Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Puşkin Müzesi Nerede? | Puşkin Müzesi Gezisi

Puşkin Müzesi Nerede? | Puşkin Müzesi Gezisi

Rusya’nın başkenti Moskova ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Devasa meydanları, ihtişamlı tarihi yapıları, rengarenk kiliseleri ile sizleri bambaşka bir dünyaya davet eden Moskova müze bakımından da oldukça zengin. 1912 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan Puşkin Devlet Güzel Sanatlar Müzesi yolunuz Moskova’ya düştüğünde görülmesi gereken başlıca kültür&sanat duraklarından biri.

Moskova Müzeleri: Puşkin Devlet Güzel Sanatlar Müzesi

Kısa ismiyle Puşkin Müzesi, Antik Mısır’dan Avrupalı sanatçılara kadar dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarından birine sahip müzelerin başında geliyor. Yağlı boya tablolar, çizimler, baskılar ve heykellerin de dahil olduğu yaklaşık 700 bin esere ev sahipliği yapan Puşkin Müzesi’nde sikke ve kağıt para koleksiyonları da yer alıyor. Müzede Monet, Renoir, Pissarro, Gauguin, Cezanne, Picasso, Van Gogh gibi dünyaca ünlü sanatçıların tablolarını yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Rodin’in heykel çalışmaları da Puşkin Müzesi’nin koleksiyonları arasında. Picasso’nun “Young Acrobat on a Ball”, Botticelli’nin “Annuciation”, Matisse’nin “Goldfish”, Monet’nin “Luncheon on the Grass”, Cezanne’ın “Pierrot and Harlequin” isimli eserleri müzenin başyapıtlarından sadece birkaçı.

Moskova turu yazısı için tıklayınız.

Truva Hazineleri

Puşkin Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bölümlerin başında Truva Hazineleri geliyor. Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından Batı Anadolu’dan yurt dışına kaçırılan Truva hazinelerinin bir bölümü Moskova’nın Puşkin Müzesi’nde sergileniyor. Hazinelerin ülkemize iadesi gündemde olsa da bu konuda ne yazık ki anlaşma sağlanabilmiş değil.

Novodeviçi mezarlığı yazısı için tıklayınız.

Puşkin Müzesi Giriş Ücreti

Puşkin Müzesi’nin ana binasını gezmek isterseniz giriş ücreti yetişkinler için 400 ruble, indirimli bilet ücreti ise 200 ruble. (1 ruble 0,10 Türk Lirası, Eylül 2020 ) 18 yaşın altındakiler için giriş ücreti ödenmiyor.

19. ve 20. yüzyıl Avrupa ve Amerikan Sanatları Galerisi’ni ziyaret etmek isterseniz aynı şekilde giriş ücreti yetişkinler için 400 ruble, indirimli bilet 200 ruble. Her iki binayı da ziyaret etmek isteyenler için kombine bilet satışı bulunmakla birlikte dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor.

Puşkin Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze, Pazartesi günleri kapalı. Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri 11.00-20.00 saatleri arasında, Perşembe ve Cuma günleri ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Adres: Ulitsa Volkhonka Caddesi, No 12, Moskova

Rusya’ya vize kalktı mı yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle