Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > İlk Defa Kamp Yapacakların Alması Gerekenler

İlk Defa Kamp Yapacakların Alması Gerekenler

“Kamp yapacağım ama yeni başlayacağım için neler almalıyım tam olarak bilmiyorum” diyorsanız kesinlikle doğru yazıdasınız. Malum pandemi sürecindeyiz. Durum böyle olunca insanlar artık oteller yerine kampı tercih etmeye başladı. İlk kez kamp yapacaklar içinse bu durum ayrı bir heyecanlı ve stresli bir hal almaya başladı. Ama merak etmeyin 21 yıllık kamp deneyimlerimizin hepsini bu süreçte sizinle paylaşacağız. Kamp sadece çadır almakla bitmiyor. Yanında birçok kamp malzemesi hayatımızı kurtarıyor.

İlk Defa Kamp Yapacaklar İçin Öneriler

  • Doğadaki Eviniz, Çadır

Çadır sizin için en önemli şeylerden biri… Çünkü nereye giderseniz gidin o çadır sizin doğa içindeki yuvanız olacak. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bir yazı sizin için yazacağınız ama şimdilik sadece yaz aylarında mı kamp yapacaksanız yoksa soğuk havalarda da yapmayı planlıyor musunuz, kendinize bu soruları sorun ve ona göre çadırların özelliklerine bakarak tercih edin.

  • Mat

İlk defa kamp yapacaksanız ve çadırda güzel bir uyku çekmek istiyorsanız direkt zemin üzerine yatamayacağınızı hemen belitelim. Kalınan yerler, zeminlerin düz ve yumuşak olmaması, yerden gelen soğuk sizi tüm gece mutsuz edip uyutmayacak nedenlerden biridir. İşte burada imdadınıza yetişen şeylerden biri kesinlikle kamp matı oluyor. Matlar da tabi kendi içerisinde ayrılıyor. Birçok özellikli kamp matı bulunuyor. Özelliklerine bakarak hangisinin size daha uygun olacağını seçebilirsiniz.

  • Kaliteli Bir Uyku için Şişme Yatak

Ben küçük yaşlardan beri kamp yaparım. 21 yıllık kamp hayatımda olmazsa olmazlarımdan biri kesinlikle şişme yatak oldu. Geçmişte böyle yataklar yoktu o yüzden mat kullanıyorduk.  Ancak kamp hayatıma şişme yatak girdiğinden beri uykularımın daha kaliteli olduğunu belirtmek isterim. Tabi ekstra belirtmek gerek şişme yatak için de farklı seçenekler mevcut… O yüzden alırken özelliklerine bakmayı unutmayın.

  • Şişme Yastık

Normal zamanlarda kullandığınız küçük bir yastığınız varsa tabi ki o da olur ancak daha az yer kaplaması açısından şişme yastık kesinlikle ilk tavsiyemizdir.

  • Uyku Tulumu

Uyku tulumu özellikle soğuk havalarda en önemli kurtarıcılarımızdan biridir. Fermuar sayısından, kaç dereceye kadar dayandığına kadar farklı birçok özelliği vardır. Kulanım amacınıza göre özelliklerine bakarak kendiniz için en doğru tulumu seçebilirsiniz.

Kamp yaparken mutlaka yanınıza almanız gerekenler için tıklayınız.

Kamp Tavsiyeleri

  • Kafa Lambası

Her zaman yeterli ışığı olan bir yerde kamp yapamayabilirsiniz. Gece bir yere giderken önünüzü daha rahat görmek adına, çadır içinde işlerinizi daha kolay halledebilmek adına kesinlikle yanınızda olması gerekenlerdendir.

  • Kamp Masası ve Kamp Sandalyesi

İşte olayın en büyük keyfine geldik. Karşınızda güzel bir manzara varken keyif yapmak için en güzel anlardan biri kesinlikle masa ve sandalyelerle geçirdiğiniz süreç olacak. En güzel yemekleriniz, en güzel sohbetleriniz kamp ateşinden sonra kesinlikle masada geçecek. Ayrı boyutları ve özellikleri olduğu için sandalyenizle masanızı uyacak boyutlarda almayı unutmayın.

  • En Büyük Kurtarıcınız, Böcek Savar

Kamp yaptığımız alanlarda her türlü böcekle karşılaşmamız mümkün… Malum onların evindeyiz. En rahatsız edenlerden biri ise sizi ısırmaktan vazgeçmeyen sivrisinekler olacaktır. Sabaha kadar kaşınmak istemiyorsanız kesinlikle yanınıza bir sinek kovucu losyon almayı unutmayın.

Türkiye’de kamp yapmak için en iyi 5 yer!

Yorum ekle