Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Santorini Turu | Santorini Gezilecek Yerler | Santorini Nerede?

Santorini Turu | Santorini Gezilecek Yerler | Santorini Nerede?

Yunan Adaları’nın her biri ayrı güzelliğe sahip. Ama Kiklad Adaları’nın en iddialılarından Santorini sunduğu güzellikleriyle adım atar atmaz insanı içine çekiyor. Mavi kubbeli beyaz evleri, volkanik kumsalları ve eşsiz Ege denizi manzarasıyla Santorini övülmeyi fazlasıyla hak ediyor. Balayı çiftlerinin de en fazla tercih ettiği yerlerin başında gelen Santorini romantizm ve aşk adası olarak biliniyor.

Santorini Nerede?

Dünyanın en büyük volkanik patlamalarından biri sonucunda oluşan Santorini bu yönüyle de en farklı adalardan biri. Yunanistan’ın güneydoğusunda yer alan Santorini’ye ülkemizden direkt ulaşım maalesef mümkün değil. Adaya gitmek için en popüler seçenek vizesiz gemi turlarına katılmak. Üstelik Santorini ile birlikte Rodos, Mikonos gibi diğer Yunan Adaları’nı da görme şansı bulabileceğiniz gemi turlarının başlangıç noktası ise İzmir. Volkanik bir ada olması sebebiyle geminin yanaşamadığı Santorini’ye tekneler ile ulaşım sağlanabiliyor. Santiorini Thira Havaalanı’na Atina ve Selanik’ten direkt uçak seferleri düzenlendiği de aklınızda bulunsun. Uçak ile gelmeyi düşünüyorsanız adaya Schengen vizesi ile girmeniz gerekiyor. Santorini’yi daha rahat keşfedebilmek için Santoroni merkez araç kiralama seçeneklerine Yolcu360‘üzerinden göz atabilirsiniz.

Santorini Turu

Thira ve Oia olarak iki ayrı bölümden oluşan Santorini’de Thira adanın merkezi sayılıyor.

  • Thira

Volkanik bir ada olması sebebiyle deniz seviyesinden yüksekte kurulan yerleşim merkezine ulaşmak için üç farklı seçeneğiniz var. Kondisyonuma güveniyorum derseniz 600 basamak çıkabilir veya adanın simgesi eşekleri tercih edebilirsiniz. Yukarı çıkmak için en ideal seçenek ise muhteşem manzaralı teleferiğe binmek.

Yükseklik biraz ürkütücü olsa da Thira’ya adım attığınızda kendinizi masal diyarında hissetmeniz muhtemel. Sağlı sollu butiklerin, kafe ve restoranların yer aldığı Thira adanın cazibe noktası. Deniz manzarasına karşı buz gibi frappenizi yudumladıktan sonra teras bölgelerine gidip eşsiz fotoğraflar çekmeye hazır olun.

  • Oia

Gün batımına yakın ise rotanızı Oia köyüne çevirmenizi öneririm, çünkü burada izleyeceğiniz gün batımı manzarası hafızanıza kazınacak… Thira’ya göre daha sakin ve adanın ruhunu yansıtan evlerin yer aldığı Oia köyüne yirmi dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Oia köyündeki Deniz Müzesi ve Ammoudi kasabası görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. Arkeolojiye ve tarihe meraklıysanız Akrotiri Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, adanın geçmişine doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Santorini’de deniz keyfi düşleyenler biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Volkanik yapısı nedeniyle siyah ve kızıl kumların ağırlıkta olduğu Santorini’nin en gözde plajları Perissa ve Kamari. Red Beach olarak da bilinen kızıl plaj ise seyahatinize farklı bir deneyim katabilir. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

Santorini Otel

Santorini tatili veya Santorini balayı için bu güzel Yunan adasına gelenler için birkaç otel önerisi hazırladık. 🙂

  • Villa Manos
  • De Sol Spa Hotel
  • Hotel Solaris
  • Mill Houses Elegant Suites
  • Santorini Royal Suites
Yunanistan Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Yunanistan gezilecek yerler için Schengen vizesi almaları gerekmekte. Santorini için Yunanistan vize başvuruları için Türkiye’de İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen kurumlara, vize merkezlerine ve turizm/seyahat acentelerine gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

  • Yunanistan vize ücreti 

Yunanistan vize başvuru aşamasında ödenmesi gereken vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmekte. Yunanistan turistik vize ücreti 60 Euro. Vize ücreti konsolosluk harcı, vize başvuru merkezi danışmanlık bedelini içermekte olup başvuru yapılan vize türüne ve gerçekleştirilecek olan seyahatin süresine göre değişiklik göstermekte.

 

Yorum ekle