Yolcu360 Blog

Madrid’e Yakın Gezilecek Yerler

İspanya’nın başkenti Madrid yakın çevresiyle de gezginlere bambaşka bir seyahat deneyimi yaşatmayı başarıyor. 1 saatlik araba yolculuğu ile büyüleyici tarihi kentlere ve kraliyet saraylarına ulaşabilir, UNESCO listesindeki pek çok yeri görme şansı bulabilirsiniz.

 Madrid’e Yakın Gezilecek Yerler

  • Toledo

Tarih boyunca Müslümanlara, Yahudilere ve Hristiyanlara ev sahipliği yapan, üç kültürün bir arada uyum içinde yaşandığı Toledo İspanya’nın ilk başkenti olarak biliniyor. Madrid’e bir saatlik mesafede bulunan Toledo ziyaretçilerini unutulmaz bir zaman yolculuğuna davet ediyor. Camileri, manastırları ve sinagoglarıyla mistik bir atmosfere sahip olan Toledo UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Labirenti andıran dar sokaklar arasında ilerlerken hayranlık uyandıran tarihi yapılar kendinizi açık hava müzesinde hissetmenizi sağlıyor. Toledo’yu günübirlik gezmeniz mümkün olsa da bu korunaklı Ortaçağ şehrini yakından tanımak isterseniz 2-3 günlük bir plan yapabilirsiniz.

  • Segovia

Madrid’e gelmişken ziyaret edebileceğiniz önemli gezi duraklarından biri de tarihi Segovia şehri. Burayı özel kılan yapılardan ilki hiç şüphesiz Segovia Su Kemeri. İspanya’daki en önemli Roma eserlerinden biri olarak kabul edilen Segovia Su Kemeri şehrin simgesi konumunda. 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen Segovia Su Kemeri en iyi şekilde korunan Roma mirasları arasında. Segovia’da görülmeye değer bir diğer tarihi yapı ise 12. yüzyıldan günümüze gelen Segovia Şatosu. (Alcazar of Segovia) Walt Disney’e de ilham kaynağı olmuş şatonun belirli bölümleri ziyaret edilebiliyor.

Madrid Çevresinde Gezilecek Yerler

  • Avila

Tarihi şehirleri gezmeyi sevenler için bir diğer önerim Madrid’e 45 kilometre mesafedeki Avila kenti. 2.5 kilometre uzunluğundaki surlarıyla tam bir Ortaçağ şehri olan Avila aynı zamanda İspanya’nın en yüksek yerleşim yeri. Deniz seviyesinden 1127 metre yüksekte bulunan Avila’daki tarihi surların yapımına 11. yüzyılın sonlarında başlanmış. Her sur 88 kule ile korunuyor. Sur kapıları arasında dokuz tanesi şehre giriş sağlıyor, bunlar arasında San Vicente ve Puerto del Alcazar görülmeye değer.

  • El Estorical Manastırı ve Kraliyet Sarayı

 Madrid’e 50 kilometre mesafede Sierra de Guadarrama’nın güney yamaçlarında yer alan El Estorical Manastırı ve Kraliyet Sarayı 16. yüzyılda II. Felipe için inşa edilmiş. İmparatorluk döneminde önemli bir güç merkezi olarak kabul edilen dini ve kültürel yapı kompleksi 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde. Dünyanın en büyük kütüphanelerinden birinin yer aldığı sarayda İspanyol sanatına damga vuran ressamların eserlerinin sergilendiği bir Resim Galerisi de bulunuyor.

  • Aranjuez Kraliyet Sarayı

İspanyol krallarının ikamet ettiği devasa saraylardan bir diğeri ise Aranjuez Kraliyet Sarayı. Madrid’e ortalama bir saat uzaklıkta Aranjuez kasabasında yer alan sarayın tarihi 16. yüzyıla uzanıyor. İspanya krallarının ilkbahar ve yaz aylarında ikamet ettiği Aranjuez Sarayı’nın içerisi kadar bahçesi de fazlasıyla göz alıcı. Aranjuez Sarayı Salı-Cuma günleri 10.00-16.00, Cumartesi-Pazar günleri ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Madrid’te Ne Yenir yazısı için tıklayınız.

1 yorum