Yolcu360 Blog
Bergama Elaia Antik Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir Bergama Elaia Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir Bergama Elaia Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girilecek sahiller listesinde Bergama’nın yeri ne? Bergama sahilleri nasıl? Peki, Bergama’da denize girilecek yerler listesinde antik sahiller var mı? Konumuz: Bergama Elaia Antik Sahili. Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinde İzmir Bergama Elaia Antik Sahiline bakalım.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri: İzmir Bergama Elaia Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi, İzmir’in Bergama ilçesindeki Elaia Antik Sahili ile devam ediyor. Bergama sahilleri muhteşemdir. Bergama Pitane sahili gibi Elaia sahili de çok güzel. Ayrıca binlerce yıl öncesinden bugüne ulaşan medeniyet kalıntılarıyla dolu. Peki, Bergama’da denize girmek için tavsiye edilen en güzel yerlerden biri olan Elaia Antik Sahili hakkında neler biliyoruz? Elaia Antik Kenti’nde tam olarak isim verilebilen herhangi bir yapı yok ancak Aiolis Bölgesi ve Pergamon çevresi araştırmalarının son zamanlarda artması yeni haberlerin geleceği yönünde umutları artırıyor.


Elaia Antik Sahili Hakkında

Bugün Bergama sınırları içinde yer alan sahilin olduğu yer, Kazıkbağları adıyla biliniyor. Vaktiyle Elaia bölgesi, Pergamonluların askeri merkeziydi. Elaia adı ise zeytinlik anlamına geliyordu. Buradaki Mendirek bölgesi, günümüze ulaşan en önemli kalıntılar arasında. Güneydeki kent sularıysa sadece genişletilmiş bir limanı koruyormuş. “Taş Liman” diye adlandırılan mendirek kalıntısı Elaia Antik Kenti’nden günümüze ulaşan en önemli yapılardan biri. İri taş blokların yatay bir sırada dizilmesiyle inşa edilmiş, blokları birbirine bağlayan kenetlerin izleri halen görülebilir. 183 metre uzunluğundaki bu mendirek kalıntısı ise alüvyonlar arasında kaybolmuştur. Elaia Antik Kenti akropolü çok yüksek değil ve fazla bir kalıntıya da rastlanmamış. Ancak bölgedeki tarla sürülürken birkaç mimari kalıntı bulunmuştur. Burada oldukça kiremit buluntusu çıkmıştır.


Elaia Sahiline Nasıl Gidilir?

Bergama- İzmir karayolu üzerinde bulunan Zeytindağ Kavşağından sonra bir km ilerledikten sonra bölgeye ulaşabilirsiniz. Tam olarak Kazıkbağ mahallesinde konumlanıyor. Burası, tam bir ören yeri ve konaklama ya da yeme içme için bir tesis yok. Ancak aracınızla tedarikli gelip denize girebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı uygun fiyatlı araç kiralama için tıklayın!
İzmir Araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

İzmir'de Gidilecek Diğer Antik Sahiller

Yorum ekle