Yolcu360 Blog
istanbula-yakin-kayak-merkezleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > İstanbul’a Yakın Kayak Merkezleri

İstanbul’a Yakın Kayak Merkezleri

İstanbul’a yakın kayak merkezlerinden bahsettiğimiz bu yazı, kış mevsimini seven İstanbulluları mutlu edecek. Ülkemizde ve daha birçok yerde kış geldiğinde ve kar yağdığında gözler hemen kayak pistlerine çevriliyor. İstanbul’da yaşayan ve hafta sonu kayak yaparak değerlendirmek isteyen birçok kişinin yakın merkezler hakkında bilgisi yok. Bu yazımızda, kış sporlarıyla ilgilenen İstanbulluları bilgilendirmeyi hedefledik. Merkezde herhangi bir tecrübesi olmayanlara kısa süreli eğitimler de veriliyor. Ülkemizde aralık ortasında başlayan kayak sezonu, genellikle mart sonuna kadar hız kesmeden devam ediyor. İşte size beyazın getirdiği huzura kavuşmanızı sağlayacak kış turizminin merkezleri:

Uludağ Kayak Merkezi 

istanbula-yakin-kayak-merkezleri-uludag

Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden ilki olan Uludağ. Merkez, hem İstanbul’a yakınlığıyla hem de kış sporu tutkunlarına sunduğu imkanlarla sık tercih ediliyor. Marmara Bölgesi’nde yaşayanların ilk tercihi olan Uludağ’ın zirvesi, doğal güzelliklerinden dolayı milli park olma özelliği de gösteriyor. Batı Anadolu’nun en büyük dağı olan Uludağ’a, Osmangazi Köprüsü’nün yapılmasıyla birlikte ulaşım yaklaşık olarak 2,5-3 saat sürüyor. İstanbul’a 260 km uzaklıktaki Uludağ’da kayak dışında da birçok aktivite bulabilirsiniz.  Buz pateni, snowboard ve kar motosikleti gibi çeşitli aktivitelerle de keyifli vakit geçirebiliyorsunuz.

Birçok pist ve otel bulunan Uludağ Kayak Merkezi, ulaşım kolaylığı ve gece organizasyonlarıyla birlikte daha cazip bir hale geliyor. “Tur Kayağı” ve “Helikopterli Kayak” uygulamalarıyla ziyaretçilerin odak noktası Uludağ’da 20 pist bulunuyor. Kayak ihtiyaçlarınızı her anlamda yanıtlayan Uludağ, aynı zamanda tüm seviyeden kayakçılara uygun imkanlar sunuyor. Buna ek olarak binlerce kişinin uğrak noktası Uludağ’ın, pek çok Yeşilçam filmine de ev sahipliği yaptığı da biliniyor.

Kartepe Kayak Merkezi

Kocaeli sınırlarındaki Kartepe Kayak Merkezi, doğal güzellikleri ve kolay ulaşımıyla ilgi çeken merkezlerinin başında geliyor. Son yılların popüler kayak merkezlerinden biri olan Kartepe Kayak Merkezi özellikle hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin tercihi. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe,  Sapanca Gölü manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Her seviyeden kayakçıya uygun pistleri, zipline, paintball, binicilik, kampçılık, safari gibi aktiviteleri ve konaklama imkanlarıyla ön plana çıkıyor. Kartepe Kayak Merkezi’nde yer alan 12 adet piste skipass ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, herhangi bir sorun olmasına karşı bölgede hazır bulunuyor. İstanbul’a sadece 115 km uzaklıktaki merkezde doğanın tadını çıkarırken, eksiksiz bir kış tatili yapabileceksiniz. Doğayla iç içe kayak yapmak isteyenlerin gözde merkezi Kartepe’ye ulaşmak için D-100 kara yolunu kullanabilirsiniz. Ayrıca Anadolu Otoyolu veya Kuzey Marmara Otoyolu’nu da seçenekler arasında.

Kartalkaya Kayak Merkezi

İstanbul’dan trafiğe bağlı olarak yaklaşık 3 saatte ulaşılan Kartalkaya, Bolu sınırları içinde yer alıyor. 3 metreye varan kar yüksekliğine sahip bu kayak merkezi, Bolu’ya oldukça yakın bir konumda.  Bu merkezde kayak sezonunda birçok festivaller düzenlendiğini görebilirsiniz. Alp disiplini kayak ve Tur kayağı yapmak isteyenler için harika bir tercih. Bunun yansı sıra merkezde bulunan Avrupa standartlarındaki snowboard pisti, snowboard severleri epey heyecanlandırıyor. Yaklaşık 25 pistiyle Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, her bütçeye uygun şartlarda tatil imkanları bulabilirsiniz. Köroğlu Dağları’nın zirvesinde kayak yapma imkânı sağlayan merkezde, deneyimi olmayanlar kayak dersi de alabiliyor. Kartalkaya her yönüyle  akılda kalıcı bir kayak tatili deneyimi sunmayı hedefliyor. Büyük şehirlere olan yakınlığı ile öne çıkan Kartalkaya, muhteşem doğası ve eşsiz manzarasıyla da oldukça ilgi çekiyor.

Ilgaz Kayak Merkezi

Kastamonu ve Çankırı illeri sınırındaki merkez, İstanbul’a daha uzak bir noktada. “Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dağısın” şarkısını akıllara getiren kayak merkezinde canlı çeşitliliği en üst seviyelerde. Bu nedenle de kamp yapmayı sevenlerin uğrak noktası haline geliyor. Kayak merkezi, Ilgaz Milli Parkı’nda. Kastamonu Havalimanı’nın yapılmasıyla birlikte kayak merkezine ulaşım ulaşım bir hayli kolaylaştı. Ilgaz Kayak Merkezi, İstanbul’a  50 kilometre mesafede olsa da İstanbul’dan ve Ankara’dan pek çok kayakseveri ağırlıyor. Hava şartlarına bağlı olarak nisan ayına kadar süren kayak sezonu genellikle aralık ayında başlıyor. 4 piste ev sahipliği yapan Ilgaz Kayak Merkezi’nde ziyaretçiler telesiyejle Ilgaz’ın eşsiz doğa manzarasını seyredebiliyor. Ayrıca, kayakseverler dağın yamaçları arasında gezebiliyor. Tatilcilerin ilk tercihlerinden Ilgaz Kayak Merkezi, her seviyeden kayaksevere unutamayacakları bir kar tatili yaşatmayı hedefliyor.

Torium Snowpark Kayak Merkezi

istanbula-yakin-kayak-merkezleri-toriumDilediğiniz zaman kayak ve kış sporları yapabileceğiniz Snowpark, kapalı bir kar eğlence alanıdır. Torium Snowpark Kayak Merkezi’nde gerçek kar kullanılıyor ve içerisinde pek çok ekipmana kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Torium AVM’nin içinde yer alan yapay kayak alanı, karın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz adres olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla İstanbul sınırlarında karın keyfini yaşamak isteyen herkes için en uygun tercih olacaktır.

İstanbul’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ayrıca Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle