Yolcu360 Blog
TESTTURK-AS

Türkiye’den EURO NCAP’e Rakip!

Türkiye’de Euro NCAP gibi testler yapan bir kurum var mı? Türkiye’de oto testler nerede yapılıyor? Araç çarpışma testleri için Türkiye’de bir kurum var mı? Dünyanın en güçlü ve en güvenilir oto çarpışma testleri ve oto güvenlik testleri uzmanı Euro NCAP, hemen hepimizin dikkatini çekiyor. Peki, Türkiye’de böyle testler yapan bir kurum olsa, güvenilirliği ile dünyaya nam salsa ve otomotiv devleri, bir Türk kurumun kapısını çalsa…Güzel hayal ama imkansız değil.

TESTTÜRK AŞ Kuruldu!

Kocaeli’de TESTTÜRK AŞ adıyla bir kurum açıldı. Türkiye’de üretilen otomobil, traktör ve iş makineleri için testler gerçekleştiriyorlar. %100 yerli sermaye ile kurulan TESTTÜRK AŞ, T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkili servis ünvanı da aldı.

TESTTURK AS Hakkında

Kocaeli TESTTÜRK AŞ, tam 1500m’ kapalı alan ve 400m’ açık alanda kurulu.

TESTTÜRK AŞ’de testler, raporlamalar yapılıyor. Bugüne kadar 150’den fazla test yapıldı. AEBS testi gerçekleştiren resmi kurum olması da önemli.

TESTTÜRK AŞ, 20 Türk iş adamının bir araya gelmesiyle kuruldu. 2016 yılından itibaren yaptığı hamleler ve gerçekleştirdiği çalışmalar ile 10 milyon liranın Türkiye sınırları içerisinde kalmasını sağlayan TESTTÜRK A.Ş,  2023 yılına kadar gerçekleştireceği 100 milyon liralık yatırım ile birlikte, Savunma ve Uzay Sanayii alanında ülke çapında önemli bir açığı kapatmayı hedefliyor. Gelecek hafta resmi açılışı yapılacak olan TESTTÜRK AŞ, yerli otomobil için de ilk testleri gerçekleştirecek.

 

Yorum ekle