Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Fındıklı Köyü ve Kömür Limanı gezi rehberi / Gelibolu / Çanakkale

Fındıklı Köyü ve Kömür Limanı gezi rehberi / Gelibolu / Çanakkale

Fındıklı Köyü ve Kömür Limanı muhteşem doğasıyla sizi Trakya’ya çağırıyor. Bu muhteşem gezi rotasını görmeden Çanakkale Gelibolu‘yu gezip gördüm demeyin! Atalarımızın kendilerini feda ederek ulusumuzu karanlığa gömülmekten kurtardığı bu toprakların güzelliklerini sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan, gezip gördü ve yazdı…

Ege’nin incisi Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı şirin bir yerleşim yeri Fındıklı Köyü. Bu köyü sadece şirin konseptinden çıkartıp özel yapan şey ise, Kömür Limanı adında cennetten düşmüşçesine güzel bir koya ev sahipliği yapması… Üstelik, Saros Körfezi’nin kucağında, berrak, bakir, durgun ve masmavi bir denize ev sahipliği yapan Kömür Limanı, henüz tam olarak keşfedilebilmiş de değil. Tabi bu sayede burayı bilenler keyfini fazlasıyla sürüyor. Fakat bu durum pek uzun sürmeyecek gibi.

Kömür Limanı, özellikle dalış severlerin uğrak yeri olmuş durumda son birkaç yıldır. Çünkü burada denizin dibi tam anlamıyla akvaryum gibi. Çok fazla çeşitte balık var. Hatta bu sayede sadece dalış severlerin değil, sualtı fotoğrafçılığını sevenlerin de vazgeçilmez adresi olmaya başlamış şimdilerde.

İşte tüm bu özellikleri ile Kömür Limanı, hazır yaz gelmişken farklı yerler keşfetmeyi sevenler için güzel bir rota. Burada doğayla baş başa kalabilir, harika bir deniz keyfi yapabilir, çadır kurabilir ve aklınıza kazınacak güzel anılar biriktirebilirsiniz. Hatta belki dalış yapmayı bile denersiniz. 🙂

Fındıklı Köyü Kömür Limanı nerede ve nasıl gidilir?

Fındıklı Köyü’ne ulaşım için özel aracınızın olması şart. Buraya toplu taşıma yok. Zaten olsa nasıl bakir kalırdı buralar böyle, öyle değil mi? Araba kiralama en mantıklı seçenek oluyor haliyle. Yolcu360‘tan bir araç kiralayıp Gelibolu’yu geçtikten sonra Fındıklı Köyü tabelasını göreceksiniz. Buradan saptıktan sonra 17 kilometre kadar yol alacak ve köye ulaşacaksınız. İstanbul’dan yola çıkacaklar için İstanbul araç kiralama ya da uçakla gelecekler için Çanakkale Havalimanı araç kiralama seçenekleri değerlendirilebilir.

Kömür Limanı’na giden taşlık dağ yolunu takip edip koya ineceksiniz. Yola girince denizi bir türlü göremediğiniz için yanlış yerde olduğunuzu düşünebilirsiniz ama geri dönmeyin. O yol sizi Kömür Limanı’na götürecek.

Kömür Limanı ’nda neler yapılır?

Kömür Limanı bu zamana bakir kalmasına ve çevrede çok fazla işletme olmamasına rağmen son zamanlarda denize girmek için sıkça tercih edilen yerlerden biri olmaya başladı. Çünkü burası keşfedilmeye değecek kadar güzel. Peki Kömür Limanı’nda neler yapılır, nasıl vakit geçirilir? Bildiklerimizi hemen yazalım size.

Kamp için ideal bir nokta: Kömür Limanı 

Kömür Limanı, bugüne kadar doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş, etrafı beton yığınları ile dolmamış harika bir koy. Dolayısıyla burada konaklamak istiyorsanız tek seçeneğiniz ya çadır ya da karavan. Hiç çadırda falan kalamam ben diyenler de ancak gidip Gelibolu’da bir otelde konaklayabilir. Fakat kamp keyfi tabi ki bir başka.

Bu arada, Kömür Limanı’nda öyle tam teşekküllü kamp alanları falan yok. O yüzden çadırınızı yanınızda getirmelisiniz. Yoksa açıkta kalırsınız. Öyle beklentileriniz olmasın yani. Ancak sabah harika bir manzaraya uyanacağınızı garanti edebiliriz size.

Son olarak kamp konusunda şunu söylemekte de fayda var. Koy kumsal değil, taşlık. Dolayısıyla çadırla beraber bir de şişme yatak götürmeniz iyi olur. Aksi takdirde pek rahat bir çadır deneyimi geçirmezsiniz. Yiyeceklerinizi de yanınıza almayı unutmayın.

Dalış yapıp, sualtı dünyasını keşfe çıkın

Kömür Limanı’nın dalış severler tarafından sıkça tercih edildiğinden bahsetmiştik. Dolayısı ile bu konuda baya ünlenmiş bir koy burası. Çünkü suyun altında yaşamını sürdüren çok fazla balık var. Tıpkı bir akvaryum gibi, tam anlamıyla görsel şölen!

Bu deneyimi ben de yaşamalıyım diyorsanız eğer, sahilin batı tarafında İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli ve civar illerden dalış eğitimi için gelen ekiplerle iletişime geçmeniz gerekiyor. Eğer ekipmanınız yoksa (ki çok büyük ihtimalle yoktur) burada kiralama yapabiliyorsunuz. Gitmişken mutlaka bu deneyimi yaşayın, yok yapamam derseniz de en azından deniz gözlüğüyle biraz suyun altını izleyin deriz.

Denk gelirseniz eğer tekne kiralayıp koyları gezin

Çok fazla olmasa da burada gelenleri geziye çıkarabilecek tek tük tekne bulunabiliyor. Eğer denk gelirseniz biriyle anlaşın ve koyları gezintiye çıkın. Kayaların arasına saklanmış koyları ve tertemiz berrak sularını keşfedin. Kimsenin olmadığı bu koylarda yüzmek paha biçilemez.

Yorum ekle