Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Singapur Gezilecek Yerler | Singapur Gezi Rehberi

Singapur Gezilecek Yerler | Singapur Gezi Rehberi

Singapur Cumhuriyeti, Ekvator’a yakın konumu ile ilginç şehir devletlerinden biri. Değişik yasakları, gezilecek yerleri ve zengin kültürel birikimi ile buranın tadı bir başka. Singapur gezilecek yerler kapsamında bu ada ülkesine geliyorsanız ve Singapur’a en yakından tanıklık edebileceğiniz bir başkent arıyorsanız, buranın bir başkenti yok. Singapur’un başkenti yine Singapur. 😊 Evet, hep birlikte güzel bir Singapur turu yapalım mı? Singapur gezilecek yerler, Singapur vize, Singapur otelleri ve Singapur’a nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Singapur gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Singapur Gezilecek Yerler

  • Merlion Heykeli Parkı

Singapur şehir merkezinin simgesi olan Merlion Heykeli, tabi ki Singapur gezilecek yerler listenizin en başında olmalı. 8,6 metre uzunluğundaki heykel, yarı balık yarı aslan şeklinde ve aslında bir nevi fışkiye gibi. Çünkü heykelin ağız kısmından sürekli su akıyor. Heykelin tasarımındaki hayvan figürleri ve ağzından su akıtmasının ise belirli anlamları var. Balık tasarımının aslan figürü ile birleştirilmesinin nedeni Singapur’un aslan şehir anlamına gelmesi. Sürekli suyun akıtılması ise Çin inancındaki refahı ve bolluğu temsil etmesinden kaynaklanıyor. 1972 yılında inşa edilen Merlion heykeli, birçok turistin önünde fotoğraf çekilmeden dönmediği turistik bir yapı.

  • Chinatown

Singapur gezilecek yerler arasındaki en renkli ve eğlenceli yerlerden birisi burası. Singapur halkının çoğunluğunun Çinliler oluşturduğundan şehrin en önemli lokasyonlarından birisi. Müze, tapınaklar, falcılar ve hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz yerler mevcut. Eğer Çin mahallesine gidiyorsanız, Chinese Heritage Center’a gidip mutlaka Çin kültürünü yakıdan tanımanızı tavsiye ediyoruz. Sri Mariamma Temple ve Buddha Tooth Relic tapınakları ise inanç turizmi kapsamında ziyaret edilebilecek yerler arasında.

  • Marina Bay Sands Oteli

Singapur gezilecek yerler arasındaki otel, dünyanın en sıra dışı mimarileri yapılarından biri. 2010 yılında hizmet vermeye başlayan yapının inşa maliyeti ise 5,7 milyar dolar. Moshe Safdie tarafından tasarlanan otelde kalmasınız dahi buranın yakınından kesinlikle geçmek isteyecekseniz. Zaten yapıyı görmeden dönmemeniz imkansız. Çünkü 3 tane kocaman gökdelen var ve bu gökdelenlerin çatısı kayık şeklindeki bir yapı ile birleştirilmiş. Burası sadece bir otel değil. Yapı içerisinde alışveriş merkezi, restoranlar ve Sonsuzluk Havuzu bulunuyor. Neden havuza böyle bir isim verilmiş diyorsanız, yüzerken kendinizi uçsuz bucaksız bir okyanusta gibi hissediyorsunuz. Bu nedenle de adına sonsuzluk denmiş. Ayrıca otelin SkyPark seyir terasına da çıkabiliyorsunuz. Burada muhteşem bir Singapur manzarasına tanıklık edebiliyorsunuz.

Singapur Gezi Rehberi

  • Singapur Botanik ve Orkide Bahçesi

UNESCO Dünya Mirasları listesinde ve Singapur gezilecek yerler arasında bulunan Singapur Botanik Bahçesi, 1859 yılında kurulmuş. Hem Singapur halkı tarafından hem de turistler tarafından sık sık ziyaret edilen bahçe, Asya kıtasının en güzel parklarından biri. Singapur Botanik Bahçesi’nin en popüler kısımlarından biri ise Orkide kısmı. 1200 türe ev sahipliği yapan Orkide Bahçesi, dünyanın en geniş orkide alanı olma özelliğine sahip. Burada orkideler arasında yürüyüş yapmak oldukça keyifli bir aktivite.

  • Sentosa Adası

Sentosa Adası’nı en iyi şekilde anlatabileceğimiz tek bir kelime var. O da tatil köyü olduğu. Plajları, iki golf sahası ve Universal Studios Singapore tema parkı ile kesinlikle eğlencenin merkezi. Singapur gezilecek yerler listenize dahil etmenizi şiddetle önerdiğimiz Sentosa Adası, bir de iFly Singapore uçuş similatörü ile tam bir aktivite dünyası. Eğer Singapur gezilecek yerler kapsamında bu adaya geliyorsanız, burada birkaç gün geçirebilirsiniz.

  • Gardens by the Bay

101 hektarlık alanı ile sadece Singapur’un değil, dünyanın en büyük parklarından biri. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan park içerisindeki SuperTrees isimli ağaçlar oldukça ilgi çekici. Parkın yağmur suyu ve gölgelik alan ihtiyacını karşılayan bu ağaçların arasından geçen Skyway yolunda yürüdüğünüz an kendinizi başka bir dünyada gibi hissediyorsunuz. Eğer çocuklarınızla birlikte Singapur’a geldiyseniz, parkın Cloud Forest ve Lost World gibi tematik kısımlarında gezerken çocuklarınızın vereceği ilginç tepkilere şaşırabilirsiniz.

  • Singapore Flyer

Singapur’un 165 metre yüksekliğindeki dönme dolabına binmeden Singapur gezilecek yerler listenizi tamamladım demeyin. 😊 Çünkü burası dünyanın en yüksek dönme dolaplarından ve şehrin sembollerinden biri. Ayrıca dönme dolabını seyir terası niyetinde kullanabileceğiniz gibi isterseniz yemek de yiyebilirsiniz.

  • Clarke Quay

Singapur gezilecek yerler listenize gece hayatı içinde bir yer eklemek isterseniz adresiniz burası. Hatta Singapur’un gece hayatının kalbi burada atıyor desek abartmış olmayız. Singapur nehrinin hemen kıyısında yer alan Clarke Quay bölgesi, birçok gece kulübüne ev sahipliği yapıyor.

Singapur’un İlginç Yasakları

  • Sakız çiğnemek bu ada ülkesinde yasak. Şaka yapmıyoruz. Yerler ve metrolar kirlenmesin diye sakız çiğnemeyi yasaklamışlar.
  • Kırmızı ışıkta karşıya geçmek yasak ve bunun ciddi bir maddi cezası var.
  • Toplu taşıma araçlarında bir şey yiyip içemezsiniz.
  • Yol üzerinde taksi durduramıyorsunuz. Taksiye binmek istiyorsanız duraklara gitmeniz gerekiyor.
  • Aracınız kirli ise trafiğe çıkmanız yasak.
  • Asansöre tuvalet yapmak da aysak. Bu gerçekten en ilginç yasaklardan biri.
  • Arabanızı nereye park edeceğinizi gösteremiyorsanız, araç satın alamıyorsunuz.
Singapur Otelleri

Singapur’da konaklama açısından birçok fırsat var. Turistik bir ada ülkesi olduğundan otel bulma konusunda endişeniz olması. Bizde sizler için en çok tercih edilen Singapur otellerini araştırdık ve hazırladık.

  • Pan Pacific Serviced Suites Beach Road
  • Hilton Singapore
  • Crowne Plaza Changi Airport
  • Fraser Residence Orchard Singapore
  • Mandarin Orchard Singapore
  • The Fullerton Bay Hotel Singapore
  • Ascott Raffles Place Singapore
Singapur Vize

Singapur gezilecek yerler için bu ilginç yasakları olan ada ülkesine gitmek istiyorsanız aklınıza gelen ilk sorulardan biri büyük ihtimalle Singapur vize istiyor mu oluyordur. Singapur’a gidecek olan Türk vatandaşları 30 gün ile sınırlı olmak üzere Singapur vizesinden muaflar. Yani vizesiz ülkeler kapsamında burayı gezebiliyorsunuz.

Singapur’a Nasıl Gidilir?

Singapur’a Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Singapur gezilecek yerler için ülkeye uçak bileti alırken Singapur Changi Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Singapur gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Singapur gezilecek yerler kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Singapur gezilecek yerler için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle