Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Renault Twizy Fiyatı | Renault Twizy İncelemesi

Renault Twizy Fiyatı | Renault Twizy İncelemesi

Renault Twizy fiyatı ne? Sıfır Renault Twizy fiyatı / ikinci el Renault Twizy fiyatı / kiralık Renault Twizy fiyatı nasıl? Peki, Renault Twizy nasıl şarj ediliyor? Renault Twizy kaç kişilik? Aklınızda bu sorular varsa hemen okumaya başlayın: Küçük otomobil isteyenler için Renault Twizy incelemesi yaptık!

Renault Twizy İncelemesi

Pek çok kişi, park yeri derdinden bıkmış durumda. Elbette bi de en az yakan araba arayışına çareler istiyoruz. Bu bakış açısında olanların çoğu Renault Twizy ile karşılaşıyor. Peki, Renault Twizy fiyat listesi, Twizye kaç kişi binebilir endişesi ve Twizy nerede şarj oluyor soruları var…

Renault Twizy Hakkında Bilgi

Kaynak: https://www.renault.com.tr/

Bildiğiniz üzere Renault’un Türkiye’de Oyak ile işbirliği var. Ünlü Fransız otomotiv devi Renault, binek otomobilden kamyona, motosikletten scootera kadar çok geniş bir ürün gamına sahip. Renault’un geçtiğimiz on yıl içinde yaptığı büyük bir hamle var; o da elektrikli otomobil yatırımı. Renault Zoe, Renault Twizy gibi modellerle pazarda kendine güzel bir yer açtı. Bu yolda da devam ediyor. Renault’un en çok merak edilen ama biraz da tereddütle yaklaşılan modeli Twizy, bugün konuğumuz. Bakalım Renault Twizy nasıl bir otomobil ve kime yarar/ kime yaramaz…

Renault Twizy Kime Göre?

Kaynak: https://www.renault.com.tr/

Büyük arabalar, dünya genelinde çok seviliyor. Kocaman arazi araçları, SUV modelleri hatta VW Amarok gibi gibi pickup modelleri bile “havalı” olmak / heybetli bir aracı kullanmak / büyük yükleme alanına sahip olmak için önemseniyor. Peki, bunun tam tersi yani minnacık arabalar nasıl?

Şimdi, burada ihtiyaçlar devreye giriyor. Şehrin kalbinde bir apartman dairesinde oturuyorsanız, tüm gün yoğun trafikte araç kullanmak gerekiyorsa, gideceğiniz yerler genellikle kısa mesafe ise, yakıta çok fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız, kolay park edilen minicik park yerlerine bile girebilen bir araba sizin ihtiyacınız ise küçük modellere bakmalısınız. Hyundai i10, Nissan Micra gibi şehirli minik 4 kişilik otomobiller var. Citroén C3 ya da Ford Ka da bu anlamda güzel bir seçenek. Ama biz, daha da küçüklerden bahsediyoruz. Tek kişilik otomobillerden…

Renault Twizy ile tek başınıza şehir içinde ekonomik bir şekilde oraya buraya hareket edebilirken park yeri gibi konuları da fazla dert etmezsiniz. Diyelim ki; korona nedeniyle servise veya toplu taşıma araçlarına binerek işe gitmekten korkuyorsunuz. Çoğunlukla tek başınıza seyahat ediyorsunuz veya çocuğunuz yok. Ama park yeri sorunu da istemiyorsunuz. Motosiklet yerine alternatif olabilecek ve “başımda da damım olsun” dedirtecek bir araba arıyorsanız Renault Twizy, aradığınız şey. Bakalım Renault Twizy nasıl? Renault Twizy ne kadar yakar / Renault Twizy ne kadar hızlanır vs…

Öne Çıkan Özellikler: Renault Twizy 2020 Özellikleri
Kaynak: https://www.renault.com.tr/
  • Hızlı şarj edilebilen bir otomobil
  • %100 elektrikli bir otomobil
  • Sıfır emisyon değeri olan son derece çevreci bir otomobil
  • Kolay park edilen ve kolay manevra yapan bir otomobil. 
Twizy’nin Şarj Özellikleri Nasıl?
Kaynak: https://www.renault.com.tr/

Renault TWIZY kolay şarj edilebilir özellikte. Her tipte ev prizine bağlayarak bile şarj edebilir yapıda. Yani onu şarj etmek için elektrikli arbaa şarj istasyonu falan bulmak zorunda değilsiniz. Twizy şarjı ne kadar gider ya da Twizy kaç saatte şarj olur sorularının yanıtları da şöyle:

Tam olarak sadece 3 saat 30 dakikada doldurabilirsiniz. Şarj durumunu ise yol bilgisayarından takip edebilirsiniz. 

En Çok Satan 5 İkinci El Otomobil Hangisi?

Renault Twizy Genişliği Nasıl? / Twizy’nin Ölçüleri

2 kapılı 2 koltuklu Twizy’nin bagajı da var. Ölçüleri ise sıradan bir otomobilden çok çok küçük. 

Uzunluk: 2338mm

Dingil mesafesi: 1696mm

Ayna dahil genişlik: 1381 mm

Yükseklik: 1454mm

Bagaj hacmi: 31 litre. 

Renault Twizy Teknik Özellikleri

Tamamen elektrikli olan Twizy, otomatik şanzımanlı. Arkadan itişli olan otomobil, maksimum 150km/s hızlanabiliyor. Euro6 emisyon standartlarını karşılayan Twizy, boşken 473 kg ağırlığında. 

Renault’un En Uygun Fiyatlı Araba Modelleri için tıklayınız.

Kişiselleştirme Konusunda Çok Çok İyi…

Twizy’de kaç koltuk var ve Twizy renk seçenekleri neler gibi sorular da sıklıkla soruluyor. Öncelikle Twizy, iki koltuklu yani iki kişilik bir otomobil. Renk konusunda ise müthiş bir kişiselleştirme esnekliğine sahip. Hemen her detay için renk seçme şansınız var. Bunlar şöyle:

  • Tavan ve kapı şeritleri Kasa rengi
  • Yan şeritler
  • Dikiz aynası rengi
  • Jant kapakları rengi
  • Döşeme rengi
  • Torpido gözü rengi
  • İç şeritlerin rengi
Renault Twizy Fiyatı Ne Kadar?

Küçük bir otomobil söz konusu olunca nedense onun fiyatının çok makul olması beklenir. Oysa bir otomobil, karoserdeki metalden fazlasıdır. Bir otomobil alırken teknolojisine, tasarımına, performansına, güvenlik donanımına, yakıt tüketimini minimize eden mühendisliğine ve tüm bunların sağlanması için yapılan araştırma çalışamlarına para öderiz. Dolayısıyla küçük araba = uygun fiyat / büyük araba = pahalı fiyat algısı, epeyce yanlış. Peki, şehirli minik elektrikli modelimiz Twizy’nin fiyatı ne?

Sıfır Renault Twizy Fiyat Listesi

Haziran 2020 itibariyle resmi web sitesi Twizy fiyat listesine bakıyoruz: Sıfır Twizy başlangıç fiyatı 100.250 TL. Yani sıfır km Renault Twizy fiyatı 100 TL bandında seyrediyor. 

İkinci El Renault Twizy Fiyat Listesi

Ülkemizin en popüler üç online ikinci el araç platformuna baktık ve 2. el Twizy fiyatlarını inceledik. Ortalama bir bakış açısıyla ikinci el Twizy fiyatları 50 bin TL’den başlıyor. En yüksek 2. el Renault Twizy fiyatı ise 96 bin TL.

Kiralık Renault Twizy Fiyatları

Kiralık Renault Twizy fiyatları için araştırma yapıyorsanız; bu otomobil için kiralama hizmeti sunan rent a car firması henüz yok. Ancak şehir içinde kullanım kolay pratik bir otomobil arayışı arttıkça kiralık Renault Twizy gibi seçeneklere talep de artacaktır. Bunun sonucunda da Twizy araç kiralama seçenekleri daha fazla tercih edilir olacaktır. En uygun araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için yolcu360.com ile fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle