Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Vizesiz Kış Turizmi Yapabileceğiniz 10 Ülke

Vizesiz Kış Turizmi Yapabileceğiniz 10 Ülke

Kayak tutkunlarının en sevdiği mevsimlerden kıştayız. Bizler heyecanla ilk kar tanesinin düşmesini beklerken, bazı yerler bu heyecanı çoktan yaşamaya başladı bile. Ülkemiz, kayak merkezleri açısından oldukça zengin. Fakat yurt dışında da bu tutkuyu yaşayabileceğiniz çok sayıda yer mevcut. Üstelik ne bütçenizi sarsmanıza ne de vize derdi ile uğraşmanıza gerek yok. Kış turizmini yurt dışında yaşamak isteyenler için sıraladığımız bu listede, uygun fiyatlı vizesiz yurt dışı kayak merkezlerine yer verdik. 

Vizesiz kış turizmi rotalarını keşfetmek için bir araca ihtiyacınız varsa Türkiye’de ve dünyanın 110 ülkesinde Yolcu360 yanınızda! Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyerek ideal aracınızı, en iyi fiyatlarla bir dakika içerisinde kiralayabilirsiniz!

  • Popova Sapka / Makedonya

vizesiz-kis-turizmi.jpg

Kışın sert soğuklarını en iyi şekilde değerlendirmenin en iyi yolu tabi ki kurulan kayak merkezlerinde eğlenceli vakitler geçirmektedir. Makedonya ülkesi, devasa dağlarından kış aylarında bu şekilde de faydalanabilmektedir. Makedonya’nın en popüler iki kayak merkezinden biri olan Popova Sapka, özellikle başlangıç ve orta seviyedeki kayakçılar için oldukça ideal. 5 teleski ve 2 telesiyeje sahip olan Popova Sapka Kayak Merkezi’nde 20 km uzunluğunda pistler yer alıyor. Dağların en tepesinden aşağılara doğru hazırlanmış olan pistlerde yapılan kayak aktivitesi oldukça eğlenceli anlara imza atıyor.

Pistin etrafındaki çam ağaçları yağan tüm kara rağmen yeşilliğini koruması, doğanın inanılmaz bir renk cümbüşünü ortaya çıkarmaktadır. Buraya eğitim görmek için gelen öğrenciler bile bu hizmetlerden faydalanabilmektedirler. Kayak merkezlerinde çalışan personellerin neredeyse tamamı Türkçe bilmektedir. Böylece asla yabancılık çekmeyeceksiniz. Bunun yanı sıra tabi ki Makedonya’nın ekonomik bakımdan makul olması da diğer cazip nedenlerinden

Hem gece hem de gündüz kayma fırsatı elde edebileceğiniz ülke de otele kadar isterseniz kayarak gidebilirsiniz. Otantik Makedonya atmosferinde muhteşem bir kış sefası sürebilirsiniz.

  • Bjelasnica / Bosna Hersek

vizesiz-kis-turizmi-.jpg

Kaliteli ve devamlı kar yağış ile kasımdan marta kadar Bosna Hersek’teki dağlar kış sporları için harika bir iklim sunmaktadır. Bosna Hersek Bjelasnica Kayak Merkezi1984 yılında gerçekleşen Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Bjelasnica Olimpik Kayak Merkezi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya sadece 20 dakika mesafede. 3200 ile 550 metre arasında değişen ve mavi, kırmızı, siyah zorluk derecelerinde 4 piste sahip olan Bjelasnica, 3100 metrelik Alp disiplini ve büyük slalom pistine de ev sahipliği yapıyor. Babin Dol bölgesine yapılan otel, restoran ve barlarla çok sayıda kayakseveri ağırlayan Bjelasnica Olimpik Kayak Merkezi, özellikle savaş sonrası yapılan yatırımlar sayesinde yenilenmiş ve bir hayli gelişmiş.

Çeşitli alanlarda hizmet veren yeni ve modern konaklama tesisleriyle Saraybosna’daki kayak merkezi yine güneydoğu Avrupa’da bulunanların en iyisidir. Bu dağların son zamanlarda gözdesi olan yeni sporları snowboarding, snow shoeing, cross country ve tour kayak eğlenceli kış programlarında bulunmaktadır. 

  • Bukovel / Ukrayna

vizesiz-kis-turizmi-1.jpg

Avrupa standartlarında bir kayak keyfi sunan Bukovel, Ukrayna’nın ilk ve en büyük kayak merkezi olma özelliği taşıyor. 16 adet lifte ve toplam 50 km uzunluğunda 61 adet piste ev sahipliği yapan Bukovel Kayak Merkezi, orta seviye kayakseverler için oldukça ideal.

 Bukovel’in en dikkat çekici özelliklerinden biri ise akşam 17:00-20:00 saatleri arasında da kayak yapma imkanı sunuyor olması. Restoranlardan gece kulüplerine ve bowling salonuna kadar çok sayıda tesis ve işletmeyenin yer aldığı Bukovel, her gelir düzeyine hitap eden konaklama alternatiflerine de sahip. Bukovel’e Lviv üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor.

  • Kopaonik / Sırbistan

vizesiz-kis-turizmi-2.jpg

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler arasında en popüler olanı belki de. İrili ufaklı çok sayıda kayak merkezine ev sahipliği yapan Sırbistan’da, Kopaonik Kayak Merkezi en modern ve en gelişmiş olanı diyebiliriz. Toplam 70 km uzunluğunda 24 adet piste sahip olan Kopaonik’te, çocuklar için de ayrı bir alan var.

Kopaonik Kayak Merkezi’nde kayak dışında da yapabileceğiniz pek çok aktivite yer alıyor. Mesela kar motoru ve ATV kiralayarak çevre gezisi yapabilir, akşamları ise kafe ve barlarda vakit geçirebilirsiniz. Kopaonik’e Belgrad üzerinden birkaç saatlik yolcukla ulaşılabiliyor.

  • Gudauri / Gürcistan

vizesiz-kis-turizmi-3.jpg

Türk vatandaşlarından hem vize hem de pasaport istemeyen Gürcistan, bizim için en hesaplı yurt dışı destinasyonlarından biri. Gürcistan’da yer alan Gudauri Kayak Merkezi’nin de vizesiz kayak merkezleri arasında son derece revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 57 km’lik pistlere ev sahipliği yapan Gudauri, yeni başlayanlardan profesyonellere kadar her seviyeden kayakçıya hitap edebiliyor. 

Sahip olduğu dağ otelleri ve eğlenceli gece hayatıyla Gudauri’de her bütçeye uygun bir konaklama alternatifi de bulabilmek mümkün. Tiflis’e 120 km mesafede yer alan Gudauri Kayak Merkezi’ne ulaşmak için Tiflis Havalimanı’na indikten sonra araba kiralayabilirsiniz.

  • Zabljak / Karadağ

vizesiz-kis-turizmi-4.jpg

Karadağ’ın kuzeyindeki Durmitor Dağı’nda yer alan Zabljak, üç farklı piste ev sahipliği yapıyor. En uzun pisti 3500 metrelik Savin Kuk olan kayak merkezinde 2630 metrelik Stuoc ve yeni başlayanlara hitap eden 800 metrelik Javorovaca pisti yer alıyor. Cross-country yapanlar için 3 ile 12 km arasında değişen parkurlara da sahip olan Zabljak Kayak Merkezi’nde, kayak ekipmanları kiralanabilen yerler ve bir de kayak okulu var.

  • Brezoviça / Kosova

vizesiz-kis-turizmi-5.jpg

Türkiye’den vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri olan Kosova’nın başkenti Priştine’ye 75 km mesafede bulunan Brezoviça, Kosova’nın en büyük ikinci şehri olan Prizren yakınlarında yer alan bir köy ve turizm merkezi. Şar Dağları’nın kuzeydoğu eteklerinde bulunan Brezoviça Kayak Merkezi, özellikle orta seviyedeki kayakçılar için fazlasıyla ideal.

Uzun ve çoğunlukla ağaçsız pistlere ev sahipliği yapan Brezoviça, 2550 hektarlık bir kayak alanını kapsıyor. Brezoviça Kayak Merkez’inde sezon kasım ayından mayıs ayına kadar devam ediyor.

  • Mzaar Kfardebian / Lübnan

vizesiz-kis-turizmi-6.jpg

Akdeniz iklimine sahip olan Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yer alan Mzaar Kfardebian Kayak Merkezi, az bilinen ancak iyi kayak merkezi arayışında olanlar için oldukça ideal. Eşsiz bir kayak deneyimi yaşayabileceğiniz Mzaar Kfardebian, Lübnan’ın en özel noktalarından biri olarak görülüyor. Beyrut’a yalnızca 1 saat mesafede bulunan Mzaar Kfardebian Kayak Merkezi, 2456 metre yükseklikte ağırlıyor kayakseverleri.

  • Dizin / İran

vizesiz-kis-turizmi-7.jpg

Pek fazla bilinmiyor ancak İran, kayak merkezi konusunda oldukça zengin bir ülke. Başkent Tahran’ın kuzeyindeki Elbruz Dağları’nda bulunan Dizin Kayak Merkezi, İran’ın en büyük ve en popüler kayak merkezi. Avrupa’daki benzerlerine göre daha uzun süre karla kaplı olan Dizin, 3600 metre yükseklikte. 

Kar yoğunluğu ve pistler açısından oldukça keyifli olduğu söylenen Dizin, hem yeni başlayanlara hem de profesyonellere hitap ediyor. Dizin Kayak Merkezi, New York Post’ta Alpler’le kıyaslanmış, hatta pek çok yönden Alpler’den üstün tutulmuş bir kayak merkezi aynı zamanda.

  • Okaimeden / Fas

vizesiz-kis-turizmi-8.jpg

Okaimeden Kayak Merkezi, Afrika’da kayak yapma deneyimi sunması açısından oldukça ilgi çekici. Fas’ın Atlas Dağları’nda yer alan Okaimeden, ülkenin en popüler kayak merkezi olma özelliği taşıyor. Avrupa’daki kayak merkezlerini aratmayan donanımlara sahip olan Okaimeden Kayak Merkezi’nde oldukça ucuza kayak takımı kiralayabiliyorsunuz. Konaklama alternatifleri de bir o kadar ekonomik. Okaimeden Kayak Merkezi, başlangıç seviyesindeki kayakseverlere de hitap ediyor.

 

Yorum ekle