Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Londra Gezilecek Yerler | Londra Gezi Rehberi

Londra Gezilecek Yerler | Londra Gezi Rehberi

Güneş batmayan ülke olarak bilinen Birleşik Krallığı daha önce hiç ziyaret etmiş miydiniz? Eğer buraya daha önce gelmediyseniz belirtmemiz gerekiyor ki koskocaman bir tarihe adım atmış oluyorsunuz. Özellikle İngiltere’nin Londra şehri sizi kendisine hayran bırakıyor. Şehir, tarihi yerleri ve modern yapıları bir arada harmanlayarak güzel bir atmosfer yaratmış. Londra gezilecek yerler için sizde bu sene bir tatil planı yapmaya ne dersiniz?

İngiltere vizesi, Londra’ya nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Londra gezi rehberi için seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı. 😊

Londra Gezilecek Yerler

  • Londra Kalesi

Resmi adı olan Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of the Tower of London olan Londra Kalesi, Londra gezilecek yerler arasında yer alıyor. Hatta şehrin simgelerinden biri. Klae’ni yapımı 1078 yılında başlamış. 1399 yılına kadar eklentiler ve değişikliklerle sürekli olarak inşaat devam etmiş. 1399 yılı ile birlikte günümüzdeki haline kavuşmuş. Thames nehrinin yanına inşa edilen kale, bir dönem cezaevi olarak da kullanılmış. Öyle ki Londra Kalesi, dünyanın en uzun süreli kullanan cezaevi olma özelliğine sahip. Bir de o kadar iyi tasarlanmış ki buradan hiçbir mahkum kaçmayı başaramamış. Londra Kalesi’nin cezaevi olarak kullanımı 2. Dünya savaşının bitimi ile son bulmuş. Bu tarihi ve eski kale, 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş.

  • Big Ben

Londra gezilecek yerler arasındaki en popüler ve ünlü yapı olan Big Ben, tam 161 yıllık bir saat ve çan. Big Ben Çanı, ilk kez 11 Temmuz 1859 yılında çalmış. Big Ben yaklaşık 13,7 ton ağırlığında. Saatin uzunluğu ise 96 metre. Çanın ismindeki Ben, ağır siklet boks şampiyonu olan Ben Caunt’u temsil ediyor.

  • London Eye

Dünya’nın en büyük dönme dolabı olan London Eye, Londra’da olacakta Londra gezilecek yerler listenizde mi olmayacak? Böyle şey olmaz. 😊135 metre yüksekliğe sahip olan dönme dolap, hem Londra’ya kuş bakışı bakabileceğiniz hem de size oldukça keyifli bir aktivite yaşatacak. Bu yüzden London Eye, mutlaka Londra gezilecek yerler listenizde olmalı. Dönem dolabının 1 tam turu yaklaşık 1 saat sürüyor. Ama manzaraya bakmaktan zaten zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Şehrin ortasında bulunan yapı, turistlerin en gözde durakları arasında.

Londra Gezi Rehberi

  • Tower Bridge

Üzerinde yürüyebileceğiniz Tower Bridge, 1886 ve 1894 yılları arasında inşa edilmiş. Doğu ve Batı Londra’yı birbirine bağlayan köprünün her iki tarafında da kuleler bulunuyor. Ancak köprüye ismini veren şey bu kuleler değil. Londra Kulesi’nin yakınında yer aldığı için köprüye Tower Bridge denmiş. Londra gezilecek yerler arasında olan köprünün tasarımı ise Victoria tarzı Gotik bir mimari ve manzarası muhteşem.

  • Westminster Sarayı / Parlamento Binası

Günümüzde Parlamento binası olarak kullanılan Westminster, bin yüz odadan oluşuyor. Heybetli yapısı ile Londra gezilecek yerler arasında bulunan saray içerisinde mecliste gerçekleşen oturumları da izleyebiliyorsunuz. Yapımı 8. yüzyıla dayanan saray aslında Aziz Peter Kilisesi olarak inşa edilecekmiş ancak zaten Londra’da bir tane daha aynı kiliseden olduğu için buraya West Minster denmiş. 10. yüzyılda da yapıya Westminister Abbey isimli saray ve manastır eklenmiş. Westminster Sarayı’nın kraliyet sarayı olarak değil de parlamento binası olarak kullanılması ise 13. yüzyıla tarihleniyor.

  • Westminster Manastırı

İngiltere Prensi William ve Cambridge Düşesi eşi Kate Middleton’ın evlendiği manastır burası. Westminster Manastırı, 700 yıllık Anglo-Sakson stili Gotik mimariye sahip olan tarihi bir yer. Kraliyet düğünleri, cenazeleri ve taç giyme törenleri gibi etkinler burada yapılıyor. Her ne kadar 700 yıllık desek de manastırın tarihi aslında 10. yüzyıla dayanıyor. Ama o dönem için manastır, Hristiyanlığın Benedikten mezhebine bağlı olduğu için 700 yıllık olarak tarihlendiriliyor. 1066 yılından beri kraliyetin taç giyme törenleri burada yapılıyor. Ayrıca kraliyetin 17 hanedanına ait mezarlarda yine Westminster Manastırı’nda bulunuyor.

  • Buckingham Sarayı (İngiliz Kraliyet Sarayı)

1837 yılından beri İngiliz Kraliyet Sarayı’nın resmi yeri. Kraliyet ailesinin özel günlerde halkı selamladığı meşhur bir balkon var ya orası işte buranın içerisinde. Kraliçe’nin de yaşadığı yer olan Buckingham Sarayı’nı Londra gezilecek yerler arasında yaz döneminde sarayı ziyaret edebilirisiniz. Ama sarayda her yeri gezemiyorsunuz.  Kraliçe’nin Galerisi isimli bir bölüm var. Bu bölümde odalar içerisinde bulunan kraliyet eşyaları görebilirsiniz

Londra Gezisi

  • Londra Müzesi / Museum of London

İngiltere’nin başkenti Londra’nın tarihine doğru derin bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Londra’nın tarih öncesi dönemde, Orta Çağ’da, savaşlarda, ülkeyi etkileyen önemli olaylarda nasıl olduğunu anlatan bilgilendirici eserlere ev sahipliği yapıyor.

  • İngiliz Müzesi / The British Museum

Londra gezilecek yerler listenizin içerisinde 1753 yılında kurulan bu müze kesinlikle ama kesinlikle yer almalı. Her yıl milyonlarca turist, abartmıyoruz gerçekten milyonlarca, İngiliz Müzesi’ni ziyaret ediyor. 13 milyondan fazla esere ev sahipliği yapan müze, insanlık tarihine odaklanıyor. Mısır Mumyaları ve Parthenon Heykeli gibi birçok önemli eseri İngiliz Müzesi içerisinde görebilirsiniz.

İngiltere Vizesi

İngiltere’ye Londra gezilecek yerler için seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahibi Türk vatandaşları, İngiltere vize başvurusu yapmak zorunda. Ama diplomatik pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İngiltere için vize almama haklarına sahipler. İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e, kısacası Birleşik Krallık olarak bilinen bölgeye seyahat etmek isteyenler, İngiltere turist vizesi almak durumundalar. İngiltere Konsolosluğu kısa süreli için talep edilen vize işlemlerini en az 15 iş günü içinde tamamlıyor.

Londra gezilecek yerler için İngiltere’ye gitmek isteyen Türk vatandaşları, İngiltere vizesi başvurularını İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Büyükelçiliği ve İngiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş İngiltere vize başvuru merkezlerine yapabilirler.

İngiltere vizesi için neler gerekiyor?

  • Pasaportunuz gezi sonrası içinde en az 6 ay geçerli olmalı.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Varsa eski pasaportlarınızın orijinal olanları gerekiyor.
  • Seyahatinizde konaklayacağınız otele ait rezervasyon bilgileri gerekiyor.
  • İngilizce şahsi vize talep dilekçesi gerekiyor.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahatinizde tercih edeceğiniz araca ait rezervasyon bilgileri lazım.
Londra’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Londra’ya hava yolu üzerinden direkt uçuşlar mevcut. Londra’da tam 3 havalimanı bulunuyor. Londra gezilecek yerler için uçak bileti alırken Gatwick Havalimanı’nı, Heathrow Havalimanı’nı ya da Londra Stansted Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz.

Londra gezilecek yerler için seyahat listesini tamamlayıp İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama ya da İstanbul araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Londra gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araba fırsatları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Londra gezilecek yerler için tatilini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle