Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Fransa Colmar Gezi Rehberi: Nasıl Gidilir ve Gezilecek Yerler Nereler?

Fransa Colmar Gezi Rehberi: Nasıl Gidilir ve Gezilecek Yerler Nereler?

Colmar son dönemde Fransa‘nın en popüler gezi rotalarından biri oldu. Orta Avrupa turlarının vazgeçilmez duraklarından biri haline gelen bu güzel şehri sizin gezdik!

Bazı şehirler vardır, görür görmez içinizi ısıtır ve sizi adeta bir rüyanın içerisine sürükler. Masal kitaplarından fırlamışcasına rengarenk evleri, çiçeklerle süslü sokakları ve huzurlu havasıyla Colmar “iyi ki buradayım” diyeceğiniz en güzel yerlerden biri. Son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız Colmar Alsace şarap yolu rotasının vazgeçilmez durakları arasında. Haydi gelin, Fransa’nın bu şirin kentini daha yakından tanıyalım.

Colmar nerede ve nasıl gidilir?

Colmar yıllar boyunca Almanya ve Fransa arasında paylaşılamayan bir şehir olmuş. Kent Almanya sınırına yaklaşık 10 dakika uzaklıkta. Nüfus yoğunluğu bakımından da Almanların sayısı bir hayli yüksek. Fransızcayla birlikte Almanca da kentte ana dil olarak konuşuluyor. İstanbul’dan Colmar’a ulaşmanın en kolay yolu Fransa, Almanya ve İsviçre’nin ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı.

Bu sebeple ulaşım için Yolcu360‘tan Saint Louis EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yaklaşık üç saatlik bir uçuşun ardından havalimanına iniş yapıyorsunuz. Üç ülke için üç ayrı çıkışı bulunan havalimanında Fransa tabelasını takip etmeniz yeterli. Havalimanı’ndan Colmar’a ulaşım sadece yarım saat sürüyor.

Colmar ‘da ne yapılır ve gezilecek yerler

*Colmar sanılanın aksine küçük bir şehir. Eğer iyi bir planlama yaparsanız 3-4 saatte merkezi kolaylıkla gezebilirsiniz. Çünkü her yer birbirine yürüyüş mesafesinde. Ancak şimdiden hatırlatayım, şehir öyle güzel ki her evin önünde fotoğraf çekme isteyeceğiniz için süre uzayabilir☺

Kafalar Evi:

Kafalar Evi (La Maison des Tetes) ve Pfister Evi (Maison Pfister) gezi notlarınıza mutlaka eklemeniz gereken iki harika yapı. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız Unterlinden Müzesi, Oyuncak Müzesi ve Bartholdi Müzesi seyahatinize keyif katacaktır.

Le Petite Venise:

Le Petite Venise  (Küçük Venedik) Colmar’ın en fotojenik noktası. Eski Şehir bölgesinin rengarenk evleri ile çevrili olan Le Petite Venise’de fotoğraf makinenizi bir an olsun elinizden düşüremeyeceksiniz.

Marche Couvert:

Marche Couvert taze meyve, sebze, şarküteri ürünleri ve birbirinden lezzetli Fransız ekmekleriyle fazlasıyla davetkar. Ek olarak Le Petite Venise’in yanı başında yer alan tarihi pazardan alışverişinizi yapıp nehir kenarında kendinize kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Ren Nehri Turu:

Colmar’a gelmişken Ren nehrinde huzurlu bir tura çıkmadan olmaz! Her gün 10.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen tekne turları için Saint Pierre köprüsüne ulaşmanız yeterli. Tekne turu ortalama 30 dakika sürüyor.

Colmar Özgürlük Heykeli:

Colmar’ın girişinde karşınıza çıkan Özgürlük Heykeli ile kendinizi bir an için New York’a ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz. Özgürlük Heykeli’nin tasarımcısı Bartholdi, Colmar doğumlu olduğu için heykelin bir kopyası da şehrin girişinde yer alıyor.

Colmar Christmas Pazarı:

Colmar’ın en güzel dönemi her ne kadar bahar ve yaz ayları olsa da yılbaşı döneminde ışıklar içerisinde büyüleyici bir görünüme kavuşuyor. Avrupa’nın en iyi Noel pazarları arasındaki Colmar’da sıcak şarap eşliğinde pazarları gezebilir, farklı yiyecekleri deneme şansı bulabilirsiniz.

Yolcu360’tan kiraladığınız aracınızla rahatlıkla Colmar’ın yakınındaki diğer şehirleri ve köyleri de ziyaret edebilirsiniz. Yol kenarlarındaki tabelaları takip etmeniz yeterli. Bir sonraki gezi rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle