Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Sürekli Yaz Mevsimi Yaşanan Ülkeler

Sürekli Yaz Mevsimi Yaşanan Ülkeler

Kışın yurt dışında gidilebilecek sıcak yerler demek bile insanın içini ısıtmaya yetiyor. Hatta kulağa biraz hayal gibi geliyor değil mi? Oysa bir bilet kadar yakın. Bırakın, herkes kış soğuğunu yaşamaya devam etsin. Siz uçak biletinizi alın ve yazlık kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın. Ayrıca kışın sıcak ülkelerde tatil yapmak hem eğlenceli hem avantajlı. Bir yandan montlardan kurtulup teninizde sıcağı hissedebilirsiniz. Öte yandan yıllık izninizi kalabalık yaz aylarında kullanmak zorunda kalmazsınız. Ilık havayı teninizde hayal etmeye başladıysanız, şimdi kışın yaz tatili yapabileceğiniz yerler listesine göz atalım.

 

kisin-sicak-ulkeler

Kışın Hangi Ülkeler Sıcak?

Aralık, ocak ve şubatta dünyanın güney yarım küresinde yaz mevsimi yaşıyoruz. Fakat enlem ve boylam neticesinde kimi kuzey yarım küre ülkeleri de bu dönemde sıcak. İşte o ülkeler:

  • Dominik Cumhuriyeti
  • Küba
  • Tayland
  • Maldivler
  • Dubai
  • Barbados
  • Kamboçya
  • Hindistan
  • Gambiya
  • Cape Verde
  • Seyşeller
  • Brezilya
  • Avustralya
  • Arjantin
  • Madagaskar
  • Yeni Zelanda
  • Peru

Lagün Coron Adası Palawan, Filipinler

Filipinler

İlk durağımız tropikal deniz iklimi ile cezbeden Filipinler. Filipinler’de en soğuk dönem ocak ayı. Soğuk dediğimize bakmayın, ocak ayı sıcaklık ortalaması 25 derece. Yani Filipinler, hangi ayda giderseniz gidin sıcak havada tatil yapabileceğiniz ideal bir adres. Sadece yağmurdan hoşlanmıyorsanız eylül ayını tercih etmemenizde fayda var. Peki, Filipinler gezisinde sizi neler bekliyor?

Kısaca şöyle diyelim: Önce mayonuzu hazırlayın. Çünkü Filipinler kristal gibi bir kum ve pırıl pırıl denize sahip. Göller, pirinç tarlaları ve volkanlar da fotoğraflarınızı süsleyecek noktalar. Burayı daha da cazip kılan bir de haberimiz var. 30 güne kadar kalışlarda Filipinler, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Öyleyse bavulunuzu toplayın ve kışın gezilecek vizesiz ülkelerden Filipinler’e doğru yolculuğa çıkın.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai, iki mevsim yaşayan bir ülke. Bu iki mevsim de biraz esprili bir şekilde sıcak ve çok sıcak olarak ayrılıyor. Dubai’de kasım ayında en yüksek sıcaklık 31, aralık ayında 26, ocak ayı ise 23 derece. Ege denizinde yüzmeye alışıksanız ocak ayında Dubai’de de rahatlıkla yüzebilirsiniz. Çünkü ocak ayında Dubai deniz sıcaklık ortalaması 24 derece ve günde 8 saat güneş görülüyor. Dubai’nin plajları ile ünlü olduğunu da hatırlatalım.

Denize girmenin ve alışveriş yapmanın yanı sıra Dubai seyahatinde sizi çöl deneyimi de bekliyor. Geceleyin çöl safarisi yapabilir, çöl kültürü ile tanışabilir ve balon ile çöl üzerinde gezebilirsiniz. Dubai, vize isteyen ülkelerden birisi. Dubai vize başvurusu ile ilgili bilgi almak için Dubai Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz.

phuket adası plaj ve palmiyeler

Tayland, Phuket Adası

Vizesiz sıcak ülkelerden biri de Tayland, Phuket Adaları. Son dönemde trend gezi rotalarından biri haline gelen Phuket adaları Tayland’a bağlı. Tayland, Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemiyor.

Hazırsanız Phuket’in yıllık sıcaklıklarına bakalım: Kasım’da, Aralık’ta ve Ocak’ta 27 derece. Phuket’te muhteşem bir deniz ve hareketli bir gece hayatı sizi bekliyor. Phuket adasında ayrıca tapınaklar, Buda heykeli, müzeler ve büyüleyici bir tabiat var.

angkor wat önünde fil üzerinde kamboçyalı yerli

Kamboçya

Kamboçya, yıl boyu  sıcaklığın en düşük zamanında bile 20 derecenin altına düşmediği bir ülke. Kamboçya’nın Aralık ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 30, Ocak’ta 32, Şubatta ise 33. Ancak sıcaklıkların bu kadar yüksek olması size deniz tatili havası vermesin. Kamboçya, aslında kültürel keşifte bulunabileceğiniz eşsiz bir adres.

Kamboçya gezisinde ülkenin tarihine tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca muhteşem tapınakları gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra sakin doğası ile huzur bulabilirsiniz. Gelelim ¨Kamboçya vize istiyor mu?¨ sorusuna. Türk vatandaşları vizeye tabii. Ancak vizeyi konsolosluğun yanı sıra sınır kapılarından da alabilirsiniz.

barbados sahili

Barbados

Kışın gidilecek sıcak ülkeler arasında başı çeken yerlerden birisi de Barbados. Çünkü kasımda 30, aralık ve ocak ayında 29 derece sıcaklık ortalamasına sahip bir yer. Atlas okyanusunda yüzme keyfini yılın her ayı rahatlıkla yaşayabilirsiniz. El değmemiş doğası, muhteşem kumsalları ile büyüleyen ünlü bu tropikal adaya gitmek için vizeye ihtiyacınız yok. Karayip adalarından biri olan Barbados’da umuma mahsus pasaport sahipleri 6 aya kadar vizeden muaf tutuluyor.

doha şehir manzarası

Katar, Doha

Doha’da yaz sıcaklığı ortalaması 36 derece. Bu sıcaklık kimi zaman 50’ye çıkabiliyor. Bu nedenle kış mevsimi belki de Doha’yı gezmek için en ideal zaman. Doha, kasım ayında 32, aralıkta 25, ocakta ise 22 derece sıcaklık ortalamasına sahip.

Doha, Katar’ın başkenti ve en büyük şehri. Doha’da gece hayatının tadına varabilirsiniz. Ayrıca lüks alışveriş merkezlerini gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra şehrin müzelerini ziyaret edebilirsiniz. Türk vatandaşları Katar’a her 180 günde 90 süre ile vizesiz girebiliyor.

kübalı genç kadınlar klasik otomobilde dans ediyor

Küba

Küba, sıcaklığın yıl boyu 20 derecenin altını görmediği ülkelerden. Burası sadece hava durumu ile değil insanı, müziği, renkleri yani kültürü ile de iç ısıtan bir destinasyon. Bu da Küba’yı tüm gezginler için mutlaka görülmesi gereken ülkeler kategorisine sokuyor. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Küba’ya gitmek için vize alması gerekiyor.

Peki Küba’da gezebileceğiniz yerler nereler? Öncelikle mimari yapısını görmek için Küba sokaklarını adımlamanızı öneririz. Küba’nın ünlü sahil beldesi Varadero’da denizde serinleyebilirsiniz. Gezi rotanıza ise Eski Havana, Trinidad, Parque Nacional Vinales, Santa Clara ve Baracoa’yı ekleyebilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti'nde Bavaro Plajı, Punta Cana yakınlarında parasailing turistler. Tropikal tesisin havadan görünümü

Dominik Cumhuriyeti

Dominik de tropikal iklime sahip ülkelerden birisi. Ülkede sıcaklık ortalamaları bölgesel olarak değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Dominik Cumhuriyeti’nin gideceğiniz bölgesine göre hava durumunu kontrol edebilirsiniz. Ancak kışın dahi plajların açık olduğu müjdesini verelim. Dominik Cumhuriyeti vizesiz gidilebilen ülkelerden değil. Ancak havalimanından 30 günlük vize alabilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti’ne Ne Zaman Gidilir?

Dominik Cumhuriyeti’ne aslında her mevsim gidilebilir ancak tropikal iklime sahip olduğu için yağışların ve kasırgaların olduğu dönemler oluyor.

Ağustos ve Ekim ayları arasında kasırga dönemine girdiğinden bu aylarda gitmek çok önerilmez. Dominik Cumhuriyeti plajları hep açık ancak dikkat edilmesi gereken durum hangi ayda ülkenin hangi bölgesine gideceğinizdir.

Seyahat edecekseniz Ekim ve Mayıs ayları arası ülkenin güney, Mayıs ve Ekim ayları arasında da kuzey kıyılarını tercih etmelisiniz.

Maldivler

Geçmişte genellikle balayına gideceklerin aklına ilk gelen yerlerdeyken, günümüzde artık rutin seyahat için de tercih edilmeye başlanan rüyalar ülkesidir. Masmavi berrak suları, lüks otelleri ve çok fotojenik bir ülke olmasıyla da Maldivler en merak uyandıran ülkeler arasında yer alıyor.

Maldivler’e Ne Zaman Gidilir?

Nisan ve Mayıs ayları seyahat etmek için en güzel aylardandır ancak yılın her ayı ziyaret edilebilir olduğunu unutmayın.

Jamaika

Jamaika; güler yüzlü, samimi ve sıcak kalpli insanların yaşadığı çok güzel bir ada ülkesidir. Dünyanın en mutlu ülkeleri arasında sürekli ilk sıralarda çıkması da aslında insanlarının bu kadar güler yüzlü olmasını açıklıyor.

Jamaika’ya Ne Zaman Gidilir?

Aralık ve Nisan ayları arasında bir tatil düşünüyorsanız Jamaika’ya gidebilirsiniz. Mayıs ve Kasım ayları arası yağışlı döneme giriyor ancak en yağışlı dönem Eylül, Ekim aylarında gerçekleştiği için bu iki ay haricinde gidebilirsiniz.

  • Kiribati

Kiribati, büyük okyanusun ortasında bulunan takımadalardan oluşan bir ada ülkesidir. Toplam 33 Mercan adasından oluşuyor. En büyük özelliklerinden biri yılbaşına ilk giren ülke olmasıdır. Diğeri ise ekvator çizgisinin her iki tarafında da toprağa sahip olması.

Kiribati’ye Ne Zaman Gitmeliyiz?

Tropikal iklime sahiptir. Hava sıcaklığı tüm yıl ülke genelinde oldukça yüksektir. Dilediğiniz zaman gidebilirsiniz ama tercihinizi yılbaşından yana kullanabilirsiniz.

 

Yorum ekle