Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

İos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

İos Adası kusursuz güzelliği ile ön plana çıkıyor. Beyazın mor ile eşsiz uyumu, eğlencenin dozunun hiç düşmediği en güzel Yunan adası. Sizin için: “İyi ki Yunanistan gezisine çıkmışız.” dedirtecek İos Adası turu rehberi hazırladık.

İos Adası Turu

ios-adasi-1.jpg

İos Adası Homeros’un memleketi, Yunanistan’ın göz bebeği. Geçmişi M.Ö. 3000’e kadar uzanıyor. Makedonlardan, Romalılara tarih sahnesinden pek çok medeniyeti ağırlamış. Hatta belirli bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’na da ev sahipliği yapmış. Kiklad Adaları’nın en güzeli olarak kabul görüyor. 

Peki sizce İos ne anlama geliyor? Bu adayı diğer Yunan Adaları’ndan ayıran yönü nedir? 

Yüzyıllar önce bölgeye yerleşen İyonyalılar tarafından adaya İos adı verilmiş. Yunanca “mor menekşe” anlamına gelen “ion” kelimesinden türeyen bir isimmiş. Bahar aylarında kokusuyla tüm adayı kucaklayan ion çiçekleri ilham kaynağı olmuş. 

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İos turuna gelin birlikte göz atalım. 

En güzel Yunan Adaları hakkındaki yazımız için tıklayın.

İos Adası’na Nasıl Gidilir?

Yunanistan ulaşımı en kolay yurt dışı lokasyonları arasında geliyor. Türkiye-Atina tarifeli uçuşları tercih edebilirsiniz. Ardından Milos Adası’na oradan da feribot ile İos Adası’na rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz. 

Hatta dilerseniz en güzel Yunan adaları turu sonunda İos Adası’na demir atabilirsiniz. 

İos Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Daha ilkokuldayken bize Akdeniz İklimi’ni öğrettiler. Şu meşhur iklim: Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı. İşte Yunan Adaları dört mevsimi yaşayan benzersiz Akdeniz İklimi’ne sahip. Begonvillerin, mor menekşelerin, zakkumların memleketi.

Peki İos Adası’na ne zaman gidilir? Hangi aylar Yunanistan gezisi için uygundur?

Aslına bakarsanız Yunan Adaları her mevsim ayrı bir güzeldir. İster eylülde, ister haziranda gidin size doyumsuz bir tatil yaşatacağına eminiz. 

Fakat önümüz yaz. Bize sorarsanız acele edin. Tatilciler İos Adası’na üşüşmeden adanın tadını çıkaran siz olun. 😉 

İos Adası Gezilecek Yerler

ios-adasi-2.jpg

İos Adası’na kadar gelip de uğramadan dönmemeniz gereken, en güzel yerleri sizin için keşfettik. Yola çıkmadan önce listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 😉

  • Altın Sarısı Mylopotas Plajı

Bildiğiniz tüm Yunan Adaları’nı unutun! Altın sarısı kumsalıyla Mylopotos Plajı aklınızı başınızdan almaya geliyor. Gözlerden uzak sakinliği, masmavi denizi ile adeta cenneti andırıyor. Chora’ya sadece 2 km uzaklıkta yer alan Mylopotos Plajı’nda güneşlenmeden İos turunuzu bitirmeyin. Aynı zamanda plaj, su sporları meraklıları için sınırsız eğlencenin de adresidir. 

  • Günler Süren Psathi Festivalleri 

Sizlere İos Adası’nda sınırsız eğlencelerin olduğunu söylemiştik. Burada yıl içerisinde pek çok dini bayram ve festivale katılabilirsiniz. 

Takvimler 15 Ağustos’u gösterdiğinde Meryem Ana Bayramı adı verdikleri günü tören alayları, müzikli yemekler ile kutluyorlar. Ardından 29 Ağustos tarihinde Aya İoannis Günü kutlanıyor. Bu günde Kalamos ve Psathi’de şaraplar eşliğinde geleneksel dans gösterilerini izleyebilirsiniz. 

Elbette İoslular dünyaca ünlü yazarları Homeros’u da unutmamışlar. Dolayısıyla 1991 yılından bu yana mayıs ayının ilk yarısı Homeros adına festivaller düzenleniyor. 

Tarih aralığı ve festivaller epey çeşitli. Yunan adaları turunuzu planlarken bir festivale denk gelmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. 

  • Güçlü Kalem Homeros’un Mezarı

İlyada Odysseia Destanı’nı duymuşsunuzdur. Meşhur Yunan Destanı. Güçlü yazar Homeros’un kaleminden çıkmış bir destandır. Aslında ünlü yazarın mezarının İos tepelerinde olduğu düşünülüyor. Adanın kuzeyine doğru ilerlerseniz tepeye yerleştirilmiş taş ve mermer yapıyı fark edeceksiniz. Biraz zahmetli bir yol olsa da güçlü kalem Homeros için değer. 

  • Eşsiz Manzaralı Kiliseler

Yunan adaları turunuzda İos Adası’ndaki kilise sayısının fazlalığı dikkatinizi çekecek. Neredeyse tüm ada kiliselerle kaplı. Haliyle en güzel, eşsiz manzaralara karşı kiliseler yerleşmiş durumda. İos Adası gezilmesi gereken yerler arasında listenin başında yer alıyor. Çünkü adadaki kiliseleri görmemenizin imkanı yok.

  • Gece Hayatına Yön Veren Chora Sokakları 

Özellikle gece 12’den sonra Chora sokakları bir başka çehreye bürünüyor. Üstelik gündüzün sessiz, sakin görüntüsü kayboluyor ve deli dolu Chora sizleri karşılıyor. Hemen hemen her kafeden müzik sesleri yükseliyor. Yaz aylarının cıvıltısı adım adım, sokak boyunca yaşanıyor. Her ne kadar Yunan Adaları arasında Mykonos ve Santorini eğlencesi ile ön plana çıksa da İos Adası da, 7/24 parti havasında bir tatil sunuyor. Üstelik diğer adalardan açık ara daha uygun, her bütçeye uygun fiyatlar ile hizmet veriyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle