Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dublin Gezilecek Yerler | Dublin Gezi Rehberi – İrlanda

Dublin Gezilecek Yerler | Dublin Gezi Rehberi – İrlanda

Avrupa’da yer alan bir ada olan İrlanda, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve mimari yapıları ile sizi kendisine hayran bıraktırıyor. Ülkeye geldiğiniz an buranın en güzel yerlerini görmek, keşfetmek ve hissetmek istiyorsunuz. Tabi ki bir ülkenin kalbine inmek istiyorsanız o ülkenin başkentini gezmelisiniz. Çünkü ülkenin kalbi tam olarak orada atıyordur. 😊 Bu yüzden İrlanda’yı da en iyi tanıyabileceğiniz yer olan Dublin’e gitmeye ne dersiniz? Bu sene tatil planlarınız arasına Dublin gezilecek yerler listesini de ekleyerek, tatilinizi renklendirebilirsiniz. Dublin gezi rehberi kapsamında Dublin’e nasıl gidilir, Dublin otelleri ve İrlanda vizesi durumu ile ilgili detaylı seyahat yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı. Şimdiden keyifli gezmeler! 🙂

Dublin Gezilecek Yerler

  • Dublin Castle / Dublin Kalesi

İrlanda tarihinin en önemli yapılarından biri olan Dublin Kalesi, seyahat listesinizin mutlaka en başında olmalı. 1204’ten 1922’ye kadar İrlanda’daki İngiliz yönetiminin merkezi olan kale, İngiltere Kralı John’un emriyle üzerine inşa edilmiş. Ama daha öncesinde bu tepe üzerinde eski Viking yerleşim yerinin kalıntıları duruyormuş. Bugün hala Viking kalıntılarını görebiliyorsunuz. 16 Ocak 1922’de İrlanda’nın son Valisi, Dublin Kalesi’ni yeni ve bağımsız İrlanda devletinin resmi hükümetine teslim etmiş. O gün bugündür kale devletin geleneklerinin bir parçası. Devlet yemekleri, anma ve ulusal törenler, bu kalede gerçekleştiriliyor.

  • Christ Church Cathedral / Mesih Kilisesi Katedrali

Kilisenin geçmişi 1030’lu yıllara dayanıyor. Aslında Norveç kralı tarafından Viking kilisesi olarak kurulan yapı, 12. yüzyılda İrlanda’ya ait bir ibadet yeri olarak hizmet vermeye devam etti. Kilise çok eski bir geçmişe sahip olduğundan 6. Edward’ın taç giyme töreni gibi ülkenin en kritik ve önemli olaylarına tanıklık etmiş. Kilisenin tasarımında Victoria, Gotik ve Romanesk mimari izlerini görebilirsiniz. İç dizaynında ise el yazmaları, antik eşyalar ve İrlanda tarihinde yer edinmiş kişilerin kabartma resimlerini görebilirsiniz.

  •  Phoenix Park / Phoenix Parkı

707 hektarlık çok geniş bir park burası. Dublin gezilecek yerler arasında kendinizi çimlerin üzerine atıp gökyüzünün tadını çıkarmak isterseniz, listenize mutlaka burayı da eklemelisiniz. 11 kilometrelik çevre duvarı ile Avrupa’nın en büyük duvarlı şehir parklarından biri olma özelliğine sahip. Ayrıca burada sadece çiimlerde dinlenmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz, yürüyüş yapabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Daha da güzel bir şey söylemek gerekirse burada serbest dolaşan bir alageyik sürüsü bulunuyor. Alageyikleri yakından görebilirsiniz. 🙂

  • St Patrick’s Cathedral / Aziz Patrik Katedrali

İrlanda kilisesinin Ulusal Katedrali ve ülkenin en büyük dini yapısı olan Aziz Patrik Katedrali, 12. yüzyılda inşa edilmiş. Ayrıca katedral ismini şehrin koyucu azizinden almış. İnanç turizmi kapsamında ziyaret edebileceğiniz katedral, gotik bir mimariye sahip. Yapı içerisinde ziyaret edebileceğiniz noktalardan biri de ünlü yazar Jonathan Swift’in mezarı. Kendisi Gulliver’in Maceraları kitabının yazarı. Neden mezarı burada diye merak ediyorsanız, hemen belirtelim kendisi bir dönem buranın yöneticilerinden biriymiş.

Dublin Gezi Rehberi

  • National Museum of Ireland / İrlanda Ulusal Müzesi

Bizim size hep söylediğimiz bir şey var. Bir ülkeyi yakından tanımak istiyorsanız, başkentini ve ulusal müzesini muhakkak ki ziyaret edin. O yüzden Dublin gezilecek yerler seyahat planınıza mutlaka İrlanda Ulusal Müzesi’ni de eklemelisiniz. 1877 yılında açılan müze, 4 milyondan fazla esere ev sahipliği yapıyormuş. Arkeolojik, sanatsal ve tarihi eserleri barındıran müze, sizi kesinlikle kendisine hayran bıraktıracak. 🙂

  • Temple Bar

Burası her ne kadar sadece bir bar olarak görünse de Dublin halkı için bir bardan daha fazlası. Temple Bar, aslen şehrin merkezi. Restoranları, cafeleri ve sanat galerisi ile burası Dublin’in kültür merkezi olarak kabul ediliyor. Burada İrlanda kültürünü iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. 🙂 O yüzden Dublin gezilecek yerler listenize burayı eklemezseniz, tam bir Dublin seyahati yapmış olmazsınız. Sadece kültürel olarak değil tarihi olarak da burası çok önemli. Çünkü bu bölgeye ilk yerleşim 8. yüzyılda Vikingler tarafından olmuş. O tarihten beridir de burası insanların yerleşim yeri.

  • Ha’penny Bridge / Ha’penny Köprüsü

1816 yılında inşa edilen ve zarif görüntüsü ile dikkat çeken köprü, aslında İngiltere’de yapılan bir dökme demir köprüsü. Liffey Nehri’nin iki yakasını birleştiren köprünün adının ilginç bir hikayesi var. Aslında bu köprünün ismi Liffey olacakmış. Ancak köprü geçişleri bir buçuk penny olduğundan buraya Ha’penny Köprüsü denmiş. Dublin gezinizde akşama doğru buraya gelerek harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. 🙂

  • National Gallery of Ireland / İrlanda Ulusal Galerisi

19. yüzyılda açılan İrlanda Ulusal Galerisi, 13. bine yakın eseri bünyesinde barındırıyor. Özellikle resim sanatına ilgi duyanlar için tam bir cennet olan ulusal galeri, Dublin seyahatinizi renklendirecek çalışmaları içeriyor.

İrlanda Vizesi

Dublin’e seyahat edecek olan Türk vatandaşları, İrlanda vizesi almak durumunda. İrlanda vize başvurusu için direkt olarak konsolosluğa gidemiyorsunuz. Vize başvurusu için yetkili kurumlarca görevlendirilmiş vize hizmet merkezine gitmelisiniz. Dublin için yaptığınız vize başvurusunun sonuçlanması ise yaklaşık 35 gün sürebiliyor. Schengen vizesinin de İrlanda Cumhuriyeti’nde geçerli olmadığının altını çizmek istiyoruz.

Dublin Otelleri

Yabancı bir ülkeye gittiğinizde konaklama açısından iyi ve güvenilir bir yerde kalmak istersiniz. Bizde Dublin gezilecek yerler seyahatinizde sizlerin kalabileceği en çok tercih edilen ve beğenilen otelleri araştırdık ve listeledik. 🙂

  • The Fitzwilliam Hotel 
  • The Fleet 
  • The Marker Hotel
  • Conrad Dublin 
  • The Mayson
Dublin’e Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Dublin’e direkt uçuş seferleri mevcut. Dublin gezilecek yerler seyahati kapsamında uçak bileti alırken Dublin Havalimanı‘nı tercih etmelisiniz.

Dublin gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Dublin gezilecek yerler kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Dublin turu için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle