Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Olympos (Tahtalı) Teleferik Ücreti | Tahtalı Teleferik Hakkında Bilgiler

Olympos (Tahtalı) Teleferik Ücreti | Tahtalı Teleferik Hakkında Bilgiler

Bulutların üzerinde unutulmaz bir yolculuğa hazır mısınız? Dağların zirvesinden Antalya’yı kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Tahtalı Teleferik muhteşem bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Yaklaşık 10 dakika süren yolculukla 2365 metre yüksekliğe ulaşılan teleferik yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Sizin de yakın zamanda Antalya gezi planınız varsa yapılacaklar listesine Tahtalı Teleferik’i eklemeyi unutmayın.

Tahtalı Teleferik Ücreti

Kaynak: https://www.olymposteleferik.com/

Tahtalı Teleferik seferleri için yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat uygulaması mevcut. Aşağıda Türk vatandaşları için 2021 yılı Tahtalı Teleferik ücretini görebilirsiniz:

  • Tam bilet ücreti: 120 TL
  • 7-12 yaş: 60 TL
  • 0-6 yaş: Ücretsiz

Gün batımı aktivitesi için tam bilet 195 TL, 7-12 yaş arası 97.5 TL, 0-6 yaş 37.5 TL. Gün doğumu aktivitesi için tam bilet 150 TL, 7-12 yaş 75 TL, 0-6 yaş ücretsiz.

 Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tahtalı Teleferik Hakkında Bilgiler

Kaynak: https://www.olymposteleferik.com/

İsmini Tahtalı Dağı’ndan alan teleferik Olympos Teleferik olarak da biliniyor. Antalya şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta, Kemer ilçesinde bulunan teleferik hattı 2007 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor. Tahtalı Teleferik aynı zamanda Avrupa’nın en uzun teleferik sistemi olarak öne çıkıyor. Tahtalı Teleferik’te seferler en fazla 80 kişi ile yapılıyor. Geniş camlarla donatılmış panoramik kabinlerle yolculuk 726 metre yükseklikteki alt istasyondan başlayarak 2365 metre yükseklikteki zirve istasyonunda son buluyor. Alt istasyona kendi aracınızla geldiğinizde ücretsiz otoparktan yararlanabiliyorsunuz. Alt istasyondan Tahtalı Dağı’nın zirvesine yolculuk yaklaşık 10 dakika sürüyor. Yeşilin binbir tonuna şahit olabileceğiniz milli parkın içinden yükselerek zirveye ulaştıktan sonra sizleri eşsiz bir manzara bekliyor. Tertemiz dağ havası eşliğinde keyifle vakit geçirebileceğiniz zirvede kafe ve restoranlar da bulunuyor.

Kaputaş Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir yazısı için tıklayınız.

Tahtalı Teleferik Aktiviteler

Akdeniz’i adeta ayaklarınızın altına seren zirvede adrenalin dolu pek çok aktivite sizleri bekliyor. Eğlencenin dozunu biraz daha artırmak isterseniz yamaç paraşütü ile unutulmaz bir deneyime imza atabilir, 2365 yükseklikte Bungee Mancınığı’na binerek heyecanı iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. İşaretlenmiş olan yürüyüş rotalarını takip ederek doğa ile iç içe trekking turu yapabilir, bisiklet ve motosiklet sürüşü ile doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Erken uyanmayı seviyorsanız gündoğumu programına katılarak nefes kesen bir manzaraya şahit olabilir ya da güneşin sessiz vedasına ortak olarak birbirinden güzel gün batımı kareleri yakalayabilirsiniz. Aynı gün içerisinde iki mevsimi yaşama fırsatı bulabileceğiniz nadir yerlerden biri olan Tahtalı Dağı zirvesinde sabah kar topu oynarken akşam üstü Antalya sahillerinde denize girebilirsiniz.

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı | Antalya Plajları yazısı için tıklayınız.

Tahtalı Teleferik Sefer Saatleri
  • 1 Ocak-30 Nisan: 10.00-17.00
  • 1 Mayıs-31 Mayıs: 09.30-18.30
  • 1 Haziran-30 Eylül: 10.00-18.00
  • 1 Ekim-31 Ekim: 09.00-18.00
  • 1 Kasım-31 Aralık: 09.30-16.30

Antalya araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tahtalı Teleferik Ulaşım
Kaynak: https://www.olymposteleferik.com/

Çamyuva ile Tekirova arasında Antalya merkeze 50 kilometre mesafede yer alan Tahtalı Teleferik’e özel aracınızla ulaşmak için Kemer yolunu takip etmelisiniz. Kumluca yönünde 10 kilometre devam ettikten sonra Tahtalı Teleferik tabelasına karşınıza çıkacak. Tabeladan sağa dönüp 7 kilometrelik ağaçlarla kaplı yolda ilerlediğinizde teleferiğin alt istasyonuna ulaşmış oluyorsunuz. Teleferik için transfer servis hizmeti de mevcut.

Teleferiğin zirvesinde yüksekliğe bağlı olarak ısı ve nem dengesi değiştiği için yanınıza kalın kıyafetler almayı unutmayın. Zirvedeki kafe ve restoranlarda yiyecek-içecek fiyatları yüksek olduğu için su vb. ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızı öneririm.

Patara Plajı | Patara Nerede yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle