Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çırçır Şelalesi | Çırçır Şelalesi Nerede?

Çırçır Şelalesi | Çırçır Şelalesi Nerede?

Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Elazığ, hem tarihi yerleri ile hem de doğal güzellikleri ile insanı şaşırtıyor. Elazığ’a daha önce gelmediyseniz, bu yıl tatil planlarınız arasına burayı eklemenizi öneririz. Elazığ gezilecek yerler için Elazığ araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, bu şehri rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Araç kiralama fırsatlarını değerlendirdikten sonra, Elazığ gezi rehberi kapsamında Çırçır Şelalesi ilk ziyaret edeceğiniz yer olsun. 😊 Muhteşem manzarası ile Çırçır Şelalesi / Çırçır Şelalesi nerede yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Çırçır Şelalesi Nerede?

Çırçır Şelalesi adres: Bahçelievler, Elazığ Cd. No:1, 23700 Keban/Elazığ

Elazığ merkezden yola çıkarak Çırçır Şelalesi’ne gitmek isteyenler, Elazığ rent a car kapsamında Elazığ araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, D260 üzerinden 54,1 kilometrelik mesafeyi 55 dakika içerisinde tamamlayabilirler. Şehre hava yolu üzerinden geliyorsanız ve Elazığ gezilecek yerler için bir tatil planınız varsa Elazığ oto kiralama opsiyonlarına göz atmanızda fayda var. Elazığ Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak, D260 üzerinden 55 dakika içerisinde Çırçır Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. Elazığ Havalimanı ve Çırçır Şelalesi arasındaki mesafe ise 58,8 kilometre.

Çırçır Şelalesi

Doğu Anadolu’nun en güzel yerlerinden biri olan Çırçır Şelalesi, Türkiye’nin en genç şelalesi olma özelliğine sahip. 1974 yılında Keban Barajı’nın inşa edilmesi ile oluşan Çırçır Şelalesi, Elazığ gezilecek yerler arasında bulunuyor. Dünya’da 1974 yılından beri doğal bir şekilde oluşan başka bir şelalenin olmaması, onu daha da etkileyici kılıyor. Fırat nehrinden akan sular basınçla yönünü değiştirmiş ve bu doğal güzellik ortaya çıkmış. Hem yöre halkının hem de çevre illerde yaşayanların oldukça ilgisini çeken şelale, yerli ve yabancı turistleri de ağırlıyor. Şelalenin manzarası ise buraya gidenleri büyülüyor. Öyle ki bir giden bir daha gitmek istiyor. Temiz havası ve çevresini kuşatan yeşillik alanı ile insanların stresini adeta alıp uzak diyarlara götürüyor. 😊

Kaynak: http://elaziggezi.com/

1996 yılında üzerinde kurulan Çırçır Şelalesi Keban Alabalık Tesisleri ile birlikte Alabalık üretimi de bu şelalede yapılmaya başlanmış. Hatta Alabalık üretiminde Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri. Çırçır Şelalesi’ne gelip restoranda kiremitte Alabalık yemeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz. Gerçekten lezzetli bir tadı var. Keban Barajı’nın hemen yanında mesire alanı da mevcut. Dilerseniz, Keban Barajı piknik alanı içerisinde piknik de yapabilirsiniz.

Kaynak: http://elaziggezi.com/

Keban Çırçır Şelalesi’nden bahsedip de Keban Barajı’ndan bahsetmemek olmaz. Keban Barajı, Fırat Nehri üzerine 1965 yılında inşa edilmeye başlanmış. İnşaat süresi tam 10 yıl sürmüş ve 1975 yılında baraj tamamlanmış. Keban Baraj Gölü, Türkiye’nin en büyük yapay gölü olma özelliğine sahip.

Elazığ Gezilecek Yerler

  • Üryan Baba Türbesi

Osmanlı Dönemi’nde 16. Yüzyılda yapılan türbe, kare planlı. Harput’a doğru giderken Kayabaşı kayalıklarına gelmeden sağ tarafta yer alıyor.

  • Meryem Ana Kilisesi

Harput Kalesi’nin doğu tarafından yer alan kilise, Anadolu’nun en eski ibadet yerlerinden biri. Kızıl Kilise ve Süryani Kilisesi olarak da bilinen Meryem Ana Kilisesi’nin M.S. 179 yılında inşa edildiği düşünülüyor.

  • Hazar Gölü

Tektonik bir göl olan Hazar, denizden 1250 metre yükseklikte bulunuyor. Gölün uzunluğu 22 kilometre, genişliği ise yaklaşık 5/6 kilometre arasında. Gölün içerisinde Batık kent arkeolojik alanı var. Ayrıca Hazar Gölü, mavi bayraklı plajları ile de tatil için ideal bir yer. Gölün manzarası ise inanılmaz güzel. Heybetli dağlarla çevrili olan gölü, Elazığ’a geliyorsanız mutlaka ziyaret edin deriz. 😊

Elazığ Yemekleri

Elazığ’a ilk kez geliyorsanız ve Elazığ yöresel yemekleri hakkında bilgi sahibi değilseniz, endişelenmeyin. Sizler için Elazığ meşhur yemekleri nelermiş araştırdık ve bulduk. Hemen söyleyelim, Elazığ mutfağı içerisindeki en güzel şey kesinlikle Elazığ cevizli sucuk. 😊 Neyse, Elazığ yemekleri nelermiş birlikte bakalım.

  • Orcik
  • Gömbe
  • Harput Çorba
  • İçli Köfte
  • Sırın
  • Lobik Çorbası
  • Küncülü Köfte
  • Kibe Dolması
  • Patile
  • Dolanger
  • Harput Köftesi
Elazığ Otelleri

Elazığ konaklama açısından birbirinden iyi seçeneklere sahip. Her bütçeye uygun fırsatlar sunan şehir, misafirlerine konaklama konusunda sorun yaşatmıyor. Elazığ’da en çok tercih edilen konaklama yerleri:

  • Ramada Elazığ
  • Elazığ Hilton
  • Akgün Otel Elazığ
  • Park Dedeman Elazığ
  • Elazığ Windy Hill Hotel
  • Elazığ İlbey Hotel
Elazığ’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Elazığ kaç km? İki şehir arası mesafe 1.204,9 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve D300 üzerinden 13 saat 42 dakika içerisinde Çırçır Şelalesi ve Elazığ şehrine varılabilir.

Ankara Elazığ kaç km? Ankara ve Elazığ arasındaki mesafe 757 kilometre. Ankara’dan Elazığ gezilecek yerler için yola çıkanlar, kiralık araç kapsamında Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D260 ve D300 üzerinden 9 saat 1 dakika içerisinde şehre ulaşıp, Elazığ ve Çırçır Şelalesi için gezilerine başlayabilirler.

Malatya Elazığ arası kaç km? Malatya’dan Elazığ için yola çıkanlar, kiralık araba kapsamında Malatya araç kiralama seçeneklerinden kendileri için en uygun olanı seçerek, 1 saat 22 dakika içerisinde D300 üzerinden Elazığ’a ulaşabilirler. Malatya ve Elazığ arasındaki mesafe ise yaklaşık olarak 100,7 kilometre.

Diyarbakır Elazığ arası kaç km? Diyarbakır ve Elazığ şehirleri arasındaki yol, D885 üzerinden 155,1 kilometre. Diyarbakır merkez araç kiralama olanaklarına bakarak, 2 saat 12 dakika içerisinde Elazığ’a varabilirsiniz.

Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfet !

Yorum ekle