Yolcu360 Blog
ciftler-icin-en-iyi-bahar-tatili-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çiftler İçin En İyi Bahar Tatili Destinasyonları

Çiftler İçin En İyi Bahar Tatili Destinasyonları

Çiftler için en iyi bahar tatili alternatifleriyle karşınızdayız! Güneşin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği, doğanın yeniden uyandığı bahar ayları, yeni başlangıçların, tazelenmenin ve romantizmin de mevsimi oluyor. Çiftler, günlük rutinlerin stresinden uzaklaşmak, birlikte yeni yerler keşfetmek için genellikle bahar aylarını tercih ediyor. Bu mevsimde henüz sezon açılmadığından tatil beldeleri daha sakin oluyor. Bu mevsimde günler biraz daha uzun, doğada ise tam bir renk cümbüşü hakim. Memuriyetinden bu güzel havalarda ayrılan Orhan Veli gibi; ilkbahar çiftler için günlük karmaşadan kaçıp yeni yerler keşfetmek için ideal zaman dilimidir. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Çiftlere Tatil Önerileri

Türkiye, ilkbaharda romantik tatil yapmak isteyenler için farklı özelliklerde birçok destinasyona ev sahipliği yapıyor. Bu mevsimde hem açık alanlardaki antik kentler gibi tarihi mekanları gezebilir, hem de denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz geçmişin izlerini taşıyan küçük kasaba ve köylerde zaman yolculuğuna çıkabilir, yeni kokular ve dokular keşfedebilirsiniz. Eşinizle birlikte yeni keşiflere hazırsanız, çiftler için en iyi bahar tatili destinasyonları konusunda birkaç önerimiz olacak. Bu bölgeleri seçerken mevsimin güzelliklerini hissedebileceğiniz ve farklı aktiviteler yapabileceğiniz merkezleri hedef aldık. İşte çiftler için en iyi bahar tatili merkezleri!

  • Kapadokya

Konu bahar tatili olunca Kapadokya, hemen ilk sıralarda yerini alıyor. Doğal güzellikleri ile büyüleyen bölge, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Benzersiz kaya oluşumları ile ünlü olan Kapadokya’da, kayaların içine oyulmuş mağara evler, kiliseler ve manastırlar bulunuyor. Yer üstünde, peri bacalarıyla bilinen Kapadokya’nın yer altında da muhteşem şehirler yer alıyor. Derinkuyu, Kaymaklı ve Özkonak gibi yer altı şehirleri, ziyaretçilerine tarih boyunca insanların istilalardan kaçmak için sürdüklerinin yaşam izlerini günümüze taşıyor. Hristiyanlık tarihinde de önemli bir yere sahip olan bölge, kiliseleri ve manastırları ile dikkat çekiyor. 

Kapadokya Gezilecek Yerler: Kapadokya Turu ve Balon Fiyatları 2024

Kapadokya’da, Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edebilir; bölgedeki taş otellerin birinde kalabilirsiniz. Bağlıdere Vadisi (Aşk Vadisi), Hayal Vadisi, Ihlara Vadisi, Gomeda Vadisi gibi doğal oluşumların şekillendirdiği bölgeleri keşfedebilirsiniz. Doğanın büyüsünün insan eliyle harmanlandığı masalımsı Kapadokya’da, balon turlarına katılarak bölgenin eşsiz manzarasını havadan izleyebilirsiniz. Ayrıca, atlı safari turları, doğa yürüyüşleri ve kültürel turlar gibi birçok aktiviteyi yapabilirsiniz. Bölgedeki şarap tadımı etkinlikleri ve el sanatları atölyeleri de ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunuyor. Kapadokya balon turu fiyatları 2024, Nisan ve Mayıs ayı balon turu fiyatları ortalama 130-200 euro, Temmuz – Ekim sonu arası 180-260 euro arasında, ağustos ayında 220 – 280 euro olarak belirlenmiş. Kişi başı olarak belirlenen bu ücretlerde dönemine göre değişkenlik olabiliyor. 

  • Ayvalık

ciftler-icin-en-iyi-bahar-tatili

Tarihi M.Ö 330’lu yıllara dayanan Ayvalık, ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. Kuzey Ege kıyısında konumlanan bu ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Rum ve Türk kültürlerinin harmanlandığı ilçede,  Saatli Cami (Agios Yannis Kilisesi), Çınarlı Camii (Agia Iorgi Kilisesi), Hayrettin Paşa Cami (Kato Panaya Kilisesi), Taksiyarhis Anıt Müzesi, Ayvalık Ayazması (Panagia Phaneromeni) gibi birçok tarihi yapıyı gezebilirsiniz. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Ayvalık’ta birbirinden güzel koylar ve yirmi iki civarında ada bulunuyor. Bir köprü ile ilçeye bağlanan Cunda adası, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Dar sokakları, taş ve ahşap işçiliği kullanılarak inşa edilen evleri ile ilçede, Rum mimarisinin özelliklerini görebilirsiniz. Ayvalık’ta gezilecek yerler arasında Şeytan Sofrası, Cunda Adası, Sarımsaklı, Badavut Plajı, Ortunç Koyu, Küçükköy (Yeniçarohori) ve daha niceleri bulunuyor. Ayvalık’tan, Şeytan Sofrasında gün batımını izlemeden, Ayvalık tostunu yerinde yemeden, sahil restoranlarında deniz ürünlerini tatmadan ayrılmamanızı öneriyoruz. 

  • Trilye (Zeytinbağı) 

ciftler-icin-en-iyi-bahar-tatili

Bursa ilinin Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçesi Mudanya’ya bağlı Trilye, tarihi dokusu, dar sokakları, taş evleri ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Eskiden bir Rum kasabası olan Trilye, mübadele sonrasında Zeytinbağı adını almış; ancak yerel halk Trilye adını kullanmaya devam edince, 2011 yılında tekrar Trilye adı kullanılmaya başlanmış. 

Zamanın durduğu hissine kapılabileceğiniz Trilye, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Tarihi dokusunu korumuş olan kasabada, (artık Mudanya’nın mahallesi olarak kabul ediliyor) Osmanlı dönemine ait tarihi çeşmeler, kiliseler ve evlerin arasında kaybolabilirsiniz. Özellikle Trilye evleri, tarihi bir film setinden fırlamış gibi, kasabaya benzersiz bir atmosfer katıyor. Burada, Perili ev, Tabut ev, Aziz Vasil Kilisesi, Dündar Evi (Yuannes Kilisesi), Kemerli Kilise gibi birçok önemli yapıyı görebilirsiniz. Denize kıyısı olan Trilye, aslında balıkçı kasabası olarak biliniyor. Burada gelmişken deniz ürünlerinin tadına mutlaka bakmalısınız. Çamlı Kahve’de mola verip manzaranın tadını çıkarmalısınız. 

  • Bozcaada

Huzurlu bir tatil arayanların rotalarının en başında genellikle Bozcaada yer alıyor. Çanakkale Boğazı’nın girişinde yer alan büyüleyici ada, tarihi dokusu, muhteşem plajları, bağcılık ve şarapçılığı ile ünlüdür. Mitolojik öykülere konu olan ada, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, taş evleri ile otantik görünüşlü bir Ege kasabasıdır. Rum Mahallesi ve Türk Mahallesi diye ikiye ayrılan kasabada, hangi mahallede olduğunuzu sokakların mimari dokusundan anlayabilirsiniz.

Bozcaada’da Yüzebileceğiniz En Güzel 8 Plaj

Tamamı doğal ve tarihi sit alanı ilan edilen Bozcaada’da Ayazma Manastırı, Yel Değirmenleri, Göztepe, şarap fabrikaları, Bozcaada Müzesi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Özellikle Göztepe’de gün batımını izleyebilir, dolunaylı akşamların keyfini çıkarabilirsiniz.  Beylik Koyu (Batık Gemi Koyu), Ayazma Plajı ve daha birçok bakir koyda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Tarihi dokusunun yanında doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Bozcaada, çiftler için romantizm dolu bir tatilin kapılarını aralıyor.  

  • Kalkan – Kaş

ciftler-icin-en-iyi-bahar-tatili-1.jpeg

Ünlü Tarihçi Herodot’a göre “Dünyada yıldızlara en yakın yer” olan Kalkan, tarihi ve doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz tatil beldesi, deniz ve tarih gezisi yapmak isteyenlerin rotalarında yer alıyor.  Muhteşem koyları ve berrak deniziyle bilinen Kalkan’da Patara Plajı, Kaputaş Plajı, Fırnaz Koyu, Kalkan Halk Plajı, Kalamar Koyu gibi doğa harikası bölgelerde denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Patara Plajı, 11 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunuyor. Loggerhead kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan sahilde Patara Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Xanthos, Tlos gibi antik kentleri, Saklıkent Kanyonu gibi yerler tarihi ve doğayı bir arada keşfetmek isteyenler için muhteşem bölgelerdir. Ayrıca, Kalkan çevresinde bulunan Likya Yolu, dünyaca tanınan popüler yürüyüş rotaları, arasında bulunuyor. Kalkan ziyaretinizde, tekne turlarına katılarak keşfedilmeyi bekleyen gizli koyları ve mağaraları keşfedebilirsiniz. Romantik atmosferi, canlı gece hayatı ve yöresel lezzetleri ile bilinen Kalkan’da unutulmaz bir bahar tatili yapabilirsiniz.  

  • Adrasan 

ciftler-icin-en-iyi-bahar-tatili-1.jpeg

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, eşsiz denizi ve yemyeşil doğasıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Çam ormanlarıyla kaplı Musa Dağı eteklerinde yer alan belde, kalabalıktan kaçmak, sessiz ve sakin tatil yapmak isteyenlerin tatil rotalarında yer alıyor. Adrasan, özellikle, 2 kilometrelik uzun kumsalı ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin favorileri mekanları arasında bulunuyor. Belde, harika koyları ve plajlarının yanında çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Likya Yolu, Gelidonya Feneri, Adrasan Kalesi, Olimpos, Yanartaş, Phaselis Antik Kenti gibi tarihi noktalar tarih tutkunlarına efsanelerle dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor. Adrasan ziyaretinizde Suluada, Ceneviz Koyu, Karaöz, Çıralı, Sazak Koyu, Korsan Koyu, Balıkçı Koyu gibi yerleri de keşfedebilirsiniz.  Ayrıca, yamaç paraşütü, tüplü dalış, ATV safari, tekne turu, sörf, kano, doğa yürüyüşü gibi birçok aktiviteyi bölgede yapabilirsiniz. Sakin, huzurlu bir ortamda birçok aktiviteyi bir arada yapmak istiyorsanız, Adrasan’da hepsini birden bulabilirsiniz.  

Yorum ekle