Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Tehlikeli Yolları | Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu

Dünyanın En Tehlikeli Yolları | Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu

Araba sürmeyi seviyor ve yolların ustasıyım diyorsanız bu yazı tam sizlik. 🙂 Dünyanın en tehlikeli yolları hangileri diye oturup bir araştıralım dedik ve karşılaştığımız şeyler bizi hayrete düşürdü. Dünyanın en tehlikeli 10 yolu yazısını okurken usta sürücüler olan sizlerin neler düşüneceğinizi çok merak ediyoruz. 🧐 Ben yollardan hiçbir şey olmadan geçebilecek kadar deneyimli bir sürücüyüm mü yoksa bu kadarı da olmaz artık mı diyorsunuz? 🙄

Dünyanın En Tehlikeli Yolları

  • Eski Yungas Yolu / Bolivya

Dünyanın en tehlikeli olduğu düşünülen Eski Yungas Yolu (diğer adıyla “Ölüm Yolu”), La Paz’ı Coroico’ya bağlayan 40 kilometrelik bir yola sahip. Yol genişleyen bir kanyona bakan uçurumlar ile çevrelenmiş durumda ve o kadar çok keskin dönüşe sahip ki, sürücülerin çoğu için tehlike arz ediyor. Burada bir yıl içerisinde 200’den fazla kişi hayatını kaybediyor.

  • Karnali Otoyolu / Nepal

Tıpkı Eski Yungas Yolu gibi, Batı Nepal’in Himalayalarındaki 155 millik Karnali Otoyol’da oldukça tehlikeli. Bir yılda yaklaşık 50 kişi burada hayatını kaybediyor. Toprak yolun yüzeyi o kadar kötü ki çarpıcı manzaralar için oraya akın eden bisikletçiler bile kaza yapıyor. Hem düz yolda kayma riskiniz çok fazla hem de dik yamaçlardan aşağıya kayabilirsiniz.

  • Atlantik Yolu / Norveç

Avrupa’daki en doğal yollardan biri olan Atlantik Yolu, beş kilometrelik bir karayolu. Kristansund ve Molde arasındaki adaları birbirine bağlayan sekiz köprüye sahip. Eğer fırtınalı bir günde buradan geçmeye çalışıyorsanız, dalgaların sizi nasıl sağlayacağını tahmin bile edemezsiniz.

  • Vitim Nehri Köprüsü / Sibirya
Kaynak: https://www.dangerousroads.org/eastern-europe/russia/4363-vitim-river-bridge.html

Dünyanın en korkunç yolları arasında olan Vitim Nehri Köprüsü’nde hiçbir ölüm kaydı yok. Ancak oldukça eski olan bu ahşap köprü herhangi bir anda hemen çökebilme tehlikesine sahip.

  • Guoliang Tünel Yolu / Çin

Bir kilometre uzunluğundaki Guoliang Tünel, resmen hatalara tolerans göstermeyen bir yol. Taihang Dağları’nda (birçoğu inşaat sırasında ölen) 13 yerel köylü tarafından inşa edilen kesilmiş dağ tüneli, 15 ft yüksekliğinde. Aynı zamanda burası dünyanın en dik yollarından biri.

Dünyanın en yüksek 10 gökdeleni için tıklayınız.

Dünyadaki En Korkunç Yollar

  • James Dalton Otoyolu / Alaska

James Dalton Otoyolu’nun dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer almasının en büyük sebebi özellikle kışın şiddetli rüzgar ve buzlu koşullar yüzünden kamyonculara tehlikeli bir sürüş deneyimi yaşatması.

  • Milletler Topluluğu Bulvarı / Filipinler
Kaynak: thrillist.com

Su üzerinde düşük köprülü bir yol olan Milletler Topluluğu Bulvarı, keskin dönüşlerle dolu. Yoğun trafik hacminden kaynaklanan yılda binlerce kayıp nedeni ile yerel halk tarafından burası Katil Otoyol olarak biliniyor.

  • Federal Otoyol 1 / Meksika
Kaynak: https://www.thebeautyoftravel.com/

Baja Yarımadası boyunca 1.000 mil boyunca uzanan ve uzak kasaba ve köylere mal taşıyan yük kamyonları tarafından yoğun olarak kullanılan yol, dağlardan ve kayalıklardan yılan gibi süzülüyor. Buradan aracınızla güvenli bir şekilde geçmenizin oldukça zor olmasının yanı sıra bir de Meksika’da ehliyet almak için sürüş testinin yapılmaması da cabası. Çünkü siz bu yolda düzgünce gidebilseniz dahi yeterli derecede iyi araba kullanamayan biri size çarpabilir.

  • Nanga Parbat Geçidi/ Pakistan

Çakıllı bir yolda dik ve dar yokuşlardan çıkmak sizin için yeterince tehlikeli bir aktivite değil mi? Her yıl burada birçok insanın hayatını kaybetmesinin nedeni sanıyoruz ki yeterince açık.

BR-116 / Brezilya

Kaynak: https://www.summitpost.org/

Yol, Brezilyalılar tarafından Ölüm Yolu olarak biliniyor. Bu yolu tehlikeli yapan şey ise dengesiz hava koşulları ve büyük kazalara neden olan sarp kayalıklar. Ama onu süper tehlikeli yapan şey sadece bunlar değil, ülkenin en kaba kısmına doğru uzanması. Dikkat! Yolda birkaç çete veya haydut tarafından yolunuz kesilebilir.

Dünyanın en tehlikeli 10 volkanı için tıklayınız.

 

1 yorum