Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kyoto Gezilecek Yerler | Kyoto Gezi Rehberi

Kyoto Gezilecek Yerler | Kyoto Gezi Rehberi

Dünyanın en güzel şehri olarak birçok kez seçilen Kyoto, Japonya’nın en popüler turistik yerlerinden biri. Ama aynı zamanda Japonya’nın eski başkenti. Zaten Kyoto isminin türkçe karşılığı da başkentlerin başkenti anlamına gelmekte. Şehir, Batı Japonya’nın kalbinde Osaka Eyaleti’nin kıyısında bulunuyor. Tapınak ve mabet gibi 4.000’den fazla tarihi yapı ve esere sahip olan Kyoto, büyüleyici sokakları ile gezginlerin gönlünü çalıyor. Burayı gezip de beğenmeyen çok nadir insan vardır, hatta belki de hiç yoktur. 🙂 Sizde bu yıl Kyoto’yu keşfetmeye ne dersiniz? Kyoto gezilecek yerler, Japonya vizesi, Kyoto’ya nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Kyoto gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Kyoto Gezilecek Yerler

  • Kiyomizudera Tapınağı

Japonya’daki en eski ve en tarihi binalardan biri olan Kiyomizudera Tapınağı, 778 yılında inşa edilmiş ve hala efsanevi manzara ve güzel kompleks ile kendisini ziyaret edenleri büyülemeye devam ediyor.
Kiyomizu-dera, resmi adı ile Otowa-san Kiyomizu-dera, Kyoto’nun doğusunda bir Budist tapınağı.

1994’ten beri UNESCO Dünya Mirası Tarihi Anıtlarının bir parçası olan tapınak, Kyoto’daki en popüler ve turistik yerlerden biri. Tapınak, Kyoto şehrinin harika bir manzarasına sahip büyük bir ahşap terasa sahip ve bu özelliği ile hem yabancı hem yerli turistlerin gözde mekanları arasında bulunuyor. Kyoto gezilecek yerler kapsamında buraya gitmek isiyorsanız bizden size öneri Mart sonu ve Nisan başı arasını tercih edin. Çünkü kiraz çiçeklerinin eşsiz görüntüsü ile süslenen tapınak ayrı bir güzel atmosfere ev sahipliği yapıyor.

  • Kinkaku-ji Tapınağı

İsminin Türkçe karşılığı “Altın Köşk Tapınağı” olan yapı, Kyoto’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. 1397 yılında, Japon kültüründe idari yönetim o zamanlar biraz değişik olduğundan şogun olarak adlandırılan ve kral rolünde olan kişiler yöneticiymiş. Yapıda aslında bunlardan biri olan Ashikaga Yoshimitsu’nun emeklilik villası olarak inşa edilmiş. Ashikaga Yoshimitsu’nun ölümünden sonra, villa Zen tapınağına dönüştürülmüş.

  • Fushimi Inari Taisha Tapınağı

Kyoto eyaletinde bulunan Inari’nin baş mabedi. Tapınak, deniz seviyesinden 233 metre yükseklikte bir dağın eteklerine inşa edilmiş. Tapınak, 5.000’den fazla kırmızı torii kapısından oluşan “Senbon Torii” ile bir tüneli andırıyor. Tapınağı ünlü kılan torii kapıları ise 2005 yılında bir Geyşanın Anıları filmi ile adını duyurmuş oldu.

  • Ryoanji Tapınağı

Ryoanji Tapınağı, Kyoto şehrinin kuzeybatısında yer alıyor. Aslında bir Zen tapınağı olan yapı, 1450 yılında inşa edilmiş ve aynı zamanda Zen Budizm’in Rinzai şubesinin Myōshin-ji okuluna ait. Ayrıca tapınak, 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine de eklenmiş. Ryoanji Tapınağı, Japonya’nın  en iyi kaya bahçesine sahip. Bu nedenle mutlaka Kyoto gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

  • Kifune Mabedi

Mabet özellikle yerli halk tarafından aşk konusunda ilahi bir yer olarak görülür. Bu mabet de düğünler dahi yapılıyor. Ancak bu mabedi en özel ve görülmeye değer yapan şey merdivenleri. Merdiven mi diye garipseyebilirsiniz. Ama kırmızı fenerlere sahip ikonik taş merdivenleri gördüğünüz an ne demek istediğimizi anlayacaksınız. 🙂

Singapur gezilecek yerler için tıklayınız.

Kyoto Turu

  • Yasaka Pagoda

Higashiyama bölgesinde bulunan Yasaka Pagoda, Kyoto’nun şehrin doğu yakasındaki en çekici alanlarından biri. Bunda çok iyi korunması ve büyüleyici sokak manzaralarına sahip olmasınında büyük bir katkısı var. Buraya geldiğinizde Ninenzaka ve Sannenzaka yamaçlarını, tarihi geleneksel evlerle dolu olan dar sokakları, Yasaka tapınağını ve Maruyama parkını mutlaka gezmelisiniz.

  • Togetsukyo Köprüsü

Arashiyama, Kyoto Şehri dışında yer alan turistik bir bölge. Kyoto İstasyonu’ndan tren veya otobüsle 20-30 dakika içinde gidebiliyorsunuz. Arashiyama birçok önemli tarihi esere ve Bomboo Korusu gibi zengin bir doğaya sahip. Meşhur Togetsukyo Köprüsü’de burada yer alıyor. Aslen Heian Dönemi’nde (794–1185) inşa edilmiş Arashiyama bölgesinin bir sembolü olan köprü, Aralık ayında Hanatouro festivaline ev sahipliği yapıyor.

  • Tenryuji Tapınağı

Kyoto gezilecek yerler arasında bulunan ve harika bir manzarası olan Sogenchi Bahçesi ile ön plana çıkan Tenryuji Tapınağı, Rinzai Zen Budizm’in Tenryu şubesinin baş tapınağı. Tapınak, Kyoto şehrinde Arashiyama bölgesinde yer alıyor. Muromachi döneminde Ashkaga Takauji tarafından 1339 yılında inşaatına başlandı ve 1345 yılında tamamlandı. Yapının en önemli yanı ise Kyoto’daki en büyük beş Zen tapınağından biri olması.

  • Ine no Funaya

Kyoto içerisindeki Ine kasabasında bulunan küçük bir köy burası. Kyoto şehrinden yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yer alan Ine, 200’den fazla rustik kayıktan oluşan geleneksel bir balıkçı köyü. Bu yüzden köy genellikle “Japonya’nın Venedik’i” olarak adlandırılıyor. Köyün eşsiz ve güzel manzarası, onu hem Kyoto’daki hem de Japonya’daki en güzel köylerden biri yapıyor.

Kuala Lumpur gezilecek yerler için tıklayınız.

Vizesiz Ülkeler: Japonya Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, turistik açıdan gerçekleştirilecek olan seyahatlerde 90 güne kadar olan vizeden muaflar. Başka bir deyişle, Kyoto gezilecek yerler için Japonya vizesi almanıza gerek yok. 🙂

Seul gezilecek yerler için tıklayınız.

Kyoto’ya Nasıl Gidilir?

Kyoto gezisi için Japonya’ya gitmek istiyorsanız Türkiye üzerinden Kyoto’ya maalesef ki direkt uçamazsınız. Çünkü şehrin kendine özel bir havalimanı yok. Bu yüzden Kyoto’ya uçak bileti alırken Kansai Uluslararası Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Buradan Haruka Express‘ine binerek kısa sürede ve hızlı bir şekilde Kyoto’ya ulaşabilirsiniz.

Kyoto seyahat rehberi listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kyoto turu kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Japonya Kyoto seyahati için gezi listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

1 yorum

  • Japonya’ya gidiyorsanız Kyoto gezilecek yerler listesini seyahatinizden önce planlayın. Çünkü gezilmesi gereken o kadar çok şey var ki…