Yolcu360 Blog
suluada
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Suluada’da Tekne Turu Yapmak İçin 6 Neden

Suluada’da Tekne Turu Yapmak İçin 6 Neden

Suluada son yılların vazgeçilmez tatil rotaları arasında. Doğal güzelliği ve eşsiz turkuazı ile aklımızı başımızdan alan bir duruluk. Adrasan’da gizli kalmış bu cenneti Suluada tekne turu ile keşfetmeye ne dersiniz?

Suluada Nerede?

Suluada, turizmin başkenti Antalya’nın Kumluca ilçesinde. Beyaz kumsalın turkuaz rengiyle buluştuğu benzersiz manzaraya ulaşım ise oldukça kolay. Adrasan’dan tekne ile Suluada’ya sadece 45 dakika içerisinde gelebilirsiniz. Antalya’dan Adrasan’a araç kiralayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yolcu360 ile dakikalar içerisinde kolaylıkla araç kiralamak için Antalya kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

 

Suluada Gezisi

Yaz tatillerinin vazgeçilmez aktivitesi olan tekne turları keyifli anlar geçirmenizi sağlıyor. İşte Suluada tekne turu da tatilinize neşe katmaya geliyor. Sessizliği ve huzuru ile ön plana çıkan Adrasan’da yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri. 

Daha önceleri adından çok fazla söz ettirmeyen Suluada, şimdiler tekne rotalarının gözde uğrak noktası haline geldi. İsmini adada bulunan tatlı su kaynağından alan Suluada her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Hadi gelin cennetin kapılarını birlikte aralayalım.

  • Bembeyaz Kum

suluada-tekne-turu

Burada alışılmışın dışında bembeyaz kumlarla karşılaşacaksınız. Peki Suluada’nın kumunun beyaz olmasının sırrı nedir? Bölgede bulunan kayaç yapısı içerisinde çok fazla kalsiyum karbonat içeriyor. Aynı zamanda kumların içerisinde binlerce “foraminifera” adı verilen mikroorganizmalar da beyazlık oranını daha da artırıyor. Bunun yanı sıra adadaki taşların bembeyaz oluşu deniz suyunu daha da berraklaştırıyor. 

  • Biyolojik Zenginlik

Akdeniz’in sonsuz zenginliği bir miktar Suluada’ya da yansıyor. Binlerce çeşit canlıya ev sahipliği yapan bölge biyoçeşitlilik açısından epey zengin. Yunuslardan, foklara; su kuşlarından, orfozlara su altında hepsini selamlama şansına sahipsiniz. Doğal resif alanı olarak kabul gören bu bölge mikroorganizmaların adeta yaşam kaynağı. 

suluada-tekne-turu-1.jpg

  • Gizemli Su Altı Mağaraları

suluada-tekne-turu-2

Kalkerli kayaç yapısına sahip olan Akdeniz Bölgesi, pek çok su altı mağarasının oluşumuna da katkı sağlıyor. Suluada tekne turunun en önemli durakları arasında adanın çevresinde bulunan su altı mağaraları yer alıyor. Işık yansımaları ve suyun doğal ortamında oluşturduğu benzersiz renk geçişleri ile akıl almaz görüntülere sahne oluyor. Bu renk oyunlarını kaçırmamak için Suluada gezisine deniz gözlüğünüzü götürmeyi unutmayın. 

Suluada Tekne Turu

suluada-tekne-turu-9.jpg

Adrasan’da tekne turları oldukça popüler. Koy koy gezen tekneler sizleri bambaşka güzelliklere götürüyor. Saat 10.00 civarı başlayan turlar Adrasan sahilden başlıyor. İlk durak Suluada’nın ön sahili oluyor. Öğle molasına kadar burada süzülen teknelerde denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Öğle yemeğinin ardından tekneler Suluada’nın arka sahil kısmına doğru harekete geçiyor. Arka sahil ve ön sahil olarak ayrılmasının sebebi ise rüzgarın etkisi. Arka sahil daha korunaklı bir yapıya sahip olduğu için daha az rüzgar alıyor. Dönüş rotasında Suluada yakınlarında bulunan iki koya daha uğruyor. Gün batımına doğru Suluada tekne turu tamamlanmış oluyor. 

Suluada Gezisi Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Yer

  • Adrasan Kalesi

suluada-tekne-turu-3.jpg

Katip Çelebi’nin Seyahatnamesinde “Azrasan Kalesi” olarak anılan tarihi yapı. Namı diğer “Kız Kalesi” olarak da bilinen kalenin geçmişi Oğuz Boyları’na kadar uzanıyor. Dağın tepesinde yer alan Adrasan Kalesi’ne ulaşım her ne kadar zor olsa da tarihe yolculuğa bir kez olsun çıkmalısınız. Suluada gezisinde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada bulunan bu eser, manzarası ile de gönülleri fethedeceğe benziyor. 

likya-yolu-1

Eğer Suluada gezisine birkaç gün ayırdıysanız mutlaka Likya Yolu’nda da yürüyüş yapmalısınız. Yolun bazı parkurlarını tekne turu sırasında denizden görebiliyorsunuz. Fethiye’den başlayan Likya Yolu, İztuzu Plajı’na kadar uzanıyor. Dilerseniz bu gizemli yolculuğa Adrasan’dan dahil olabilirsiniz. Ama Likya Yolu’nu baştan sona yürümek isterseniz de pek çok antik kenti görme şansına sahip olursunuz. Letoon-Xanthos, Patara, Teimiussa, Myra bunlardan sadece birkaçı. 

suluada-tekne-turu-4.jpg

Kumluca ilçe sınırları içerisindeki Gelidonya Feneri, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Yolunuz Antalya’ya düştüyse Gelidonya Feneri’ni görmeden dönmeyin deriz. Denizden 277 metre yükseklikte nefes kesen bir yere konumlanan fener, 1936 yılından bu yana denizcilerin yolunu aydınlatıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek deniz feneri unvanına da sahip. Suluada tekne turu sırasında rotanızı Gelidonya Feneri’nden de geçirebilirsiniz.

Akdeniz’in eşsiz turkuazı ve sıcacık güneşine yakından şahit olma imkanına sahip olacağınız Gelidonya Feneri güzergahı içinizi ısıtacak. Zeytin ve çam ağaçları ile kaplı manzaranın tadını hiçbir şeye değişmek istemeyeceksiniz. 

 

Yorum ekle