Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Uludağ Aras Şelalesi Nerede? | Uludağ Aras Şelalesi Kamp

Uludağ Aras Şelalesi Nerede? | Uludağ Aras Şelalesi Kamp

Yeşilin binbir tonu arasında doğa ile baş başa zaman geçirmek için Bursa’da çok sayıda alternatif sizleri bekliyor. İstanbul’a yakınlığı sayesinde hafta sonları için de ideal rotalar arasında yer alan Bursa doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Trekking tutkunlarını heyecanlandıran Aras Şelalesi onlardan biri. Uludağ Milli Parkı’na oldukça yakın mesafedeki Aras Şelalesi’ni daha yakından tanımaya ne dersiniz? Uludağ Aras Şelalesi nerede?

Aras Şelalesi Hakkında Bilgiler

Bursa’da doğa gezisi yapmak isteyenler için yeşili ve oksijeni bol rotalardan biri Aras Şelalesi. Şehir hayatının stresinden ve kalabalığından sıyrılıp tamamen doğanın kucağında zaman geçirebileceğiniz Aras Şelalesi aynı zamanda keyifli bir trekking rotası. 1850 metre yükseklikte yer alan şelale suları Nilüfer nehrini de besliyor. Soğukpınar ve Ketenli Yaylası’ndan ortalama 2.5 kilometrelik yürüyüş parkurundan ulaşılan Aras Şelalesi ziyaretçilerine dört mevsim boyunca bambaşka güzellikler sunuyor. Kış mevsiminde karlarla kaplı manzaralara şahit olabileceğiniz şelale yaz aylarında buz gibi suyu ile ferahlamanızı sağlıyor. 15 metre yüksekten kayaların arasından akan Aras Şelalesi Uludağ’ın nefis doğasını gözler önüne sererken buraya ulaşmak için çekilen zahmeti tamamen unutturuyor.

Bursa Gezi Rehberi için tıklayınız.

Uludağ Aras Şelalesi Nerede?

Bursa’nın doğa harikalarından biri olan Aras Şelalesi’ne gitmek için öncelikle Uludağ Milli Parkı’na ulaşmanız gerekiyor. Milli parkın giriş noktasından sağa döndüğünüz zaman yemyeşil bir orman içerisindeki yoldan yürüyerek Soğukpınar köyüne varıyorsunuz. Köyden yaklaşık 5 kilometre daha yürüyerek devam ettiğinizde Ketenlik Yaylası karşınıza çıkıyor. Buradan tabelaları takip ederek Aras Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. Ketenlik Yaylası ile Aras Şelalesi arası yürüyüş yaklaşık 90 dakika sürüyor. Yol bozuk ve taşlar kaygan olduğu için yürürken dikkatli olmanızda fayda var. Ayrıca şelaleye ulaşmak için dik yokuşlardan geçeceğinizi de hatırlatalım. Yol her ne kadar zorlayıcı olsa da şelaleye ulaştığınızda tüm yorgunluğunuzu geride bırakacağınıza emin olabilirsiniz.

Bursa merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Aras Şelalesi’ne Gitmeden Önce

  • Aras Şelalesi zorlu bir parkur, inişli çıkışlı taş ve dik yollardan yaklaşık 2, 2.5 saat yürümeniz gerekiyor. Sağlam bir kondisyon şart.
  • Şelaleye ulaşmak için kullanacağınız trekking rotası oldukça taşlık. Bu nedenle dayanıklı ve rahat bir yürüyüş ayakkabısı seçmelisiniz.
  • Yol boyunca herhangi bir büfe ya da market bulunmuyor. Yiyecek, içecek ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
  • Yaz döneminde gitmeyi düşünüyorsanız mayo ve havlunuzu yanınıza alın. Şelalenin suyu epey soğuk olsa da yorgunluğunuzu buz gibi sularda atabilirsiniz. Yedek kıyafet de bulundurmanızı öneririz.
Aras Şelalesi’nde Kamp

Aras Şelalesi kampseverlerin de uğrak noktalarından biri. Doğa ile baş başa birkaç gün geçirmek isterseniz çadırınızı Ketenlik Yaylası’na kurabilir, ertesi gün Aras Şelalesi’ne doğru yürüyüşe çıkabilirsiniz. Ketenlik Yaylası Uludağ’ın eteklerinde, oksijeni ve yeşili bol bir yer. Ancak elektrik, su, WC gibi imkanların bulunmadığını hatırlatmakta fayda var. Tamamen doğanın kucağında, teknolojiden uzaklaşıp doğa ile bütünleşebileceğiniz, sabahları kuş sesleri ile güne başlayabileceğiniz Ketenlik Yaylası hafta içleri çok daha sakin oluyor. Çevrede herhangi bir tesis, market vs bulunmadığı için kamp ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Bursa Yenişehir Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle