Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Meram Bağları Gezisi | Meram Bağları Nerede?

Meram Bağları Gezisi | Meram Bağları Nerede?

İç Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Konya, ülkemizin en eski yerleşimleri arasında bulunuyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, kültür turizmi açısından adeta bir cennet. Eğer daha önce Konya’yı ziyaret etmediyseniz, Konya araç kiralama fırsatlarını değerlendirerek, bu şehri karış karış gezmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Araç kiralama alternatiflerinden kendiniz için en uygun aracı seçtikten sonra Konya gezilecek yerler için emniyet kemerinizi takın. 😊 Konya gezi rehberi kapsamında Meram Bağları Gezisi | Meram Bağları Nerede? yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Meram Bağları Nerede?

Konya’nın Meram ilçesinde yer alan bağlar, birçok restorana ve parka ev sahipliği yapıyor. Meram Bağları piknik yapmak içinde yöre halkı tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Hatta Konya’da piknik yapmak için tercih edilen en meşhur yer, Meram Bağları mesire alanı diyebiliriz. Sadece piknik yapmak için değil dinlenmek içinde tercih edilen Meram Bağları, birçok insan için adeta stres atma yeri olma özelliğini taşıyor. Ayrıca yazın bağ içerisindeki buz gibi su sayesinde burası adeta Konyalılar için nefes alma lokasyonu olarak görülüyor. Sıcacık bir havada bir ağacın gölgesinde çimlere uzanıp kitap okumanın keyfi de bir başka oluyor. 😊 Eğer Konya’ya ilk kez geliyorsanız veya daha önceki ziyaretlerinizde burayı ziyaret etmediyseniz, Konya gezisi için burayı listenizin en başına eklemelisiniz.

Konya merkez ve Meram Bağları arasındaki mesafe 11,1 kilometre ve Konya araba kiralama opsiyonlarına bakarak Konya merkez araç kiralama ile Çevre Yolu Caddesi üzerinden sadece 15 dakika sürüyor. Konya’ya havalimanı üzerinden ulaşım sağlayarak geliyorsanız ve bana uçak yorgunluğu işlemez diyorsanız Konya rent a car kapsamında Konya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Ankara Caddesi /D715 üzerinden 24 dakikada buraya varabilirsiniz.

Meram Bağları

Meram Bağları, Takkeli Dağ’ın eteklerindeki vadide yer alıyor. Konya’nın akciğeri olarak da bilinen Meram Bağları’nın doğal güzelliğinden seyahatnameler de bile bahsedilmiş. Meram Bağları o kadar güzel ki tarih boyunca Konya’nın göz bebeği olmuş. Birçok tarihi yapı dahi bu bağların çevresine inşa edilmiş. Meram Bağları, doğal güzelliği ve bol oksijeni sayesinde ‘’Meram’da Bağı olmak’’ deyimi gibi halk arasında dahi kullanılır olmuş. Meram Bağları’nın seyahatnamelerde de bahsedildiğini söylemiştik. Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de Meram Bağları’ndan söz ediliyor. Evliya Çelebi buradan bahsederken ‘’ Peçevi şehrinin Baruthane Mesiresi, Kırım’ın Sudak bağı, İstanbul’un 175’ten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz’in Şah-ı Cihan Bağı, Konya’nın Meram mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir.’’ diyerek bu bağa ne kadar hayran olduğunu vurguluyor. Meram bağları sadece seyahatnamelere değil türkülere de konu olmuş. Belki hatırlarsınız Meram Bağları türküsü vardı. İşte o Meram Bağları burası. 😊

Meram Bağları bol oksijenli bol yeşillikli harika bir yer. Bağların çevresinde ise Meram Hamamı, Meram Köprüsü, Tavus Baba Türbesi, Hasbey Mescidi ve Dârü’l-Huffâzı gibi tarihi yerler mevcut.

Meram Bağları Gezisi

  • Meram Köprüsü

Meram Çayı üzerine inşa edilen köprünün Selçuklular döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor. Köprü üzerinde bir kitabe bulunmuyor. Kesme taştan yapılan köprü, beş gözlü.

  • Tavus Baba Türbesi
  1. yüzyılın sonlarında yaptırılan türbe, prizmal bir gövde yapısına sahip.
  • Hasanbey Mescidi

Konya’nın küçük Ayasofya’sı olarak adlandırılan mescid, Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından inşa ettirilmiş. Hasbey Mescidi ve Dârü’l-Huffâzı 15.yüzyılda yaptırılmış.

Konya gezilecek yerler
  • Alaeddin Tepesi

Konya gezilecek yerler arasında olan Alaeddin tepesi, şehre kuş bakışı bakmak için ideal bir yer. Tepe üzerinde Alaaddin cami bulunuyor. Bu caminin en önemli özelliği, Selçuklu döneminde şehrin en büyük camisiymiş. Cami, 1221 yılında Sultan Alâeddin Keykubat tarafından yaptırılmış.

  • Sırçalı Medrese

Konya gezi rehberi kapsamında seyahat listenize eklemeniz gereken bir başka yer ise Sırçalı Medrese. Medresenin dış tarafı mavi çinilerle kaplanmış. Medresenin sahibi Ata Fahrettin Ali, 1254 yılında medreseyi kurup, açmış.

Detaylı Konya Gezi Rehberi için tıklayınız.

Konya Yemekleri

Birbirinden lezzetli Konya yemekleri için midenizi boş tutun. Bir şehrin yemek kültürü bu kadar mı iyi olur? 😊 Evet, baya baya güzel. Konya mutfağı hakkında bilginiz yoksa endişelenmeyin. Konya yöresel yemekleri için size liste hazırladık:

  • Etli Ekmek
  • Sac Böreği
  • Arabaşı Çorbası
  • Bamya Çorbası
  • Yoğurt Çorbası
  • Etli Topalak
  • Batırık
  • Fırın Kebabı
  • Tirit
  • Düğün Pilavı
  • Mevlana Böreği

Konya mutfağı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Konya Otelleri

Konya gezisi için şehre gelmek istiyor ve aklınızda konaklama hakkında soru işaretleri mi var? Hiç merak etmeyin. Konya’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Konya’da en çok tercih edilen otelleri de sizler için araştırdık ve bulduk. 😊

  • Grand Hotel Konya
  • Dedeman Konya
  • Novotel Konya
  • Ramada otel Konya
  • İbis otel Konya
Konya’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul Konya kaç km? İki şehir arası mesafe 710,4 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 üzerinden 7 saat 58 dakika içerisinde Konya şehrine varılabilir.

Ankara Konya arası kaç km? Ankara ve Konya arasındaki mesafe 262,5 kilometre. Ankara’dan Konya gezilecek yerler için yola çıkanlar, kiralık araba kapsamında Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve  D750/E90 ve D715 üzerinden 3 saat 3 dakika içerisinde şehre ulaşıp, Konya ve Meram Bağları için gezilerine başlayabilirler.

Kayseri Konya arası kaç km? Kayseri’den Konya gezi rehberi için yola çıkmak isteyenler, kiralık araç kapsamında Kayseri merkez araç kiralama olanaklarını inceleyerek D300 üzerinden 302,3 kilometrelik mesafeyi 3 saat 46 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Yorum ekle