Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir – Menderes – Klaros

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir – Menderes – Klaros

Türkiye’nin en güzel sahilleri yazı dizisi İzmir rotasından devam ediyor. Türkiye’nin en güzel sahilleri deyince İzmir, bir kaç kere anılır zaten. İzmir’in güzel sahilleri listesi de epey uzun. Peki, İzmir’in Menderes ilçesinin Klaros sahili nasıl? Klaros Antik Sahili hakkında biraz araştırma yaptık.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / İzmir – Menderes – Klaros

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinde İzmir Menderes’teki Klaros sahiline bakalım mı? Antik dönemden beri buradan denize giriliyor. Peki, Klaros nasıl ve İzmir Klaros’a nasıl gidilir?

Klaros Antik Sahili Hakkında

Günümüzde İzmir’in Menderes ilçesi sınırları içinde kalan Klaros, diğer İonya kentleri Notion, Klophon ile birlikte Ales Çayı vadisinde yer alıyor. Klaros bölgesi, Antik dönemde çok önemli. Burası, kaynaklarda, bir kehanet merkezi olarak geçiyor. En ünlü yapısı ise Klaros Apollon Tapınağı.

Klaros Antik Kenti

Klaros Apollon Tapınağı, Helenistik dönemde inşa edilmiş. Düz Menderes Ovası üzerinde deniz gören bir yerde inşa edilmiş. Kent ve tapınak en kalabalık dönemi M.Ö. 13 yüzyılda yaşamış. Klaros Apollon tapınağına vaktiyle denizden ulaşılıyor ve buradan bir kapıdan geçilerek karaya çıkılıyordu. Yapının içinde derin bir köşede kutsal oda vardı. Rahipler bu odada kutsal su içiyor ve kehanetlerde bulunuyordu.

Klaros Antik Kenti, Hıristiyanlık yaygınlaştıkça önemini kaybetti. Çünkü bu pagan inanışın dev yapısı ve onun çevresindeki kent, Hıristiyanlık bölgede yayıldıkça istenmeyen bir alana dönüştü.

İzmir Menderes Araç Kiralama Fiyatları

İzmir Menderes araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden kısa ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. İzmir Menderes araç kiralama fiyatları için karşılaştırma yaparak aradığınız sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Menderes İzmir araç kiralama fiyatlarını inceleyebilir ve Menderes’te uygun fiyata araba kiralama yapabilirsiniz. Dilerseniz İzmir Adnan Menderes araç kiralama fiyatlarına da yolcu360.com üzerinden bakabilir, yaklaşık 45 dakikalık bir araba yolculuğu sonunda Klaros sahiline ulaşabilir ve buradan denize girebilirsiniz.

 

Yorum ekle