Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Uyku Vadisi | Uyku Vadisi Nerede? | Uyku Vadisi Hakkında Bilgi

Uyku Vadisi | Uyku Vadisi Nerede? | Uyku Vadisi Hakkında Bilgi

Muğla genellikle yaz tatilleri için ideal bir şehir olarak görünse de deniz, kum ve güneş dışında birçok ilgi çekici yere de ev sahipliği yapıyor. Muğla gezilecek yerler için Muğla oto kiralama seçeneklerinden faydalanarak, şehrin hem tarihi yerlerini hem de doğal güzelliklerini rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Araç kiralama fırsatlarından kendiniz için en uygun olanı seçtikten sonra listenizin ilk sırasında yer alan Uyku Vadisi‘ne doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Muğla gezi rehberi kapsamında Uyku Vadisi / Uyku Vadisi nerede yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Uyku Vadisi Nerede?

Muğla’nın Milas ilçesinde Gökçeler köyünde yer alıyor. Uyku Vadisi’ne Muğla araç kiralama için Muğla Milas-Bodrum Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, 17 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Uyku Vadisi ve Milas Havalimanı arası yaklaşık 11 kilometre.

Kaynak: http://www.uykuvadisi.com.tr/

Bodrum merkezden vadi ise D330 üzerinden 40 kilometre. Muğla rent a car kapsamında Bodrum araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Uyku Vadisi’ne 46 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Muğla kiralık araba için Muğla Milas araç kiralama opsiyonlarından birini tercih ederek de 20 kilometrelik mesafeyi 25 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Uyku Vadisi adres: Gökçeler Köyü, 48200 Milas/Muğla

Uyku Vadisi

Kaynak: http://www.uykuvadisi.com.tr/

Uyku Vadisi’nin adının nereden geldiğini tahmin etmek çok da zor değil. Böyle huzurlu bir ortama gelip bütün zihinsel yorgunluğunuzu üzerinizden atıp, uyuyup dinlenmiş gibi hissedeceğinizden buraya Uyku Vadisi denmiş olabilir. Uyku Vadisi’nin ismi konusunda eskiden beri var olan bir hikaye de mevcut. Hikayeye göre, Osmanlı döneminde bu bölgede mali durumu iyi olan Yahudi köylüler yaşıyorlarmış. Bu durumdan da haberi olan bir eşkıya grubu, zenginlerin evlerine girip o evleri soymuşlar. Mağdur olan halk ise kolluk kuvvetlerine hemen haber verip destek istemiş. Günlerce kolluk kuvvetleri bu haydutların peşinden gitmişler. Haydutlar, bir ağacın altında yatana kadar onları yakalayamamışlar. Tabi haydutlar böyle ortada bir ağacın altında yatınca da kolluk kuvvetleri merak edip yakalanmaktan korkmuyor musunuz diye sormuşlar. Haydutlar ise “bu cennete gelip de tatlı bir uykuya dalmamak ne mümkün?” demişler.

Kaynak: http://www.uykuvadisi.com.tr/

Gerçekten de insan burada 5 dakika yürüyünce öyle bir rahatlıyor ki. 😊  Çiçeklerin, ağaçların ve temiz havanın muhteşem birlikteliği insanın üzerinde detoks etkisi yaratıyor. Detoks dediysek, öyle zayıflama ödem atma gibi değil. Bu böyle zihinsel bir detoks. Özellikle büyük şehirlerde okuyan ya da çalışanların ne kadar stresli oldukları malum. Hep bir yerlere yetişme çabası hep bir koşturma. Bunların yanında bir de şehrin trafiği, kalabalıklığı ve gürültüsü de olunca ekstra bir yoruluyoruz. O yüzden tatillerimizin nasıl geçtiği çok önemli. Burası da tam olarak bize kaliteli bir tatil, iyi bir dinlenme ve huzur vaat ediyor.

Günlüklü Koyu gezisi için tıklayınız.

Uyku Vadisi’nde Ne Yapılır?

Uyku Vadisi’ne gittiğinizde harika bir yürüyüş rotası ile karşılaşıyorsunuz. Belki bu rotayı daha önce kullananlar vardır ve bilirler. Ama eğer daha önce Karia Yolu’nda yürümediyseniz, bu yolun baya ünlü olduğunu bilin. Hamza Bey Çayı’nın hemen yanında yer alan Uyku Vadisi’nde doğa yürüyüşü, trekking yapabilir ve burada ünlü olan Alabalığın tadına bakabilirsiniz. Sincap Kayalıklarına çıkarak burada sincapları da gözlemleyebilirsiniz. Bu derin vadinin içerisinde akan bir çay da yer alıyor. Çayın yanı sıra 500 metrelik bir alana sahip olan mağarada, Uyku Vadisi’nde gezilebiliyor. Bu mağara yarasaların uğrak yeri olduğundan mağaranın içinde yarasa galerisi isminde bir kısımda bulunuyor. Uyku Vadisi’nde bir restoranda yer alıyor. Uyku Vadisi kahvaltı için kesinlikle burayı öneririz. Çünkü restoran harika bir konumda bulunuyor. Bu restoranda çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken, sudaki kazları ve ördekleri izleyebilirsiniz. Dilerseniz, Uyku Vadisi konaklama için Uyku Vadisi Otel’i tercih edebilirsiniz. 😊

Yeşilüzümlü gezi rehberi için tıklayınız.

Muğla Otelleri

Diyelim ki yaz tatili için Muğla’ya gelmek istiyorsunuz. O kadar çok seçenek var ki kafanızda acaba en çok tercih edilen otel hangisi diye sorular dönüyor. Bizde size bu konuda yardımcı olmak için en çok tercih edilen otelleri baktık, araştırdık ve bulduk.

Bodrum Otelleri

  • Vogue Hotel Bodrum
  • Bodrum Park Resort
  • Mandarin Oriental Bodrum
  • Titanic Deluxe Bodrum

Milas Otelleri

  • Siler Otel Milas
  • Milas Han Otel
  • Zencir Otel Milas

Herakleia Antik Kenti gezisi için tıklayınız.

Muğla’ya nasıl gidilir?

İstanbul Muğla arası kaç km? İki şehir arası mesafe 672 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-5 üzerinden 6 saat 54 dakika içerisinde Uyku Vadisi ve Muğla şehrine varılabilir.

Ankara Muğla arası kaç km? Ankara ve Muğla arasındaki mesafe 619,2 kilometre. Ankara’dan Muğla gezilecek yerler için yola çıkanlar, kiralık araç için Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Dumlupınar Blv./D200 üzerinden 7 saat 20 dakika içerisinde şehre ulaşıp,  Muğla ve Uyku Vadisi için gezilerine başlayabilirler.

İzmir Muğla arası kaç km? İzmir’de Muğla için yola çıkmak isteyenler, kiralık araba kapsamında İzmir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, E87 üzerinden 2 saat 30 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler. İzmir ve Muğla arası ise 211,3 kilometre.

Antalya Muğla arası kaç km? Antalya ve Muğla arasındaki mesafe ise E87 üzerinden 312,9 kilometre. Antalya araç kiralama imkanlarını inceleyerek, 3 saat 53 dakika içerisinde Muğla’ya varabilirsiniz.

Yorum ekle