Yolcu360 Blog
dacia-arabalar-0

En İyi 10 Dacia Araba

En iyi Dacia marka araçları araştırdık. Yakıt cimrisi, aile arabası ve ticari kullanım araçları ile Dacia her bütçenin dostu olmaya devam ediyor.  

Kiralık Dacia modellerini yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Dacia Ne Zaman Kurulmuştur?

Dacia markası, 1966 yılında Romanya hükümeti tarafından düzenlenen bir ihale sonucu kurulmuş devlet markasıdır. Ayrıca ismini de Romanya’nın eski tanınan isimlerinden biri olan Daçya’dan almaktadır. Kurulduktan iki yıl sonra ilk modeli Dacia 1100’ü piyasaya süren Dacia’nın bu modeli aslında tüm parçaları Fransız malı olan Renault 8’in Dacia 1100 adı ile Romanya’da piyasaya sürülmesinden ileri geliyordu. 1100 cc motor silindir hacmine ve 133 kilometre maksimum hıza sahip olan bu aracın üretimi ise 1971 yılında durdurulmuştur. 1999 yılına gelindiğinde ise Dacia tamamen Renault bünyesine geçen Dacia, Renault’un Romanya’daki ismi olarak anılmakta ve marka hayatına devam etmektedir. 2004 yılından günümüze kadar dünyada satılan Dacia marka araç sayısı 7 milyonun üzerindedir. Nitekim satış rakamlarını bile baz alarak köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

En İyi Dacia Arabalar

En iyi 10 Dacia araba listemiz ile hem cebinize uygun hem de konforlu araçları yakından tanıyoruz.

  • Duster

dacia-arabalar

Dacia Duster, en iyi 10 Dacia araba listemizde ilk sırada yerini alıyor.  2010 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan Dacia Duster, SUV tipi bir görünüşe sahip olmakla beraber özellikle geniş ailelerin kullanımı için ideal bir araçtır. Hem benzinli hem de dizel yakıt seçenekleri ile Dacia Duster, vazgeçilmez tercihler arasında yer almaktadır. Nitekim 2020 yılında 17.402 adet araç satışıyla Türkiye’de en çok tercih edilen SUV otomobil olarak adından söz ettirmiştir. 1598 cc motor silindir hacme sahip olan Dacia Duster, 170 kilometre maksimum hıza ve her 100 kilometrede ortalama olarak 4.8 litre yakıt tüketimine sahiptir.  

  • Sandero

dacia-arabalar-.jpg

2007 yılında Frankfurt Otomobil fuarında müşterilerin beğenisine sunulan Dacia Sandero, SUV tipi kasası ve geniş hacmi ile tam bir aile arabası olma özelliği taşımaktadır. Diğer Dacia modeller gibi Sandero da hem dizel hem benzinli yakıt tipine sahiptir. İlk satışa sunulduğu günden bu yana 2,5 milyon adetin üzerinde satış gerçekleştirmiştir. 3 silindirli 90 beygir gücüne sahip motoru ile 166 kilometre maksimum hıza sahip olan Dacia Sandero, 100 kilometrelik bir mesafeyi ortalama olarak 3,8 litre yakıt tüketimi ile kat edebilmektedir.

  • Spring

dacia-arabalar-1.jpg

Geçtiğimiz yıl Avrupa Autobest jürisi tarafından “2022 Avrupa’da Satın Alınabilecek En İyi Otomobil (The Best Buy Car of Europe 2022)” ödülüne layık görülen Spring 2023’te de adından söz ettiriyor. Dacia Spring’i açık ara en iyi ve en uygun fiyatlı otomobil olarak oylayan Autobest jürisi, 21 yıllık tarihinde ilk kez tamamen elektrikli bir aracı kazanan olarak belirledi. Aracın tamamen elektrikli olması başta ulaşımı kolaylaştırıyor. Kompakt SUV görünümünün altında 4 kişilik geniş ve ferah bir iç mekan, verimli ve güvenilir bir elektromotor ve 305 kilometreye varan menzil yer alıyor. Herkes için erişilebilir olan Spring, zamana uyum sağlamayı biliyor.

  • Logan

dacia-arabalar-2

2004 yılı itibariyle Dacia, markanın yenilenmesine istinaden araç piyasasına Logan’ı sürdü. Sedan tipi bu araç, hem aile hem de bireysel kullanım için oldukça uygun. Logan modelini müşterileri ile buluşturan Dacia o günden beri üretim rekorları kırıyor. Sadece Logan ile sınırlı kalmayan Dacia ilerleyen süreçte Logan MCV, Logan Van ve Logan Pick-Up modellerini de üretmeye başladı. Hem dizel hem de benzinli yakıt tipi seçenekleri ile üretimi yapılan Dacia Logan’ın satışı milyonları aştı. 1461 cc motor silindir hacmine sahip olan Dacia Logan, 177 kilometre maksimum hıza ve 100 kilometreyi 3,9 litre yakıt tüketimi ile kullanım özelliklerine sahiptir. Bu bakımdan en iyi 10 Dacia araba listemizde yerini alıyor.

  • Logan MCV

dacia-arabalar3.jpg

Dacia Logan’ın piyasaya sürülmesinin ve üstün bir başarı göstermesinin üzerinden iki yıl sonra, 2006 yılında ilk üretimi gerçekleştirilen Dacia Logan MCV modeli araçlar piyasaya sunulmuştur. Klasik Logan’a ekstra bir sedan eklemesi yapılarak daha geniş ve konforlu hale getirilerek tasarlanan araç, müşterileri ile buluşmuştur. Özellikle geniş ailelerin kullanımı için son derece uygun bir model olan Logan MCV, hem benzinli hem de dizel yakıt tipi seçenekleriyle üretilmektedir. 90 beygir gücüne sahip bu aracın maksimum hızı 157 kilometre saattir. Yakıt tüketimi ise her 100 kilometrede ortalama 3.9 litredir.

  • Dacia Logan Van

dacia-arabalar-4.jpg

Dacia Logan, Dacia Logan MCV derken şimdi de en iyi 10 Dacia araba listemizde Dacia Logan Van yer alıyor. Dacia Logan MCV’den bir yıl sonra; 2007 yılında piyasaya sürülen Dacia Logan Van, konforlu ve geniş sürüş deneyimini ticari görünüşü ile buluşturuyor. Genellikle iş amaçlı kullanıma oldukça uygun olaran Dacia Logan Van, tam bir şirket arabası olma özelliği taşımaktadır. Hem benzinli hem de dizel yakıt tipi seçeneklerine de sahip olması tercih edilme sebeplerinden biridir. Dacia Logan Van, 1463 cc silindir hacme ve 150 kilometre azami hıza sahiptir. 100 kilometredeki yakıt tüketimi ise ortalama olarak 5,3 litredir.

  • Dacia Logan Pick-Up

dacia-arabalar-5

Dacia, Logan model araçların sonuncusu olarak 2008 yılında Dacia Logan Pick-Up’ı tanıttı. Adından da anladığımız üzere pick-up tipindeki bu araç, tam bir arazi aracıdır. 1461 cc motor gücüne sahip olan Dacia Logan Pick-Up, dizel yakıt özelliği de mevcuttur. Ayrıca 163 kilometre maksimum hıza ve 100 kilometre başına ortalama olarak 5,4 litre yakıt tüketimine sahiptir.

  • Dokker

dacia-arabalar-6v

Dacia, 2012 yılında Dokker’ı araç severler ile buluşturdu. Combi ve van model olmak üzere iki modelden oluşmaktadır. Tasarım ve teknik özellikler yönünden her ne kadar birbirlerine benzeseler de kullanım yönünden ayrılmaktadır. Combi ve van modelin birisi ticari diğeri ise aile kullanımı için oldukça uygundur. Çoğunlukla Dokker Van tipi araçlar şirket arabası olarak tercih edilmektedir. Yük taşıma kapasiteleri ve ticari yatkınlıkları ile ön plana çıkmaktadır. Dokker Combi tipi araçları ise tam bir aile arabasıdır. Combi tipi araçların arka bölümleri cam iken, Van tipi araçlarda bu bölüm kapalı panel şeklinde tasarlanmıştır. 100 kilometrede ortalama 4,5 litre yakıt tüketimine sahip olan bu araçlar, dizel tipi yakıt kullanmaktadır. Ayrıca 75 beygir gücünde 1,5 dCi motora sahiptir.

  • Lodgy

İlk olarak 2012 yılında piyasaya sürülen Logy model araçlar, 7 koltuğunun yanı sıra geniş ve konforlu yapısıyla tam bir aile arabası olma özelliği taşımaktadır. Diğer araçlarında olduğu gibi Lodgy’de de hem dizel hem de benzinli yakıt tipi seçenekleri mevcuttur. Bunun yanı sıra 1461 cc silindir hacmine sahip motoruyla 110 beygir güç üretmektedir. Dacia Logdy, 175 kilometre maksimum hıza ve her 100 kilometrede ortalama olarak 4,2 litre yakıt tüketimine sahiptir.

  • Solenza

dacia-arabalar-7.jpg

1996 yılında üretilen Solenza eski tip bir sedan kasaya sahiptir. Genellikle bireysel kullanım için tercih edilirken çekirdek aileler için de ideal olan bir otomobil olmaktadır. Benzinli yakıt tipine sahip olan Dacia Solenza, en iyi 10 Dacia araba listemizde yer almaktadır. 100 kilometrelik bir mesafede ortalama olarak 6,7 litre yakıt tüketmektedir. 

Yorum ekle