Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Disneyland turu nasıl yapılır? / Disneyland gezi rehberi / Paris / Fransa

Disneyland turu nasıl yapılır? / Disneyland gezi rehberi / Paris / Fransa

Disneyland çocukluk yaşlarımızdan itibaren hepimizin düşlerini süsleyen bir gezi noktası olmuştur. Bir neslin çizgi filmleriyle birlikte büyüdüğü Disney karakterleri ile eğlenceyi bir araya getiren Disneyland şüphesiz Paris‘in en gözde ziyaret noktalarının başında geliyor.

Disneyland ‘a nasıl gidilir?

Paris’i hiç duymadığımız yaşlarda biliyorduk Disney karakterlerini ☺. Belki de o muhteşem hayal dünyasını en çok merak edecek yaşlardaydık zamanında ☺. Ama çoğumuz için bu hayal büyüdüğü zamanda geçmedi çünkü Disneyland’in asla yaşı yoktur ☺. E Paris’e gelmişken de uğramamak olmaz diye düşünüyoruz ☺. Paris gezi rehberi yazımızda da bahsetiğimiz Disneyland, Paris şehir merkezine 32 km uzaklıkta buluyor. Her yer birbirine yakınken Disneyland’in bu kadar uzak olması gözünüzü korkutmasın çünkü sizi mükemmel bir masal diyarı bekliyor ☺.

Disneyland’a rahatça ulaşabilmek için Yolcu360‘tan bir araç kiralamanızı tavsiye ediyoruz. Paris Charles de Gaulle Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirirseniz, uçaktan iner inmez masal diyarına giden yolculuğunuza başlayabileceğinizi hatırlatalım…

 

Disneyland ‘da neler var?

Disneyland’de oteller, mağazalar, restoranlar, yüzme havuzları, golf sahaları, Disney stüdyoları ve mükemmel oyuncaklar bulunuyor. Özellikle çocukların rağbet gösterdiğini düşünmeyin çünkü yetişkinler için de yok yok ☺. “Ben oyuncaklara binmek istemiyorum ama buranın ruhunu da merak ediyorum” diyenlerdenseniz ücret ödemeden alışveriş yapabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz yerlere uğrayıp biraz gezinebilirsiniz ☺.

“Yok bana yetmez, her bir köşesini karış karış gezmeliyim” diyorsanız da öncelikle bilet almalısınız. Gişelerden alacaksanız işiniz biraz zor. Hem fiyatlar internettekine göre pahalı hem de sıra beklemesi cabası… O yüzden bizim tavsiyemiz gitmeden önce muhakkak internetten biletinizi almanız ☺.

Disneyland turunda mutlaka görmeniz gerekenler

5 tematik bölümden oluşan bu parkta eğlencenin doruklarına ulaşacağınızın garantisi bizden ☺. Hadi gelin bu bölümler hangileri onlara bakalım…

  • Main Street, USA

Parkın giriş kısmında bulunan bu bölge, 19. yüzyıl Amerikan kasabalarını andırıyor. Gece gündüz demeden sürekli hareketli ve cıvıl cıvıl olan bu yerde alışveriş yapıp yemek yiyebileceğiniz alanlar da mevcut…

  • Discoveryland

Uzay temalarını seviyorsanız burası tam sizlik… Devasa bir uzay üssünü andıran bu bölüm bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden.

  • Fantasyland

Küçük yaş gruplarının çılgınca eğlenecekleri masalsı bir diyar gibi…

  • Adventureland

Adı gibi oldukça eğlenceli bir bölüm burası… Karayip korsanları gemisi, Indiana Jones gibi bölümlerin yer aldığı adrenalini yüksek maceralar sizi bekliyor.

  • Frontierland

Bu bölümde Amerikan vahşi batısı işlenmiştir. Kendinizi bir kovboy filminin oyuncusu zannedebilirsiniz ☺.

  • Disney Village

Girişin ücretsiz olduğu bu bölümde temalı restoranlar, konser alanları, alışveriş yapabileceğiniz yerler, konser alanları gibi birçok alan bulunuyor.

  • Lake Disney

Yine ücretsiz olarak gezebileceğiniz bu bölümde oldukça büyük bir yapay göl bulunuyor. Bu gölde kanodan deniz bisikletine birçok aktivitede bulunabilirsiniz.

  • Walt Disney Studios Park

Ünlü filmlerin çekildiği yerleri görebileceğiniz bu bölüm tam bir eğlence cenneti…

  • Golf Disneyland

Bu bölümde ister çocuk olun ister yetişkin, ister amatör olun ister profesyonel asla fark etmez. Golf sahaları sizi bekliyor olacak ☺.

Disneyland ‘a gideceklere tavsiyeler

Evet o kadar gezdik dolaştık, geldik Elit Fukara tavsiyelerine. Bu kadar gözde olan bir yerde kalabalık kaçınılmaz son oluyor maalesef. Oyuncaklara binerken beklenen sıra biraz canınıza sıkabilir ama merak etmeyin bu durum için parkın geliştirdiği Fast Pass uygulaması yardımcı oluyor.

Fast Pass size hızlı geçiş hakkı sunan bir bilet. Bazı popüler oyuncakların başında bulunan otomatlardan her hangi bir ücret ödemeden alabiliyorsunuz. Giriş biletinizi bu otomata okutuyorsunuz ve o oyuncak için otomat size 1-2 saat sonrasına bir saat aralığı veriyor. Yani o oyuncağa rezervasyon yaptırmış oluyorsunuz. Böylelikle sırada beklemek yerine diğer oyuncaklarda zaman geçirip saatiniz geldiğinde geri dönüp oyuncağınıza binebiliyorsunuz☺.

Size çocukluğunuzu hatırlatacak. Bulunduğunuz yerde eğlenceye boğacak bu aktivite herkesin yaşaması gereken türden… Hadi ne duruyorsunuz Disneyland Paris sizi bekliyor ☺.

Yorum ekle