırı kurarken sabahın erken saatlerinde, sauna gibi bir ortamda, uykunuz bölünerek kalkmak istemiyorsanız eğer güneşin doğuş yönünü iyi hesaplamanız gerekir. Güneşin doğuş yönünü hesaplayıp, etraftaki ağaçların sizi o sabah güneşinden en koruyacağı yere çadırınızı kurabilirsiniz. Öğlen güneşi ise aslında çadırınızı en üst noktada sıcak yapacak etkenlerden biridir. Hem sabah, hem öğlen saatlerinde çadırınızı rahat kullanmak istiyorsanız mümkün olan en gölgelik alana çadırı kurmanız gerekmektedir.

İlk Defa Kamp Yapacakların Alması Gerekenler için tıklayınız.

Ağaç Yoksa Gölgelik Edinin

Kamp yapacağınız alanda size gölge sağlayacak bir ağaç yoksa eğer en büyük kurtarıcınız kesinlikle gölgelik olacaktır. Çeşit çeşit özelliklerde olan gölgelikler sizin hem rahat uyumanızı, hem öğlen saatlerinde çadırınızı daha rahat kullanmanızı, hem de güneşte rahat yemek yiyebileceğiniz gölge alan sağlayacaktır.

Yazın Hayat Kurtaracak 6 Kamp Önerisi için tıklayınız.

Çadırı Havalandırmayı Unutmayın

İşte bu soruda ayrıntı çadırınızın özelliklerinde gizlidir. Tüm çadırların kapılarında aynı zamanda hava almasını sağlayan fileli kısım vardır. Bu fileli kısım yaz aylarında çadır içinde rahat nefes almanıza yardımcı olacak ve hava sirkülasyonunu sağlayacaktır. Birde bu fileli kısım çadırınızın tepesinde varsa orayı da sürekli açık tutabilirsiniz. E bir de çadırın kapılarını rüzgarın estiği yöne doğru kurarsanız harika bir uyku çekebilirsiniz.

Çadırı Sıcak Saatlerde İndirebilirsiniz

Çadırı en sıcak saatler olan, öğlen saatlerinde indirmek en yaygın kullanış şekillerinden biridir. Öğlen saatlerinde bazen çadırdan bir şey almak için gittiğinizde kafanızı içeri soktuğunuz anda dışarı kaçmak isterseniz. Çadırınızı indirdiğiniz zaman bu sauna etkisi olmayacağı için güneş sonrası çadırınızın içi uzun süre sıcak kalmayacaktır.

Türkiye’de Kamp Yapmak İçin En İyi 5 Yer!

 

 

Yorum ekle