Yolcu360 Blog
turkiyenin-en-guzel-golleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Gölleri: Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Göl

Türkiye’nin En Güzel Gölleri: Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Göl

Türkiye göller bakımından pek zengin olmasa da yüzün üzerinde doğal göl bulunuyor. Dağınık şekilde konumlanan göllerin büyük bir kısmı Göller yöresi ve Doğu Anadolu’da yer alıyor. 100’ün üzerindeki göl sayısı; doğa yürüyüşlerinde veya kısa seyahatler sırasında inanılmaz manzaralarla karşılaşılmasını sağlıyor. Türkiye’nin gölleri, neredeyse tüm coğrafya üzerine yayılmış durumda. Göllerin çevresinde yer alan yürüyüş alanları ise, bölgenin ve bu doğal güzelliğin en iyi şekilde keşfedilmesine olanak tanıyor. Bazı göllerin kenarında yemek yemek ve bazılarının kenarında ise büyüleyici manzaraya karşı konaklama fırsatı yakalayabilirsiniz. Göl manzarası eşliğinde temiz havanın tadını çıkarabilir ve huzur dolu dakikalar geçirebilirsiniz. En güzel göller ile çevrili olan ülkemiz, sizlere sevdikleriniz ile verimli vakit geçirebilme ve farklı deneyimler kazanma imkanı sunuyor. Siz de Türkiye’nin en güzel gölleri hangileri merak ediyorsanız, işte yanıtları…

Türkiye’nin En Güzel Gölleri

Türkiye’nin en güzel gölleri, kişilere farklı deneyimler sunuyor. Kimi izlemeye doyamayacağınız bir manzara sunarken, kimi ise göl kenarında konaklamaya olanak tanıyor. Doğa ile bütün olmak veya şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin aklına gelen ilk yerler arasında göller bulunuyor. Sürdürülebilir seyahat anlayışı ile birlikte, yaban hayatı korumak veya yerel halka destek olmak için de gölleri tercih etmek giderek yaygınlaşan bir akım. Dolayısıyla biz de sizin için Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerini seçtik.

  • Yedigöller Milli Parkı 

turkiyenin-en-guzel-golleri-6.jpg

Yedigöller Milli Parkı, Karadeniz Bölgesinde bulunuyor. Bolu’nun Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında yer alan Yedigöller Milli Parkı, kişileri güzelliği ile büyülemeyi başarıyor. Kamp yapmak için oldukça uygun olan Yedigöller Milli Parkı içerisinde, Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere yedi adet göl barındırıyor.  Bölge, doğal yaşam ile iç içe olan yapısı ve eşsiz manzarası ile her türden kampçıya uygunluk gösteriyor. Yedigöller Milli Parkı, İstanbul ve Ankara’ya neredeyse eşit uzaklıkta. Yani uzaktan geliyorsanız yolculuğunuzu Ankara veya İstanbul üzerinden yapabilirsiniz. 

  • Köyceğiz Gölü

Menteşe bölgesinde yer alan Köyceğiz Gölü, Muğla’da. Köyceğiz Gölü, Türkiye’nin en çok yağış alan bölgelerinden birinde bulunuyor. Hatta gölün oluşumuna bu yoğun yağışlar neden oluyor. Sahip olduğu tarihi kalıntılar ile farklı bir havaya bürünen Köyceğiz Gölü, kamp yapmak için oldukça uygun. 

  • Karagöl

turkiyenin-en-guzel-golleri-7.jpgKaragöl, Türkiye’nin az bilinen gölleri arasında yer alıyor. O sebeple Karagöl için, gizli bir cennet denilebilir. Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Karagöl, Artvin’e bağlı. Çevresi yemyeşil dağlar ve ovalarla çevrili olan Karagöl, kamp yapmak için ideal bir alan oluşturuyor. Doğa ile baş başa kalmak için büyük bir fırsat sunan Karagöl, şehir hayatından oldukça uzakta. Dolayısıyla bu özelliği sebebiyle Karagöl’e kamp yapmaya giderken, yemek, giyecek ve barınma malzemelerinde eksiklik olmaması avantaj sağlayacaktır. 

turkiyenin-en-guzel-golleri-1.jpg

Salda Gölü, Burdur sınırlarında yer alıyor. Pek çok özelliği ile ön plana çıkan Salda Gölü, temizliği ile görenleri büyülüyor. Oldukça derin olan Salda Gölü, eşsiz manzaralara tanıklık edilmesine imkan tanıyor. Salda Gölü’nde çamur banyosu yapabilir ve ziyaret etmişken farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Van Gölü, Türkiye’nin en büyük gölü. Sodalı yapısı ile diğer göllerden ayrılan Van Gölü, sodalı göller arasında da dünyada birinci sırada yer alıyor. Nemrut Dağı’nın patlaması ile ortaya çıkan Van Gölü, yerel halkı tarafından bir deniz olarak kabul ediliyor. Çünkü bir şehri çevreleyen Van Gölü üzerinde, adalar da yer alıyor. Bazı alanları yüzmek için de uygunluk gösteren Van Gölü, manzarası ile görenleri büyülemeyi başarıyor. 

Göl Seyahatinde Alınması Gerekenler

Göller, muhteşem manzaralar görmek ve şehir hayatından kaçmak isteyen kişilerin uğrak noktası. Göl seyahatleri, çiftlerin baş başa romantik anılar yaşamasına olanak tanırken, tüm ailenin yakınlaşmasına da aracı olabiliyor. Göl seyahati için, bir konaklama alanını tercih edebilir veya kendiniz konaklama alanınızı oluşturabilirsiniz. Doğa ile geçirilecek bu muhteşem dakikalarda hiçbir pürüz çıkmaması için, bazı ihtiyaçlara dikkat etmek gerekiyor. İşte ideal bir göl seyahatinde alınması gerekenler;  

  • Işık

Kamp yaptığınız alanda konaklama yerleri olmayabilir. Aynı zamanda, doğanın içerisinde bir gece geçirmek istemiş olabilirsiniz. Bu durumda en büyük ihtiyaçlardan birini ışık oluşturuyor. Bir fener veya pilli lambalar sayesinde, gece kendinize ideal bir görüş alanı sağlayabilirsiniz. Böylece kendinizi daha güvende hissettiğiniz ve işlerinizi daha rahat şekilde yapabildiğiniz bir gece geçirebilirsiniz. 

  • Yemek Malzemeleri

Bazı göllerin çevresinde veya yakınlarında, yerel restoranlar bulunuyor. Ama bu durum her göl için geçerli değil. Örneğin, Karagöl tamamen doğa ile başbaşa kalabileceğiniz bir yer. Fakat yemek gibi ihtiyaçlarınızı gidermek için, Karagöl çevresinde bir yer bulmak mümkün değil. Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak, hazırlık yapmalısınız. Yemek işine vakit ayırmak istemiyorsanız hazır yemekleri tercih edebilirsiniz. Önceden hazırlayacağınız aperatifler yeterli olacaktır. Fakat yemeğinizi orada yapmak istiyorsanız, tüp gibi pişirme ekipmanlarına ve tava gibi eşyalara ihtiyaç duyacaksınız. 

  • Uyku Ekipmanı

Göl kenarında kamp yapmak, büyüleyici bir deneyim sunabilir. Fakat  bu deneyimin akşam saatlerinde de aynı kalabilmesi için, uyku ekipmanları oldukça önemli. Çadır gibi araçlar ile yağmur ve rüzgardan korunabilir, uyku tutumları ile de soğuk havalarda dahi konforlu şekilde uyuyabilirsiniz. 

Türkiye’nin En Güzel Gölleri Kenarında Yapılabilecek Etkinlikler

Göller ideal dinlenme alanları oluşturduğu gibi, aktif bir tatil için de uygun zemini sunuyor. Göl kenarında yapılacak aktiviteler ile gününüzü hatta günlerinizi dolu dolu geçirmek mümkün. Bazı göller, yürüyüş parkurları ile sarılıyken bazıları ise tamamen doğa ile başbaşa kalmanıza olanak sunuyor. 

  1. Göl kenarında uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Böylelikle hem bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulabilir hem de gölü farklı açılardan izleyebilirsiniz. 
  2. ATV turu yapabilirsiniz. Bazı göllerin çevresinde ATV turu yapmak mümkün. Böylelikle kısa vakit içerisinde daha fazla manzara görme ve etrafı keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz.
  3. Balık tutmak için uygun olan göllere giderek, tek başınıza veya ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Göl kenarında kamp yapıyorsanız sonrasında tuttuğunuz balığı yiyebilir veya sadece bu deneyimi yaşamak adına dingin bir vaktin tadını çıkarabilirsiniz. 
  4. Eymir gölü gibi alanların etrafında yürüyüş yaparak, şifalı bitkileri toplayabilirsiniz. 
  5. Göl manzaraları kalıcı olsun istiyorsanız, bu anları bir fotoğraf makinesi ile yanınızda götürebilirsiniz. Doğa ile iç içe olacağınız göllerde daha önce rastladığınız görüntüleri yakalama fırsatı bulabilirsiniz. 
  6. Göl kenarında bisiklet gezisi yapabilirsiniz. Bazı göller geniş ormanların içerisinde yer alıyor. Yapacağınız bisiklet turu ile, farklı kuş türlerini gözlemleme fırsatı yakalayabilir veya daha önce şahit olmadığınız manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. 

Gezi Fotoğrafçılığı: Harika Seyahat Fotoğrafları İçin Profesyonel Tavsiyeleri yazımız için tıklayın.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle