Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paris Gezi Rehberi / Paris’te Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Paris Gezi Rehberi / Paris’te Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Paris gezisi hayatta en az bir kez yapılması gereken aktivitelerden biri. Paris gezi rehberi içinde defalarca gitmek isteyeceğiniz eşsiz gezi noktaları var. Tahmin ediyoruz ki siz de Paris gezi blogları içinde kayboluyorsunuz. Gelin Paris gezi turu ve Paris gezisi için öneriler listemize birlikte bakalım. Paris şehri tüm dünyada aşıkların şehri olarak bilinir. Fransa’nın başkenti olan, buram buram tarih ve kültür şehrini sizlere de ancak aşık bir çiftin gözünden anlatabilirdik. Paris’te mutlaka görmeniz gereken bu yerleri not almadan yola çıkmayın!

Paris

Bu sene 5 ülkeyi kapsayan bir Avrupa seyahatine çıktık. İlk durağımız ise aşıklar şehri olarak anılan Paris… Size bugün Paris’te mutlaka görülmesi gereken yerleri başlıklar halinde kısa kısa anlatarak yazdık ama merak etmeyin aşağıda gördüğünüz birçok yer bu kadar kısa anlatılmayı hak etmeyecek kadar büyülü ☺. Paris gezisi mutlaka bir kez daha yapmak isteyeceğiniz anılarla dolu bir gezi olacağından eminiz.

Paris gezi rehberi o kadar zengin ki size Paris gezisi için öneriler ve Paris gezi turunda yapmanız gerekenleri başlık başlık anlatmaya çalıştık. Paris, Avrupa’nın gezilecek yerler konusunda en zengin ve en popüler yerlerinden biri… Paris’te ne yapılır, Paris’te nereye gidilir, Paris’te neresi gezilir… Bu soruların cevapları sayfa sayfa yazmakla bitmez. O yüzden yazımıza müze ve dini yerleri liste fazla uzadığından dahil etmedik ancak hangilerini muhakkak görmeniz gerektiğiyle ilgili ayrı bir yazı yazacağız. Beklemede kalın efendim ☺ 

Paris Gezi Rehberi

Paris’e gitmeden önce Paris gezi bloglarının içinde acaba nerden başlasam diye düşünebilirsiniz zira Paris gezisi öyle iki günde hakkı verilerek yapılacak bir aktivite değil. Paris gezi turu için en az birkaç gün ayırmanız gerek. İşte Paris’te gezilecek yerler:

  • Eiffel Tower – Eyfel Kulesi

Sadece Paris’in değil Fransa’nın sembolü olan o muhteşem Eyfel Kulesi ☺. Herkes için Paris denince akla ilk gelen o büyülü yer.  Paris gezisi Eyfel Kulesi olmadan düşünülemez. Zaten öyle eşsiz ve devasa ki Paris gezi turu yaparken görmemeniz ve önünden geçmemeniz imkansız ☺.

Toplamda 324 metre ve üç katlı olan Eyfel Kulesinin her katında seyir terası ve restoran bulunuyor. Kuleye çıkabilmeniz için ister merdiven+asansör kullanıp bütçeyi düşürebilir, isterseniz sadece asansör kullanır, rahatımdan ödün veremem dersiniz ☺.

Eyfel Kulesi Bilet Fiyatı

Eyfel Kulesi Asansörle 2. kata kadar ücreti : 16 Euro / 18 yaş altı için 8 Euro / 4 yaş altı ücretsiz.

Eyfel Kulesi Merdivenle 2. kata kadar ücreti : 25 Euro / 18 yaş altı için 5 Euro/ 4 yaş altı ücretsiz.

Eyfel Kulesi Asansörle 3.kata kadar ücreti: 10 Euro / 18 yaş altı için 12.50 Euro / 4 yaş altı ücretsiz.

Eyfel Kulesi Merdivenle 2. kata kadar 3. kata asansörle çıkış ücreti : 19 Euro / 18 yaş altı için 9.5 Euro

  • Pont Des Arts – Aşıklar Köprüsü

Paris gezisi içinde ayrı düşünemeyeceğimiz bir gezi noktası Aşıklar Köprüsü… Öyle ki Paris Seine Nehri üzerinde bulunan 37 köprü arasında en ünlüsü Aşıklar Köprüsü. 155 metre uzunluğundaki köprünün en önemli özelliği ise sevgililerin üzerine isimlerini yazdığı asma kilitleri asması ☺. Her sene çok sayıda turist Paris’te evlenme teklifi etmek için buraya geliyor.

İnanca göre Paris’i ziyaret eden sevgililer, aşklarının sonsuza kadar sürebilmesi için kilitleri astıktan sonra anahtarını nehre atarlar ☺. Ancak bu köprü yakın zamanda yıkılma tehlikesi geçirdiğinden dolayı kilit takılamıyor.

Köprünün yeni hali size “O eski halinden eser yok şimdi” şarkısını mırıldandırsa da diğer köprülerde o manzarayı yakalayabiliyorsunuz ☺. Unutmayın burada her köprü, her demir ve her kilit geçebilecek yerde bu geleneği uygulayabiliyorsunuz ☺. 

Paris Turu

  • Place Du Tertre – Ressamlar Tepesi

Paris gezi rehberi içinde bir başka eşsiz nokta ise Ressamlar Tepesi. Montmartre Tepesi olarak da bilinmekte olan bu yerde geçmişten günümüze gelen Pablo Picasso, Claude Monet gibi birçok dünyaca ünlü sanatçının eserleri de burada çıkmış. Paris gezisi size birbirinden güzel nokta vadediyor. Ressamlarla dolu olan hareketli bir meydanı bulunan Ressamlar Tepesi Paris’te gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken eşsiz bir nokta. 

Paris’in en yüksek noktalarından biri olan Ressamlar Tepesi oldukça sevimli bir yer. Küçük kafeleri, restoranları, bistroları ve yerleşimiyle Paris’in küçük bir kasabası havasında olduğundan insanı farklı bir huzura çağırıyor ☺.

Ressamlar Tepesi Montmartre ’de ne yenir? 

En güzel soğan çorbalarından birini burada bulunan restoranlarda yiyebilirsiniz. İkincisini isteyeceğinizi garanti ederiz ☺. Aynı zamanda burada herkesin önünde koca bir tencere içinde, bizdekinden farklı olarak, pilavsız midye yediklerini göreceksiniz.

Ressamlar Tepesi : Paris’in tüm renkleri için Tıklayın!

  • Le Chateau Versailles – Versay Sarayı ve Bahçeleri

Versay Sarayı Paris’te gezilecek yerler arasında kelimelere sığmayacak kadar büyük ve görkemli bir yer… Dillere destan, uçsuz bucaksız bahçesi olan Versay, Avrupa’nın en büyük sarayı. 

1. Dünya Savaşı’nı sonlandıran Versay Barış Anlaşması ise burada imzalanmıştır. Paris merkezin oldukça dışında kalan bu sarayı kesinlikle gidip görmeli ve en azından yarım gününüzü ayırmalısınız deriz. 

Paris Gezilecek Yerler
  • Disneyland

Ah Disneyland’i duymayan, küçüklüğünden beri hayallerini süslemeyen yoktur sanırım ☺. E Paris’e gelmişken de uğramamak olmaz diye düşünüyoruz ☺ Disneyland’de oteller, mağazalar, restoranlar, yüzme havuzları, golf sahaları, Disney stüdyoları ve mükemmel oyuncaklar bulunuyor. Özellikle çocukların rağbet gösterdiğini düşünmeyin çünkü yetişkinler için de yok yok ☺. “Ben oyuncaklara binmek istemiyorum ama buranın ruhunu da merak ediyorum” diyenlerdenseniz ücret ödemeden alışveriş yapabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz yerlere uğrayıp biraz gezinebilirsiniz ☺.

Disneyland’a Nerede ve Nasıl Gidilir?

Disneyland, Paris şehir merkezine 32 km uzaklıkta bulunuyor. Paris’te gezilecek yerlerbirbirine yakınken Disneyland’in bu kadar uzak olması gözünüzü korkutmasın.

Yolcu360‘tan aracınızı kiraladıysanız, içiniz rahat olsun, yollar rahat ve tabelaları takip etmek yeterli oluyor. ☺Disneyland’i dolu dolu gezmek istiyorsanız 1 tam gününüzü ayırmanız gerekiyor.

Karşılaşacağınız kalabalık içinse en önemli tavsiyemiz fırsatınız varsa Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri dışında gitmeniz☺.

Disneyland turu nasıl yapılır? / Disneyland gezi rehberi için Tıklayın!

  • Palace De La Concorde – Concorde Meydanı

Concorde Meydanı Paris’in en büyük ve en ünlü meydanıdır. Şanzelize Caddesi boyunca yürürken sonunda uçsuz bucaksız Concorde Meydanı karşılıyor sizi, ufuktaysa Paris’in vazgeçilmez Eyfel Kulesi manzarası ☺. Bakmayın size bu kadar özgürlük hissi uyandırmasına, meydanın kanlı ve korkunç bir geçmişi bulunuyor.

Bu geçmişi unutturmak adına 23 metre yüksekliğinde bir Dikilitaş dikilmiş, daha sonra ise yanına iki tane çeşme ve Fransız şehirlerini simgeleyen 8 tane heykel eklenmiştir. Bu meydanı Paris gezi blog fotoğraflarından görüp o dev dönme dolabı arayanlar olabilir. Ancak maalesef Mayıs 2018 itibari ile meydandan kalıcı olarak kaldırıldı. O havalı görüntü bir nebze azalmış olsa da unutmayın Paris’in Eyfel’i var ve Paris gezilecek yerler ile size her şeyi unuttur ☺.

Paris’te Gezilecek Yerler
  • Avenue Des Champs-Elysees – Şanzelize Caddesi

Paris’in ünlü caddesi Şanzelize Caddesi’ne hoş geldiniz ☺. Şarkılara konu olan o meşhur Şanzelize, yaklaşık 2 kilometrelik bir caddedir ve Paris’in en güzel caddesi olarak gösterilmektedir. 

Paris gezisi içinde mutlaka gitmeniz gereken Şanzelize’yi bu kadar ünlü kılan ise üzerinde bulunan lüks giyim mağazaları, restoranları, kafeleri ve Zafer Takı’dır.

  • Arc De Triomphe – Zafer Takı 

Zafer Takı Napolyon’un isteğiyle yapılmaya başlanıyor ve Eyfel Kulesi’nden sonra Paris’te bulunan en önemli yapılardan biri oluyor. Zafer Takı, 12 tane yolun birleştiği çok büyük bir meydanın tam ortasında bulunuyor. Zafer Takı’nın en önemli özelliklerinden biri de altında bulunan Meçhul Asker Anıtı’dır. 1. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybetmiş olan askerlerden biri buraya defnedilmiştir.

Mezarın bulunduğu yerde ise “Burada, 1914-1918 yıllarında babalarının toprakları için ölmüş Fransız askerleri yatmaktadır” yazıyor. Mezarın en büyük özelliği ise burada bulunan sönmeyen bir ateşin bulunmasıdır. Paris gezi turu yaparken Takı’nda bulunan terasa çıkıp özellikle gün batımında şehrin keşmekeşiyle birleşen ufukta Eyfel Kulesi manzarasıyla gününüzü bitirebilirsiniz ☺Zafer Takı’nın önemli bir tarihi bulunmaktadır. Öncelikle tarihini okuyup ziyaret ederseniz sizin için daha anlamlı olacaktır… Paris notlarımız devam edecek. Yazılarımızı takipte kalın 🙂

  • Louvre Müzesi

Paris gezi rehberi içinde kesinlikle gezilmesi gereken bir başka nokta da Louvre Müzesi… İçerisinde 35000 e yakın eser olan bu müzede herkesin bildiği oldukça ünlü bir tablo bulunuyor. Şu meşhur Mona Lisa tablosu birçok önemli eserle birlikte burada bulunuyor. Müze haftalarca gezseniz bitiremeyeceğiniz büyüklükte olduğu için nerdeyse tüm gününüzü alacağını unutmayın. Tüm günümü müzeye ayırmak istemiyorum derseniz en azından camlı piramidi görmeye gitmelisiniz deriz ☺


Paris gezilecek yerler / Katedraller ve kiliseler için Tıklayın!

Paris’e Nasıl Gidilir?

Paris uçak bileti rezervasyonu yaparak gittiğiniz Paris’i hakkını vererek gezmek için Yolcu360‘tan bir araç kiralamanızı tavsiye ederiz. Paris araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın. Tavsiyemiz Paris Havalimanı araç kiralama tekliflerini değerlendirip, uçaktan iner inmez aracınızı teslim almanız olacaktır.

 

Yorum ekle