Yolcu360 Blog
en-guzel-yunan-adalari

En Güzel Yunan Adaları

Ada turu yapmayı planlıyorsanız sizlere en güzel Yunan Adaları nereleridir tanıtacağız. Rüya gibi deneyimler sunan Yunanistan gezisi hakkında merak ettiklerinize değineceğiz. 

Yunanistan gezisi için Schengen vizesine ihtiyacınız var. Vize alabilmek için konsolosluğa seyahat planınızı ve otel biletlerinizi de sunmanız gerekiyor. Fakat dilerseniz tek girişlik ve 15 gün geçerli Yunanistan vizesi sahibi de olabilirsiniz. 

15 günlük Yunanistan gezisi için alacağınız vize yalnızca Kos, Rodos, Midilli, Samos ve Sakız adaları için geçerlidir.  Vizenizi almadan önce yurtdışı çıkış harcını ödemeyi de unutmayınız.

Dileğiniz Yunan Adaları turu yapmaksa planlama kısmıyla uğraşmadan gemi turlarıyla gitmeyi tercih edebilirsiniz. İsterseniz 3 gece 4 gün veya daha uzun kalmak isterseniz 7 gece 8 gün seyahat edebilirsiniz.

Shengen kapı vizesiyle girilebilen Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

Romantik Yunan Adası Santorini

en-guzel-yunan-adalari-santorini.jpg

Santorini, Yunan Adaları turu esnasında ziyaret edebileceğiniz en farklı yapıya sahip olan ada. Çünkü Santorini mavi-beyaz evleriyle tepeye kurulmuş volkanik bir ada.

Uzun yıllar önce patlayan volkandan çıkan lavlar adaya bugünkü şeklini vermiş. Dolayısıyla doğa harikası Santorini ortaya çıkmış.

Tepe noktalarda konaklarsanız sabah muhteşem bir manzaraya uyanabilirsiniz. Yapısı gereği adadaki yerleşim bayır tepelerine kurulmuş durumda.

Dolayısıyla Santorini’ye gemiyle vardığınızda, yukarıya kadar teleferikle veya eşeklerle çıkabiliyorsunuz. Diğer yandan dilerseniz 600 basamağı yürüyerek çıkabilirsiniz.

Santorini’ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Santorini’ye feribot yoluyla direk ulaşım maalesef bulunmuyor. Öncelikle Bodrum’dan Kos’a veya Marmaris ve Fethiye’den Rodos’a geçebilir daha sonrasında buradan Santorini’ye ulaşabilirsiniz.

Fakat yukarıda belirttiğimiz kapı vizeli 5 Yunan Adası’ndan birine giderseniz, Schengen vizesine gerek kalmadan Santorini’ye gidebilirsiniz.

Santorini’ye havayoluyla da direkt ulaşım bulunmuyor. Selanik veya Atina’dan aktarma yaparak Santorini Thira Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Tabii Santorini’ye hava yoluyla gitmek için Schengen vizenizin olması gerekiyor.

Santorini’de Nereye Gidilir?

En güzel Yunan Adaları listemizin ilk sırasında bulunan Santorini’de gezilecek yerleri şöyle sıralayabiliriz:

İmerovigli Kasabası: Bu kasaba ada turu boyunda gün batımını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden. 

Fira-Thera: Santorini’nin başkenti burasıdır. Dilerseniz gün batımı yaklaştığında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Red Beach: Adanın en ünlü plajlarından biri olan Kızıl sahil burasıdır. Kıpkırmızı sahiliyle bir hayli ilginizi çekecek.

Santorini Akrotiri Müzesi: Volkanik patlamanın ardından yerin altındaki şehirlerin titizlikle çıkartılmış halini ziyaret edeceksiniz.

Perissa Beach: Red Beach’e göre yeme-içme olayını daha rahat çözebileceğiniz bir plaj.

Oia Kasabası: Santorini Adası’nın meşhur mavi kubbeli binalarının en yoğun olduğu yer Oia Kasabası. Bu masal kasabasını çok beğeneceksiniz.

Santorini’deki tüm gezilecek yerleri ve ada hakkında daha fazla detayı Santorini Turu: Yunan Adaları Rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

Sakız Ağaçlarıyla Kaplı Sakız Adası

en-guzel-yunan-adalari-sakiz.jpg

Sakız, Yunan Adaları turu içerisinde ziyaret edebileceğiniz ülkenin en büyük 5. adası. Adaya Çeşme’den Ege Birlik ya da Ertürk Tur gibi şirketlerin gemileriyle rahatlıkla gidebilirsiniz.

Orta büyüklükteki adayı ulaşım açısından kuzey ve güney şeklinde ikiye ayırabilirsiniz. Bu şekilde 2 hatta 3 günde mükemmel bir tatil planlayabilirsiniz.

Bunların yanında Sakız Adası her biri birbirinden farklı ve ilgi çekici köylere sahip. Adada sürekli yangın çıkıyor fakat buna rağmen oldukça yeşil ve mavi. 

Sakız Adası’nda ziyaret edebileceğiniz yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

  1. Nea-Moni Manastırı veya Kilisesi
  2. Mesta: Köy, dar, kemerli yollara, harika bir meydana ve güzel evlere sahip.
  3. Pyrgi: Köyde üzerine geometrik desenler çizilmiş evler var.
  4. Anavatos: Gün batımında ziyaret etmeniz gereken yerlerden.
  5. Lagada Denizcilik Müzesi: Burada oldukça lezzetli deniz ürünleri yiyebilirsiniz. 
  6. Mavra Volia plajı: Plaj boylu boyunca siyah taşlarla kaplı. 

Sakız Adası ile ilgili daha detaylı bilgi için Sakız Adası Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Milos Adası

en-guzel-yunan-adalari-milos.jpg

Milos Adası, Yunanistan’ın meşhur Cyclades takımadalarından birisidir. Ada, ismini üzerindeki değirmenlerden alıyor. En güzel Yunan adaları listemizde yer alan Milos Adası, Ege Denizi’nin en batısında. 

Adaya Atina Pire Limanı’ndan 4,5 saatte ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Milas’a diğer adalardan da feribot seferleri yapılıyor.

1600-1700’lü yıllarda Milos’un merkezi Zefira’da deprem olmuş. Depremin ardından volkanik yarıklardan sızan sülfür, tarım hayatına zarar vermiş. Böylelikle Milos’un merkezi 17. yüzyılın sonlarında Venediklilerce kurulan Plaka’ya geçiyor.

Milos Adası kıyıları, berrak koyları, ilginç kayalıkları, sakin ve dingin atmosferiyle güzel bir rota. Milos, Mykonos ve Santorini kadar ünlü olmasa da yanındaki Paros ve Ios adalarıyla tam anlamıyla bir keşif rotası.

Milos’un çevresinde pek çok küçük adacık mevcut. Dalış yapmayı seviyorsanız tekne turlarına katılabilir, rengarenk balıkçı evleri, akvaryumu andıran denizi ve birbirinden farklı deniz ürünü ve lezzetli yemekleriyle Milos’u deneyimleyebilirsiniz.

Milos’a Nasıl Gidiliyor?

Milos Adası, turizmde kendini ‘Milos for Lovers’ olarak tanıtıyor. Fakat ada turu ailelerin ve arkadaş gruplarının da bir numaralı tercihi. Adada hareketli gece hayatı olmadığından burası daha sakin tatilciler tarafından tercih ediliyor.

Ada turu için hava yoluyla Atina’ya gidebilir ve ardından Milos’a feribotla geçebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Olympic Air ile haftanın yedi günü sefer var. Ayrıca Pegasus Hava Yolları ile de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Atina Elefterios Venizelos Havalimanı’na yaklaşık bir buçuk saatte ulaşabiliyorsunuz.  

Atina merkeze 34 kilometre mesafede bulunan havaalanından otobüs ya da taksiyle yarım saatte Milos’a gidebilirsiniz.

Yunanistan’ın Pire kentinde bulunan Pire Limanı’ndan Milas’a haftanın her günü feribot kalkıyor. Yaklaşık 4.5 saatlik yolculuğun ardından Milos’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle