Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Seul Gezilecek Yerler | Seul Gezi Rehberi | Güney Kore

Seul Gezilecek Yerler | Seul Gezi Rehberi | Güney Kore

Bugün gezilecek yerler listemize Seul ile devam ediyoruz. Güney Kore’nin en güzel şehri olmasının yanı sıra bir de başkenti. Sadece Güney Kore’nin en güzel şehri dersek, bu şehre azıcık ayıp etmiş oluruz. Aynı zamanda Seul, Asya’daki en güzel mega şehirlerden biri. Geleneksel havanın modernlikle buluştuğu nadir yerlerden biri. Bu şehri mutlaka gezmeli ve görmelisiniz. Çok egzotik bir havası var. Bizde Yolcu360 ekibi olarak detaylı bir Seul şehir rehberi hazırladık. Seul gezilecek yerler, Kore vizesi ve Seul’a nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Seul gezi rehberi seyahat yazısını sizler için hazırladık.

Seul Gezilecek Yerler

  • Gyeongbokgung

Seul gezilecek yerler listesini hazırladığınızda fark edeceksiniz ki Seul’un sadece bir tane değil, beş ana sarayı var. Gyeongbokgung, bunların en büyüğü ve en önemlisi diyebiliriz. Genellikle, Pekin’deki Yasak Şehir ile karşılaştırıldığında, Gyeongbokgung, Kore Ulusal Halk Müzesi’ne de ev sahipliği yapan büyük bir saray kompleksi. Ayrıca burada kiralayabileceğiniz geleneksel bir hanbok elbisesi ile Güney Kore gezinize farklı bir hava katabilirsiniz.

  • Gwanghwamun Meydanı

Bu sevimli meydan, Gyeongbokgung Sarayı’nın ana kapısı olan Gwanghwamun Kapısı’nın önünde yer alıyor. Meydan, Kore’nin Hangul alfabesinin mucidi Büyük Kral Sejong’a ait bir heykele ev sahipliği yapıyor. Kralın kendi heykelinin yanı sıra diğer icatlarından bazılarını da bu meydanda görebilirsiniz.

  • Changdeokgung

Seul’da bulunan en büyük ikinci saray Changdeokgung. Bu saray özellikle çok popüler. Çünkü sayısız tapınak, egzotik flora ve faunaya sahip büyük bir gizli bahçesi var. Ama en güzel özelliği renkli ve geleneksel tasarımı. Changdeokgung özellikle birçok kiraz çiçeği ile ilkbaharda ve sonbaharda rengarenk bir atmosfere kavuşuyor.

  • Bukcheon Hanok Köyü

Gyeongbokgung ve Changdeokgung arasında hanok adı verilen 400’den fazla geleneksel Kore evinin bulunduğu pitoresk bir köy yer alıyor. Köyde el sanatlarından ürünler ve hediyelik eşyalar sunan küçük kafeler, restoranlar ve dükkanlar bulunuyor. Ayrıca bu bölgede birkaç geleneksel çay evi de yer aldığından Kore çaylarını deneyebilirsiniz.

  • N Seul Kulesi

Namsan Dağı’nda bulunan N Seul Kulesi, Seul’un ikinci en yüksek noktası. Seul kulesinin toplam yüksekliği ise 236 metre. Gündüz vakitlerinin yanı sıra geceleri de kuleden nefes kesici manzaralara tanıklık edebiliyorsunuz. Ayrıca çiftler, ilişkilerinin uzun süreli vaadini belirtmek için bu kulede aşk kilitlerini bırakıyorlar.

  • Kore Ulusal Müzesi

1945 yılında kurulan Kore Ulusal Müzesi, ülkenin Kore tarihi ve sanatını kapsayan en büyük müzesi. Yıllık 3 milyondan fazla ziyaretçisi nedeniyle, Kore Ulusal Müzesi dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzelerinden biri olma özelliğine sahip. Asya’da ise en çok ziyaret edilen üçüncü müze. 🙂

Singapur gezilecek yerler için tıklayınız.

Seul Gezi Rehberi

  • Myeongdong

Seul gezilecek yerler için şehre gelip alışveriş yapmadan dönmek olmaz. Burası Seul’un en hareketli alışveriş bölgesi. Kore modasına ait kıyafetleri ve Kore cilt bakımı ürünlerini almak istiyorsanız burası sizin için en uygun yer. Ayrıca Myeongdong, Hello Kitty Cafe gibi ilginç temalı kafeler ile dolu olduğundan değişik konseptli bir yerde kahve içip ortamın tadını çıkarabilirsiniz. 🙂

  • Samsung Museum of Art

Seul gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri olan Leeum Samsung Sanat Müzesi. Bu müze Seul’ün en prestijli sanat müzelerinden biri. Geleneksel Kore sanatını ve çağdaş sanatı sergileyen iki binadan oluşuyor. Geleneksel Kore sanat sergisindeki parçalardan 36 tanesi ise Kore hükümeti tarafından ulusal hazineler olarak belirlenmiş.

  • Heunginjimun

Şehrin kale duvarındaki Seul Sekiz Kapısı’ndan biri Heunginjimun. Kelimenin tam anlamıyla ‘Yükselen Yardımseverlik Kapısı’ anlamına geliyor ve Dongdaemun bölgesinde bulunuyor. Kapı ilk olarak 1398 yılında inşa edilmiş.

  • Banpo Köprüsü

Seul gezilecek yerler arasında hem yerel halk hem de turistler için burası çok özel bir yer tutuyor. Bu kadar özel bir yer olmasının nedeni ise dünyanın en uzun köprü çeşmesi olan Moonlight Rainbow Çeşmesi’ne sahip olması. Çeşmenin suyu doğrudan nehrin kendisinden pompalanıyor ve Seul’un çevre dostu bir şehir olması için sürekli olarak geri dönüştürülüyor.

Jakarta gezilecek yerler için tıklayınız.

Vizesiz Ülkeler: Kore Vizesi

Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasında 1973 yılında Vize Muafiyeti Anlaşması imzalanmış. Bu anlaşma sayesinde iki ülke vatandaşları turistik amaçlı seyahatlerinde üç aya kadar vizeden muaf tutuluyorlar. Başka bir deyişle, Seul gezilecek yerler için vize almanıza gerek yok 🙂

Seul Otelleri

Farklı bir ülkeye ya da şehre gittiğimizde konaklama için bir yer bulmak oldukça dert. Acaba temiz mi, düzgün bir yer mi diye aklımıza sorular gelir. Bizde bu sorularınız için Seul’da en çok tercih edilen otelleri araştırdık ve sizler için listeledik. 🙂

  • Lotte Hotel Seoul
  • Banyan Tree Club
  • The Shilla Seoul
  • Signiel Seoul
  • The Westin Chosun Hotel Seoul
  • Novotel Ambassador Seoul Dongdaemun Hotels & Residences
  • Le Meridien Seoul
Seul’a Nasıl Gidilir?

Seul gezisi için  Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Seul gezilecek yerler için ülkeye uçak bileti alırken Incheon Uluslararası Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Seul gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Seul gezilecek yerler kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Seul turu için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

1 yorum

  • Seul’a bir kez gittim. Keşke bir daha gitme fırsatım olsa. Seul’u gezerken çok farklı bir dünyada gibiydim.