Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Valetta Gezilecek Yerler | Valetta Gezi Rehberi

Valetta Gezilecek Yerler | Valetta Gezi Rehberi

Malta‘nın başkenti konumunda olan Valetta, 2018 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak ilan edilmiş. Yoğun bir geçmişe sahip olan şehir, aynı zamanda UNESCO Miras Alanı listesine girmiş. Valetta’nın sokaklarında gezerken geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Çünkü şehir buram buram tarih ve kültür kokuyor. Şehrin adı ise Malta Şövalyelerine ait bir tarikatının önemli lideri olan Jean de Valette’dan alınmış. Bu güzel şehre ait seyahat yazısı Valetta gezilecek yerler / Valetta gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Valetta Gezilecek Yerler

  • Oyuncak Müzesi

Bu müze, çocuklara onlarca yıl içinde ne kadar oyuncak geliştiğini göstermek için ideal bir fırsat sunuyor. Müze 1998 yılında Vincent Brown tarafından açılmış. Vincent’ın eski oyuncakları koruma tutkusu, bir arkadaşının bir kutu oyuncağı atmak istemesi ile başlamış. Bu oyuncaklar sağlık ve güvenlik standartlarını sunmak için uygun değilmiş, bu yüzden önce onları restore etmiş ve kendi koleksiyonunu oluşturmaya başlamış. Koleksiyonu geliştikçe Vintage’ın da oyuncaklara olan sevgisi hızla büyümüş. Tam bu sırada İngiltere’de bir oyuncak müzesini ziyaret etme fırsatı bulmuş. Bu seyahatten sonra ise Valletta’da Oyuncak Müzesi’ni açmaya karar vermiş. Koleksiyonlar arasında eski Dinky, Corgi ve Matchbox arabaları, bebekler, tren setleri ve çiftlik hayvanları yer alıyor. Yetişkinler için nostaljik bir deneyim sunan müze, mutlaka Valetta gezilecek yerler listenizde bulunmalı.

  • Manoel Tiyatrosu

Valletta’da önemli bir sahne sanatları mekanı olan Manoel Tiyatrosu, ayrıca Avrupa’nın en eski tiyatrolarından biri. Altın yaprakla süslenmiş üç sıra ahşap kutudan oluşan oval şekilli bir oditoryuma ve yuvarlak bir kubbeye benzeyen soluk mavi bir tavana sahip. Yıllar boyunca yapılan birçok değişikliğe rağmen mimari özelliklerinin çoğunu korumuş. Güzelliğinden  hiçbir şey kaybetmeyen yapı; tiyatro, opera, pandomim ve müzikaller de dahil olmak üzere, hem İngilizce hem de Maltaca şovlara ev sahipliği yapıyor.

  • Posta Müzesi

16. yüzyıldan başlayarak Malta’nın posta tarihine doğru bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Bu dört katlı müze, barok tarzı bir dış cepheye sahip dönüştürülmüş bir Valletta evi. AB fonlarının desteğiyle 2016 yılında açılan müze, Malta tarihinde özellikle Malta’nın savaş sırasındaki stratejik konumu nedeniyle posta sisteminin önemine ilişkin bilgileri sizlerle tanıştırıyor. Müze içerisinde eğitim malzemeleri ve aktiviteleri ile birlikte interaktif bir çocuk alanı da mevcut.

  • Valletta Karnavalı

St. John Şövalyeleri Düzeni’nin yönetimine dayanan Malta Karnavalı, adanın en eski yıllık şenliklerinden biri. Her Şubat ya da Mart ayında ada, bu karnaval ile şenleniyor. 4 gün süren karnaval, Valetta’ya ayrı bir hava katıyor desek abartmış olmayız. Renkli geçit törenleri, sokak sanatçıları, dansçılar ve bandolarla sokaklar adeta eğlence merkezi gibi oluyor. Eğer Malta’ya ve dolayısıyla Valetta’ya bir seyahat yapmayı düşünüyorsanız bu karnavalın tarihlerine bir göz atmanızda fayda var.

Dublin gezilecek yerler için tıklayınız.

Valetta Turu

  • St. John’s Katedral 

Sadece ibadet yeri değil, mimarisi ile de kentin en gözde yerlerinden biri. Kemerli tavanlara sahip yaldızlı odalara ve önemli sanatçılar tarafından bağışlanan tablolara sahip. Caravaggio’nun orijinal tablolarına ev sahipliği yapan katedral, her gün çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

  • Ulusal Arkeoloji Müzesi

Valletta’nın Cumhuriyet caddesinde bulunan yapı, 1571 yılında inşa edilmiş. 16. yüzyılda yapı, St. John Nişanı Şövalyelerinin eviymiş. Bugün ise bu büyük bina Malta Ulusal Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzedeki eserler Malta’nın Neolitik dönemine kadar yani M.Ö. 5000’lere kadar tarihleniyor. Müzenin en etkileyici eseri ise Uyuyan Kadın isimli heykel.

  • Valletta Kordonu

Valetta gezilecek yerler listenize hem alışveriş hem de piknik yapabileceğiniz bir yer eklemek istiyorsanız burası sizler için en uygun yer. Harika bir manzaraya karşı kahvelerinizi alın ve çimenlere oturun. Bir yanınızda St. John Şövalyeleri için inşa edilmiş yapılar bir yanınızda harika bir liman manzarası. Dinlenmek için daha ne olsun? 🙂

  • Zafer Meryem Ana Kilisesi

16. yüzyılda inşa edilen Zafer Meryem Ana Kilisesi, Valletta’da inşa edilen ilk kilise olma özelliğine sahip.  Yüzyıllar boyunca kilise büyük ölçüde değişti. Günümüzde ise yapı, Enrico Arnaux, Francesco Zahra ve Ermenegildo Grech’in orijinal sanat eserlerini içeriyor.

  • Malta 5D
Kaynak: https://malta5d.com/

Hem seyahat hem de tiyatro tutkunlarını birleştiren Malta 5D, sizleri Malta’nın zengin tarihi ve kültürünün eşsiz bir yolculuğuna çıkarıyor. Burada ziyaretçiler sadece filmi izlerken hareketli koltuklara ve hava patlamalarına maruz kalmıyor aynı zamanda Malta’yı resmen yaşıyor. 17 farklı dilde de 20 dakikalık çekimler ile Malta’nın en güzel yanlarını keşfetmeye hazır olun. 😊

Londra gezilecek yerler için tıklayınız.

Malta Vizesi

Diplomatik pasaport, Yeşil pasaport ve Gri pasaport sahipleri Malta seyahatlerinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaf durumdalar. Ancak Umuma Mahsus Bordo pasaport sahipleri Malta gezilecek yerler için vize almak zorundalar. Malta için alınması gereken vize ise Schengen vizesi. Malta Konsolosluğu, Schengen vizesi başvurularını ise aracı vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul ediyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Valetta’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Malta’ya direkt uçuş seferleri mevcut. Valetta gezilecek yerler için Malta Luqa Havalimanı‘nı tercih etmelisiniz. Havalimanı ve Valetta arası ise yaklaşık 9 kilometre. Malta Luqa Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Valetta gezisi için konforlu bir ulaşım seçeneği de tercih edebilirsiniz.

Valetta gezilecek yerler için seyahat listesini tamamlayıp İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama ya da İstanbul araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Malta Valetta gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araba fırsatları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Valetta gezisi sonrası İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

1 yorum