Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Sokak Sanatı ile Öne Çıkan 5 Şehir | Sokak Sanatı ile Ünlü Şehirler

Sokak Sanatı ile Öne Çıkan 5 Şehir | Sokak Sanatı ile Ünlü Şehirler

Soğuk duvarlara hayat veren grafiti ve murallar sanatı sokağa taşıyarak bulundukları şehre bambaşka bir görünüm kazandırıyor. Fransa’dan Arjantin’e uzanan bu renkli çalışmalara gelin birlikte göz atalım.

Sokak Sanatı ile Öne Çıkan 5 Şehir

  • Lyon

Fransa’nın gastronomi üssü Lyon aynı zamanda adeta bir açık hava sanat galerisini andırıyor. Şehrin farklı köşelerinde karşınıza çıkan devasa muralları yürüyerek keşfetmek hayli keyifli. Sekseni aşkın sanatçının kırk yıl boyunca çalışmasıyla ortaya çıkan murallardan en ünlüsü La Fresque des Canuts. 1200 metrekarelik bir apartmanın cephesini kaplayan devasa mural Avrupa’nın en büyük mural çalışması olarak biliniyor. Lyon’un tarihinde önemli bir yere sahip olan 25 figürün bir araya geldiği Fresque des Lyonnais Celebres de görülmeye değer murallardan bir diğeri. La Bibliotheque de la Cite ve Cour des Loges Fresco’yu da listenize eklemeyi unutmayın.

Fransa Turu için tıklayınız.

  • Berlin

Sokak sanatı denince Avrupa’da akla gelen şehirlerden biri de Berlin. Dünyanın en büyük açık hava galerisi olarak bilinen Berlin Duvarı 105 farklı grafiti ile günümüzde rengarenk bir görünüme sahip. Faternal Kiss, Trabant Breaking Throuhg the Wall, Vaterland, It Happened in November, The Wall Jumper East Side Gallery’de görebileceğiniz çalışmalardan sadece birkaçı. Berlin’de sokak sanatına doyacağınız noktalardan biri de Haus Schwarzenberg. Şehrin kalbinde yer alan avlu fotoğraf tutkunları için de fazlasıyla cezbedici.

Berlin Tegel Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Kiev

Ukrayna’nın başkenti Kiev de gri duvarları renklendirmeyi seven şehirlerden biri. Öyle ki şehirde 170’i aşkın mural bulunuyor. Hem lokal hem dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçıların çalışmalarıyla ortaya çıkan muralların şehre ayrı bir güzellik kattığı kesin. Kiev gezisine muralları da eklemek isteyenler bu adresleri mutlaka not etsin: Borychiv Tik Street 33/6, Husovskoho Street 10/8, Desiatynnyi Lane 7, Spaska Street 6a.

Kiev Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Sokak Sanatı ile Ünlü Şehirler

  • Londra

Londra’nın hemen her yerinde modern duvar resimleri ve grafitiler görmeniz mümkün. Londra dünyanın en geniş sokak sanatı koleksiyonuna sahip şehirlerin başında geliyor. Başta Londra olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde de çarpıcı duvar resimlerine imza atan Banksy şehrin en popüler anonim sanatçılarından biri. Renkli duvar resimleriyle çevrili Camden’de keyifli bir yürüyüş turuna çıkabilir, Waterloo İstasyonu yakınlarındaki Leake Street Tüneli’nde sayısız grafitinin fotoğrafını çekebilirsiniz. Vintage ve tasarım mağazalarıyla öne çıkan bohem semt Shoreditch’te de çok sayıda duvar sanatını görebilirsiniz.

Londra Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Buenos Aires

Sokak sanatına meraklı olanların ziyaret etmesi gereken şehirlerden bir diğeri Arjantin’in başkenti Buenos Aires. Şehrin kuzeyinde yer alan Colegiales, Chacarita, Villa Crespo, Villa Urquiza mahalleleri birbirinden renkli duvar sanatlarıyla ziyaretçileri kendisine çekiyor. Güneyde La Boca ve Barracas gökkuşağını andıran evlerinin yanı sıra murallarıyla da öne çıkıyor. Tek bir sanatçı tarafından yapılmış dünyanın en uzun duvar resmi de Buenos Aires’te bulunuyor. Barracas mahallesinde yer alan duvar resmi liman çizimleriyle ün kazanan Arjantinli ressam Benito Quinquela Martin’in anısına yapılmış.

 

 

 

Yorum ekle