Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Jakarta Gezilecek Yerler | Jakarta Gezi Rehberi

Jakarta Gezilecek Yerler | Jakarta Gezi Rehberi

Güneydoğu Asya’da bulunan ve yaklaşık 7 bin 508 adadan oluşan Endonezya, dünyanın en yoğun 4. nüfusuna sahip. Çok sıcak ve nemli havası ile ülkeyi en rahat Nisan ve Ekim aylarında gezebilirsiniz. Daha önce hiç Endonezya’ya gitmediyseniz, seyahatinize ülkenin başkenti olan Jakarta / Cakarta’dan başlamanızı öneririz. Aynı zamanda, Endonezya’nın en büyük şehri olan Jakarta, sizi Endonezya’nın köklü tarihi geçmişine dair uzun bir yolculuğa çıkartıyor. Hazırsanız Jakarta’yı hep birlikte keşfetmeye ne dersiniz? Jakarta gezilecek yerler / Jakarta gezi rehberi seyahat yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 😊

Jakarta Gezilecek Yerler

  • Jakarta Ulusal Müzesi

Jakarta gezilecek yerler arasında bulunan ulusal müze, misafirlerin tarih öncesi günlerden bugüne kadarki sürede Endonezya’nın kültürel mirasını tanıtıyor. Müze içerisinde Endonezya’nın Tarih Öncesi, Arkeoloji, Etnografya, Nümismatik-Hanedan, Coğrafya ve Tarihi Kalıntıları gibi kısımlar ile birlikte 109.342 nesneden oluşan etkileyici bir koleksiyon yer alıyor.

  • Eski Şehir Merkezi

Kota Tua olarak da bilinen bölge, Jakarta’nın tarihi izlerine yakından tanıklık edebileceğiniz çok özel bir alan. Burası liman kentinin baharat ticaretinin en parlak dönemine dahi tanıklık etmiş. Eski şehir merkezini gezerken en çok göreceğiniz şeyse 17. yüzyıldan kalma Hollanda tarzı yapılar. Bu duruma çok şaşırmamak gerekiyor. Zira Endonezya 350 yıl boyunca Hollanda sömürgesi altında kalmış ve ancak  1945 yılında bağımsızlığını ilan edebilmiş. Dolayısıyla hem Jakarta’da hem de Endonezya’da Hollanda kültürüne ait izleri de görebiliyorsunuz.

  • Gereja Sion Kilisesi

Jakarta gezilecek yerler arasındaki belkide en çekici yerlerden biri burası. 1695 yılından kalan kilise, aynı zamanda buranın en eski kilisesi olma özelliğine sahip. Portekiz Kilisesi olarak da bilinen yapı, Portekiz ticaret limanlarından yakalanan köleler için eski şehir duvarlarının hemen dışında inşa edilmiş. Kilisenin dış kısmının çok sade olmasına rağmen bina içinde bakır avizeler ve barok tarzdaki minber oldukça etkileyici bir görüntü sunuyor. Kilise, her pazar açık. Dilerseniz inanç turizmi kapsamında da burayı ziyaret edebilirsiniz.

Jakarta Gezi Rehberi

  • Istiqlal Camii ve Jakarta Katedrali

Türkçesi İstiklal Camii olan yapı, 22 Şubat 1978 tarihinde açılmış. Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olması sebebi ile oldukça önemli bir lokasyon. Dolayısıyla, seyahat listenize burayı mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz. 🙂

Jakarta Katedrali ise 1901’de açıldı ve Neo-Gotik mimari üslubundan izler taşıyor. Her ne kadar 1901 yılında açılsa da bu yapıdan öncede burada bir katedral yer alıyormuş. Orijinal katedral  binası ise 1810 yılında inşa edilmiş. Fakat 27 Temmuz 1826’da kilise binası çevresinde bulunan 180 evle birlikte yanmış.

  • Monas / Endonezya Ulusal Anıtı

Endonezya’nın özgürlük simgesi olan Monas anıtı, Merdeka Meydanı’nın tam ortasında bulunuyor. Anıtın en büyük özelliği ise Endonezya’nın bağımsızlık mücadelesini simgelemesi. 1961 yılında yapımına başlanan ulusal anıt, 1975 yılında halkın hizmetine açıldı.

Jakarta’da Gezilecek Yerler

  • Jin De Yuan Tapınağı

Tapınak, aslında 1650 yılında Çinli teğmen Kwee Hoen tarafından inşa edilmiş. Ancak 1740 yılında Hollandalılar tarafından yapılan korkunç bir Çin katliamında tapınak yıkılmış. 1755 yılında altın bilgelik anlamına gelen Jin De Yuan adı ile tekrardan yapılmış. Çin Yeni Yılı kutlamalarının ana merkezlerinden biri olan tapınak, günümüzde sıklıkla ziyaret edilen bir yer.

  • Wayang Museum

1975 yılında açılan yapı, aslında bir kukla müzesi. Özellikle bol bol gölge kuklası ile karşılaşacağınız müzede çok keyifli dakikalar geçireceğinize eminiz. 7’den 70’e her yaştaki insanın ilgisini çekmeye başaran müzede, kuklalara dair birçok bilgi edinebiliyorsunuz.

  • Taman Mini Indonesia Indah / Mini Endonezya

Jakarta gezilecek yerler listenize eğlenceli bir şeyler eklemek istiyorsanız adresiniz burası. 🙂 150 hektarlık alanı kaplayan kocaman bir kültür tema parkı. Park içerisinde 33 Endonezya Eyaletindeki etnik grupları temsil eden birçok eser ile karşılaşacaksınız ve bu farklı etnik grupların günlük yaşamının çeşitli yönlerine yakından tanıklık edebileceksiniz. Hatta burada dans gösterilerini bile oluyor. Bunların dışında Endonezya takımadalarının minyatürünü gösteren gölün etrafında gezebilir ya da müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

Endonezya Vizesi

Endonezya’ya Jakarta gezilecek yerler için gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Endonezya vizesi almak durumundalar. Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 14 gün sürecek seyahatler için vizeden muaf durumdalar. Diplomatik ve Hizmet Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 30 günlük süre kapsamında vizeden muaflar.

Endonezya vize işlem başvurusu yapmak için randevu almanıza gerek yok. Endonezya vize başvuru formunu, seyahat amacını kanıtlayan belgeleri ve konaklamaya-ulaşım rezervasyon belgelerinin vize başvurusunda mutlaka bulundurmalısınız.

Singapur gezilecek yerler için tıklayınız.

Jakarta Otelleri

Ev dışında bir yerde kalmak biraz zor olabiliyor. Özellikle tatil için bir yere gitmek istiyorsanız en iyi yerlerde kalmak ve rahat etmek istiyorsunuz. Bizde siz Jakarta gezilecek yerler için seyahat planı yaparken bir de konaklama endişesi yaşamayın diye en çok tercih edilen otelleri listeledik. 😊

  • Goodrich Suites, Artotel Portfolio
  • Hotel Borobudur Jakarta
  • Raffles Jakarta
  • Aryaduta Suite Semanggi
  • DoubleTree by Hilton Jakarta – Diponegoro
Jakarta’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Jakarta’ya direkt uçuş seferleri mevcut. Türkiye üzerinden Cakarta gezilecek yerler için uçak bileti alırken Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Jakarta gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Jakarta gezilecek yerler kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Jakarta turu için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle