Yolcu360 Blog
volos-adasi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Volos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Volos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde yaz tatili planları çoktan yapılmaya başladı bile. Tüm ülkeyi etkisi altına alan ekonomik kriz çoğumuzun bütçesini zorlasa da hepimiz ufak bir tatili hak ediyoruz. Bu yüzden pek çok insan tatilini yurt içi ve yurt dışı lokasyonlarda değerlendirmeyi planlıyor. Cenneti andıran Ege kıyılarında gezilmesi görülmesi gereken birçok güzellik var evet. Ama bu tatilde Ege kıyılarının karşı tarafına geçmek de çok cazip gelmez mi?  Yunanistan’dan bahsediyoruz. Ege kıyısında yer alan adaların hepsi birbirinden mavi ve öylesine güzel sahiller var ki siz de bir gitmeyi düşüneceksiniz. Bu yazımızda yaz tatili planı yapmakta olanlar için Yunanistan’ın Volos Adası’ nı gezeceğiz. Haydi o zaman başlayalım.

En güzel Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

Volos Adası:

volos-adasi-2.jpg

Volos, bir yandan Pagasetic Körfezi’ni diğer yandan da dramatik, Pelion Peninsula’yı kucaklıyor. Yunan mitolojilerine aşina olanlar burayı daha önce duymuş olabilir. Antik Yunan’ın mirasçılarından biri olan Volos dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Volos Adası’nın tarihi epey eski. İçerisinde doğu roma ve Osmanlıdan izler var. Kaleler, kümbetler vs kısmen duruyor. Bu adada güneşin ve kum tadını çıkarırken aynı zamanda tarihe de mini bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Yunanistan’ın tam ortasındaki Pelion yarımadası’nın eteklerine konumlanmıştır. En eski yerleşim yerlerinden olsa da burası en yeni limanı olan adalardandır. Bu yüzden de birçok etkinliğe filan da ev sahipliği yapılabiliyor. Adada bir de üniversite var. 

Volos turuna ilk adımınızı attığınızda enerjik temposuyla sizi etkinlik kasırgasının içine sürükleyecektir. Bahsettiğimiz gibi burada bir üniversite var. Dolayısıyla bu sayede ada daha dinamik hale geliyor gençlerin varlığıyla. 

UNESCO listesinde bulunan Meteora Manastırı kesinlikle görüp ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. Dev kayaların aniden yükselerek oluşturduğu dik yapılı Doğu Ortodoks Manastırı, sizi düşler diyarına götürecek. 

Volos Adası’nda Gidilecek Yerler

volos-adasi-3.jpg

Meteora Manastırı (Havada Asılı Şehir)

Metero Manastırı devasa kayalıklar üzerinde birer kaleyi anımsatan manastırlar da diyebiliriz aslında. Çünkü sadece bir tane değil birde fazla manastır bulunuyor. Burası çoklu ve küçük manastırlarıyla oldukça fantastik ve ilgi çekici bir bölge. Şehrin adı ise Antik Yunancada ‘Havada asılı şehir’ anlamına gelen Meteoros sözünden geliyor. Bir kısmının hala faaliyeti devam eden manastırlar keşişlerin adeta inziva bölgesi olarak kullanılıyor.  Unesco korunma listesinde yer alan bölge ülkenin en çok turist çeken yerlerinden bir tanesi de burasıdır.

St. Nicholas Metropolitan Katedrali

St. Nicholas Metropolitan Katedrali  Volos Adası’nın şehir merkezinde yer alıyor. Akşam ve sabah hatta günün her saati oldukça işlek olan şehir merkezi alışveriş caddelerinden kafeleri türlü türlü mekanları kapsıyor. Aynı zamanda St. Nicholas Metropolitan Katedralini de içinde barındırıyor. Bu katedralin alışveriş caddelerinin arasında oldukça işlek bir bölgede aktif olarak ibadet yapılan bir mekan olması sebebi ile de turistlerin ilgi odağına dahil oluyor. Bu katedral aynı zamanda geleneksel Yunan Ortodoks kilise örneklerinden biri de sayılıyor. 

Volos Arkeoloji Müzesi

Yazının üst kısmında bahsetmiştik Volos’un tatil için her şeyi barındırmasının yanında çok da eski bir tarihe sahip olduğunu. Fotoğraflardan da görürsünüz ki küçük bir sahil şehri olan Volos Adası sıcak atmosferi ile oldukça şirin bir yer. Kendine has yapısıyla birçok tarihi eser barındırıyor. Bunların bir kısmını dışarıda, kaleler, mimari yapılarda görebilirken diğer bir kısmını da Volos Arkeoloji Müzesinde ziyaret edebilirsiniz.  Çok fazla alternatifiniz olmasa da Antik Yunan döneminden kalan eserlerle tarih ve arkeolojiye ilgisi olanların tercih edebileceği bu müzeyi gezin deriz.

Volos Adası Sokakları

Volos’un sokakları da size geçmişte eski çağlara götürecek kadar eskidir. 20. Yüzyıla ait mimarisinin yanında daha eski çağlara dayanan yapı mimarisi de mevcut. İstediğiniz ölçekte gezebilir, karış karış dolaşabilirsiniz bu sokakları. Temin ederiz ki hiç sıkılmazsınız. 

Atina ve Selanik’ten birçok kişinin tatil için akın ettiği volos adasının bu güzellikleri mutlaka görülmeye değer. 

Öte yandan Volos’un harika plajlarından da bahsetmeden geçmeyelim. Ege kıyılarının en güzel plajları burada yer alıyor. Diğer adalardan ve şehirlerden bu muhteşem plajın tadını çıkarmak için gelen giden çok olduğu için biraz da kalabalık.

volos-adasi-4.jpg

Volos Adası Mutfağı

Eğer baharatı seviyorsanız tam sizin için bir yer volos Adası. Envai çeşit baharatıyla Volos Adası’nda belki de daha önce hiç tatmadığınız, adını bile duymadığınız birçok baharatla karşılaşacaksınız. Her yerde karşınıza çıkan bu lezzetlerle karşılaşmak için Volos Adası’nın tarihi ve huzurlu sokaklarında ya da sahilinde yürüyüş yaparken etrafınıza bakmanız yeterli. Volos’ta birçok dükkandan çeşit çeşit baharatlardan, otlardan alabilirsiniz. 

Bu ot ve baharatların etkisinin yer aldığı Yunan mutfağının tadına küçük ama etkili bir çok restoranda deneyebilirsiniz. Liman şehri olan Volos’da elbette deniz mahsulleri de mutlaka denenmeli.

Tüm bunların dışında Volos, tüm dünyaya yayılmış uzoları ve tsipouradikoları  ile ünlü bir yer olduğunu hatırlatalım. Tsipouradiko, çeşitli mezeler ve küçük tsipouro şişeleri, uzo gibi ama daha güçlü bir distile ruhu sunan küçük bir restoran türüdür Eğer zaten Volos’a giderseniz mutlaka bunlardan birine rastlarsınız. Buzun üzerine sadece buz koyabilir veya daha zayıf bir şekilde tercih ederseniz suyla seyreltebilirsiniz. Bir tsipouroyu sipariş ettiğinizde mezeler yanına geliyor, mezelere ekstra bir ödeme yok. Yani yanında mezesi olmayan bir içecek beklemeyin, siz içeceğiniz tsipouroyu söylüyorsunuz tipik mezeler ızgara ahtapot, sardeles ve kızarmış kalamar masanıza geliyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle