Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Renault EZ-1 İle Sıfıra Yakın Yakıt Masrafı!

Renault EZ-1 İle Sıfıra Yakın Yakıt Masrafı!

Yakıt masrafı en az olan araba hangisi? Bazıları da şöyle soruyor: en az yakan araba hangisi? İşte bu sorunun yanıtı, ulaşım ihtiyacını ekonomik kılmanın sihirli anahtarı gibi. Günümüzde hala ulaşım çok pahalı. Özellikle de bizim gibi akaryakıtı pahalıya alan ülkelerin vatandaşları için. Ama hemen öyle enseyi karartmayın; çünkü elektrikli ve diğer alternatif yakıtlı araçlar gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Haberler iyi! Mesela Renault yeni EZ-1 ile neredeyse sıfır yakıt masrafı iddia ediyor. Renault EZ-1 ile sıfıra yakın yakıt masrafı yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Renault marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz?

Renault EZ-1 İle Sıfıra Yakın Yakıt Masrafı!

Kaynak: https://www.carscoops.com/

Renault, yakıt masrafına son veren yeni elektrikli aracın tanıtımını yaptı. Önümüzdeki 5 yıllık yatırım planlarını da açıklayan Renault markası geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak fikirlerle dolu. Yeni Dacia, Lana ve bazı konsept modellerin de tanıtımını yapan Renault; markanın sembolik modellerinden biri olan R5’in de elektrikli olarak geri döndürüleceğinin duyurusunu yaptı. Yapılan duyurularda Twizy tarzı yeni Renault EZ-1’in de tanıtımına yer verildi.Tanıtımı yapılan aracın şehir içi kullanıma uygun oluşu dikkat çekiyor. Renault’nun yan kuruluşarından biri olan Mobilize markasina ait olan model, markanin gelecek dayanağı olarak gösteriliyor.

Küçük ve Kullanışlı: Renault EZ-1

Kaynak: https://www.carscoops.com/

Renault EZ-1 küçük boyutuyla şehir içinde büyük kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Mobilize markasına ait olan Renault EZ-1’e erişiminin abonelik veya filo yoluyla mümkün olacağı düşünülüyor. Kalabalık şehirlerde ulaşımda kolaylık sağlayacak yeni Renault EZ-1, mini yapisi ve tamamen elektrikli olmasıyla dikkat çekiyor. Aracin 2.3 metre uzunluga sahip oluşu ne kadar küçük olduğunu gösteriyor. Çevre dostu olmasıyla da ilgi çeken araçta bulunan panellerin % 50 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmesi planlanıyor. Aracın tamamının ise % 90-95 oranında geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılması planlanıyor. Aracın teknik donanımı, motoru, fiyatı ile ilgili bilgiler henüz paylaşılmasa da değiştirilebilir batarya kullanılacağı açıklanmış durumda. Deşarj olmuş bir bataryayı dolu bir batarya ile değiştirilebilir kolaylığı sağlayacak olan araç bu özellikleriyle ilgi görecek gibi duruyor. Aracın üretiminin 5 yıl içerisinde başlayacak. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle