Yolcu360 Blog
yurt-disi-tatili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > 2023’ün En İyi Yurt Dışı Yaz Tatili Lokasyonları

2023’ün En İyi Yurt Dışı Yaz Tatili Lokasyonları

2023 yazında yurt dışı tatili yapmak isteyenler dikkat! Sizin için en iyi yurt dışı yaz tatili lokasyonlarını yakından inceledik. Romantik bir tatil ya da alışılmışın dışında bir ülke, aradığınız tüm seçenekler ile karşınızdayız.

Dünyanın En Güzel Tatil Yerleri

Dünyanın en güzel tatil yerleri sizce nerelerdir? Güneşin parıltısından daha çok pay almış o eşsiz yerler nerededir? Bize sorarsanız ruhunuzun dinlendiği, yüzünüzün güldüğü her yer en iyi tatil yerlerindendir. 

İster tek başınıza, ister arkadaşlarınızla olsun, çıktığınız macera dolu tüm yolculuklar sizi tatile götürür. Başınızı kaldırıp, gökyüzüne baktığınız an derin bir “Oh!” çekip, gülümseyebildiğiniz yere aitsiniz. 

Yine de mutlaka büyüsüne kapılmanız gereken bazı ülkeler, bazı şehirler var. İşte sizin için 2023’nin en iyi tatil lokasyonlarını listeliyoruz. 

yurt-disi-tatili-italya.jpg

Eğer bu yaz hem romantik hem huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız size harika bir önerimiz var. Aşıklar şehri İtalya! Akdeniz’in maviliğinde ruhunuzu dinlendireceğiniz, kusursuz İtalyan mutfağı ile damaklarınızı şenlendireceğiniz bir tatil sizleri bekliyor. Amalfi kıyılarının denize kuş bakışı, Venedik’in gondolları sizi bambaşka bir dünyaya çağırıyor. Romeo ve Juliet’in efsanenevi aşkını hissetmek istiyorsanız 2023’nin en iyi tatil lokasyonlarından İtalya’ya mutlaka gitmelisiniz. 

yurt-disi-tatili-ispanya.jpg

“Akdeniz insanı sıcakkanlı olur.” derler hep. İklimin getirdiği canlılık ile bu bölgede yaşayanlar hep kıpır kıpırdır. İşte İspanya’da tam bir Akdeniz ülkesidir. Güler yüzlü halkı, dost canlısı enerjileriyle en iyi tatil yerleri arasında yer alır. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İspanya, göz alıcı şehir mimarisi ve kültürüyle yabancılık çekmeyeceğiniz bir ülkedir. Ünlü ressam Picasso’dan ilham alan İspanya’nın, Barcelona başta olmak üzere tüm şehirlerini adım adım keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Alışılmışın Dışında Bir Tatil: Bali

yurt-disi-tatili-bali.jpg

“Bu yaz farklı bir tatil yapalım.” diyenlerdenseniz sizi buraya alalım. Bali, Uzakdoğu’da alışılmışın dışında bir tatil imkanı sunuyor. Endonezya’ya ait bu ada özellikle son yıllarda epey dikkat çekiyor. Yemyeşil doğası ve uçsuz bucaksız kumsallarıyla size bambaşka bir tatil deneyimi yaşatmak istiyor. Cennetten bir köşeyi andıran Bali’de eğlenceli mekanlardan, mutluluk dolu lezzetlere ne ararsanız var. Kutsal Maymun Ormanı, Tanah Lot Tapınağı ve Tegenungan Şelalesi ile kendinizi keşfe çıkacağınız bir yaz tatili olacak. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleriyle 2023’nin en iyi tatil lokasyonları arasında yer almayı başarıyor. 

yurt-disi-tatili-yunanistan.jpg

Bembeyaz evleri, turuncu güneşiyle Yunanistan dünyanın en güzel tatil yerlerinden biridir. Konum itibariyle ülkemize yakın oluşu tercih edilme oranını epey yükseltir. Mykonos, Santorini Adaları başta olmak üzere keşfedilecek pek çok saklı cenneti barındırıyor. Ege’nin gözdesi Yunanistan yemek kültürüyle de geleneksel mutfağımıza hiç yabancı değil. Güzel bir Yunan mezesi ve özel üretim şarap ile Santorini’de gün batımını seyretmeye ne dersiniz? Bu teklife hayır diyebilmek imkansız öyle değil mi? 😇 O halde hiç vakit kaybetmeden Yunanistan geziniz için valizinizi hazırlamaya başlayın. 

  • Balkan Havası: Karadağ

yurt-disi-tatili-karadag.jpg

Karadağ son yıllarda pek çok turistin ilgisini çeken ülkelerden biri olmayı başardı. Özellikle “vizesiz Balkan ülkeleri” arasında yer alması da oldukça cazip. “Montenegro” olarak bilinen Karadağ, Güneydoğu Avrupa ülkesi. Adriyatik’e uzanan zenginliği ile 2023’nin en iyi tatil lokasyonları listesinde yer alıyor. Aynı zamanda Karadağ, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor.  “Karadağ’ın Miamisi” olarak anılan Budva şehrinden, cruise gemilerini ağırlayan Kotor’a bu yaz mutlaka görmeniz gereken şehirlere sahip. 

Arabayla Balkan Turu Yapmak: Tüm Detaylarıyla Araba ile Balkan Turu Nasıl Yapılır? yazımız için tıklayın.

yurt-disi-tatili-tayland.jpg

İnsan zaman zaman kendiyle baş başa kalmak istiyor. Hayatın koşuşturmasından uzakta, tek başına sessizliği dinlemek istiyor. Ruhunuzun derinliklerinde kendinizle baş başa kalmak istiyorsanız size bir önerimiz var. Tayland. Buddha’nın ışığında birkaç gün geçirmek size çok iyi gelecek. Aynı zamanda enfes lezzetleri ve rengarenk sofralarıyla meşhur Tayland size unutulmaz bir yaz tatili yaşatacak. Tropikal iklimin ılıklığı ve sıra dışı mimarisiyle dünyanın en güzel tatil yerleri arasında bulunuyor.

  • İçinizi Isıtan: Arjantin

yurt-disi-tatili-arjantin.jpg

Güney Amerika kıtasının vazgeçilmez ülkesi Arjantin. Festivalleri, müzeleriyle ünlü kıpır kıpır bir ülke. Özellikle kendine özgü görünümü ve coğrafyası ile dünyanın en güzel tatil yeri olma unvanını hak eden Buenos Aires şehrini mutlaka gezmelisiniz. “Güzel havalar” anlamına gelen Buenos Aires, rengarenk binaları, cıvıl cıvıl caddeleri ile içinizi ısıtacak. Burası tutkunun dansı tangonun şehridir. Misafirperver, sıcakkanlı insanları ile kendinizi buraya ait hissedeceksiniz. 

Aylardan henüz haziran. 2023’nin en iyi yurt dışı yaz tatili lokasyonlarını tek tek gezebileceğiniz upuzun bir yaz sizi bekliyor. 😊

Yurt Dışı Tatili İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle