Yolcu360 Blog
View of a car side mirror from inside the car with condensation and rain on the glass window

Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Özellikle kış aylarında trafikte sürücülere sorun yaşatan olaylardan biri araba cam buğulanması… Sürücülerin sağlıklı görüşünü kısıtlayan ve tehlikeli olabilen cam buğulanması nasıl önlenir? Buğulu cam temizliği nasıl yapılır? gibi soruların cevaplandığı bu yazıda araç cam buğulanması ile ilgili birçok detayı bir araya getirdik.

Cam Buğulanması

Trafik kazalarının en çok görüldüğü mevsim kış ayları oluyor. Gerek yağışlı havalar, donan zemin gerek ise görüş açısını kısıtlayan etkenler yüzünden sürücüler için daha zorlu geçiyor. Kış mevsiminin getirdiği sorunlardan biri de sürücüler için araba camı buğulanması… Sebebi ise elbette dışardaki havanın soğuk içerdeki havanın sıcak olması. Özellikle geceleri sıcaklık farkı artacağından daha çok cam buğulanması yaşanır. Sürücüler genellikle durumu çözmek için içerden bir bez yardımıyla silerler. Fakat bu araba sürülen esnada yapıldığından tehlikeli olabilir. Bunun yerine cam buğulanması önleme yöntemleri bu soruna uzun soluklu bir çözüm getirebiliyor. Peki cam buğulanması nasıl önlenir? ve cam buğulanması nasıl temizlenir? gibi soruların cevaplarını arayalım.


Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

  • Cam buğulanması içerdeki ve dışardaki havanın birbirinden farklı olmasından kaynaklı olduğundan cam buğulanmasını önlemek için sağ ve sol camı hafif açarak bu ısı farkını dengeleyebilirsiniz.
  • Klima çalıştırmak da cam buğulanmasını önlemede yararlı bir yöntem. Aracı çalıştırıp klimayı açarak aracın içindeki buhar bir nebze azaltılabilir.
  • Cam buğulanması önlemede bir diğer yöntem de buğu giderici spreyler kullanmak. Cam buğulanması için özel olarak üretilen buğu önleyici spreyler cam kuruyken sıkılmalı ve silinmelidir. Bu işlem sonrasında birkaç gün cam buğulanması sorunu olmayacaktır.
  • Bir diğer yöntem ise güneşlikleri açmak. Güneşlikler sayesinde cama giden buhar biraz olsun azalacak ve daha geç cam buğusu oluşacaktır.

Buğulu Cam Temizliği

Cam buğulanması gidermede doğru araç temizliği de önemli bir yer tutuyor. Camda iz bırakmayacak bir bezi sabunlayarak camı silmek uzun sürece cam buğulanması sorununun önüne geçecektir. Camı silip cam buğusu kaybolduktan sonra ise aracınızın içini havalandırarak ve oda sıcaklığına getirerek araca hava akışı sağlamanız da yararlı olacaktır. Buğulu cam temizliği işlemi sırasında sert bezler kullanılmamalı ve camın çizilmemesine de özen göstermelisiniz.

Yorum ekle